Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Początkujący prosi o kilka rad  (Przeczytany 6226 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Początkujący prosi o kilka rad
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 28, 2013, 20:57:24 »
    Moim zdaniem warto - sporo można zarobić. Tylko nie wiem, gdzie zakładać np. farbiarnię w jakim mieście. Bo zysk zależy też od miasta. Żeby założyć zakład musisz mieć pozytywne relacje z właścicielem miasta i trochę kasy.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 28, 2013, 21:56:00 »
    Farbiarnie wszędzie oprócz dwóch miast: Velica i Jelkala. Tam możesz dać tłocznie oleju.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 28, 2013, 22:36:23 »
    Rivacheg jest najlepszy pod farbiarnię, bardzo tani jedwab.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 29, 2013, 23:14:46 »
    Rivacheg jest najlepszy pod farbiarnię, bardzo tani jedwab.

1300 denarów tygodniowo, jak na ten moment... DZIĘKI :D

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 30, 2013, 23:06:27 »
    Ale totalny chaos teraz panuje... co chwilę jakiś lord ucieka z jednego państwa do drugiego.. Nordów już prawie nie ma.. Mieliście już coś takiego? Uspokoi się to ?

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 01, 2013, 08:44:51 »
    Jeżeli grasz na nativie to prawdopodobnie za kilka miesięcy Carladia będzie świecić wieśniakami i bandytami, lordowie wyemigrują.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 01, 2013, 12:46:10 »
    Raz miałem sytuację, że Swadia miała tylko 4 lordów i króla. Reszta przyłączyła się do Nordów i Khergitów.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 01, 2013, 16:29:56 »
    grałem większość gry na nativie, teraz dorzuciłem sobie Diplomacy Moda.. normalnie masakra co się wyrabia :O

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 01, 2013, 16:37:07 »
    Zobacz Sword of Damocles - prawdziwa inwazja Rzymian. Fajnie popatrzeć jak jakaś frakcja dominuje nad wszystkimi.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 01, 2013, 16:43:51 »
    Spróbuję wygląda ciekawie, ale to dopiero po tym jak podbiję sobie Calradię :)

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 01, 2013, 20:35:22 »
    Oj, zanim podbijesz Calradię, gra ci znudzi. Mi się nudzi po zdobyciu pierwszego miasta, dlatego ściągam mody. Nawet podoba mi się ta opcja w warbandzie z emigracją lordów. Wreszcie można szybciej wykończyć frakcję.

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 01, 2013, 21:29:53 »
    Będę szczery i Ci powiem że trochę już mnie nudzi.. może nie nudzi ale ogólnie ta sytuacja obecna w grze jaką opisałem wyżej strasznie mnie wkurza.. Dziś grałem to Swadia przestała istnieć i te emigracje lordów z jednego państwa do drugiego wkurzają bardzo.. Nie wiem może jakbym ściągnął wersję 1.43 tylko jak w nią zagrać ? Bo aktualnie mam wszystkie części na steamie i nie wiem czy potrzebowałbym jakiegoś cracka albo coś nie wiem.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 02, 2013, 13:43:28 »
    W sumie lepiej żeby było więcej frakcji niż o jedną mniej. mogli się postarać w warbandzie o jakąś stabilność - np. jak swadia przegrywa to powinny się pojawiać oddziały buntowników - 100 żołnierzy swadiańskich ( walczyliby z wrogami Swadii ). Jakby parę takich oddziałów się pojawiło to może Swadia przeżyła by. No ale nie ma co gdybać.

Będę szczery i Ci powiem że trochę już mnie nudzi.. może nie nudzi ale ogólnie ta sytuacja obecna w grze jaką opisałem wyżej strasznie mnie wkurza.. Dziś grałem to Swadia przestała istnieć i te emigracje lordów z jednego państwa do drugiego wkurzają bardzo.. Nie wiem może jakbym ściągnął wersję 1.43 tylko jak w nią zagrać ? Bo aktualnie mam wszystkie części na steamie i nie wiem czy potrzebowałbym jakiegoś cracka albo coś nie wiem.

Może miałeś pechową grę. Np. Swadia zaczęła z wojną z 4 państwami? Czasami się tak zdarza - spróbuj zacząć grę od nowa. Jeśli szkoda ci postaci to ją eksportuj.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 02, 2013, 20:08:24 »
    W Warbandzie system dyplomacji jest nieco zmieniony w stosunku do podstawki i jeśli zdarzy się ,że jakiś kraj znajdzie się w stanie wojny z 3 innymi, to podpisuje z jednym z nich pokój.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 02, 2013, 20:32:17 »
    Na to czy będzie pokój wpływa siła królestwa, polityka władców, straty wojenne oraz losy wojny.
    Dla przykładu:
    Swadia walczy na 3 fronty, wiec automatynie Harlaus chce podpisać z kimś pokój niezależnie od innych czynników.
    Jeżeli każde królestwo które toczy z nim wojne nie przegrywa ani nie poniosło zbyt dużych strat to nie będą chcieli z nim pokoju.