Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy da się..i tu was zaskoczę pogorszyć grafikę w MB?  (Przeczytany 3456 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    Czy da się..i tu was zaskoczę pogorszyć grafikę w MB?
    « dnia: Kwietnia 11, 2013, 16:39:25 »
    Mój laptop ma 1 ram 1.73 procka XP.I niestety nawet MB mi ścina ustawiłem wszystko na minimum i tak się tnie.Więc pytam czy jest możliwość jeszcze pogorszenia tekstur tak aby lepiej działało:)

Offline Patyk_1

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Czy da się..i tu was zaskoczę pogorszyć grafikę w MB?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 11, 2013, 16:46:00 »
    Hmm.. spróbuj zmniejszyć na najmniejszą Rozdzielczość i w kolorach x16.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 11, 2013, 17:38:07 »
    Masz słabego kompa nawet na podstawowego M&B.
    Graj w oknie, ustaw wszystko na low.
    Przeinstaluj M&B(wcześniej sobie skopiuj gdzieś folder z plikami językowymi, jeśli masz polską wersję i ci zależy), a konkretnie zainstaluj tę wersję: http://www.moddb.com/games/mount-blade/downloads/mountblade-1011-fall-2009-enhanced-version  Jest stabilniejsza i szybsza(no i skopiuj spolszczenie jak chcesz)
    Dodatkowo możesz jeszcze spróbować tej fanowskiej poprawki poprawiającej wydajność: http://www.mbrepository.com/file.php?id=1545

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 11, 2013, 19:51:15 »
     Można też jeszcze samemu pobawić się modelami i teksturami, i zrobić tak jak w Twierdzy 2 wyglądały ludziki na najgorszych ustawieniach. Czaicie, oni zrobili ludziki z czworokątów maźnięte jednym kolorem, czerwony, niebieski... zależne od frakcji o_O

Offline huth

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 11, 2013, 23:52:52 »
    Haha, no można i tak... W necie był też jakiś filmik ze Skyrima, z którego usunięto wszystkie tekstury, zostało tylko oświetlenie, shadery i inne bajery, przypominało Team Fortress :P

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 14, 2013, 12:36:51 »
    Ten program pomógł:DD teraz mogę też grać z battle sizer z 300 wojami.I polecam jeszcze ten program "game booster" zwiększa szybkość procka(po przez wyłączenie nie których programów w tle)

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 14, 2013, 12:40:07 »
    a jeszcze jedno pytanie czy jest Speed and Stability dla M&BWB.I czemu ten program działa tylko na Native?:(A na modach nie

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 14, 2013, 17:43:09 »
    Na Warbanda nie ma tego.
    Ten program po części też działa w modach, tzn. działa tylko na te pliki z native'a, które są wykorzystane w modzie.
    A z jakim modem masz konkretnie problem?

A takie programy jak gamebooster nie są zawsze dobre, mogą czasem coś zepsuć, poprzestawiać. Wystarczy zachowywać na kompie porządek, odinstalowywać programy np. Revo uninstaller i od czasu do czasu czyścić system jakimś cleanerem np. CCleaner.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 22, 2013, 19:25:55 »
    Można też jeszcze samemu pobawić się modelami i teksturami, i zrobić tak jak w Twierdzy 2 wyglądały ludziki na najgorszych ustawieniach. Czaicie, oni zrobili ludziki z czworokątów maźnięte jednym kolorem, czerwony, niebieski... zależne od frakcji o_O
    Ale jak to zrobić ??jakie programy są mi do tego potrzebne?

Offline huth

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 22, 2013, 21:29:24 »
    jakikolwiek program graficzny obsługujący .dds, zwykle są to wtyczki/addony do takich programów, np. do PSa, do Xnview, itp.
    Chodzi tu albo o znaczne zmniejszenie tekstury, albo o jej jakby usunięcie... tzn. nie wiem czy silnik M&B pozwala na taką edycję itemów, żeby ładowało je bez tekstur, w każdym razie zawsze można podmienić tekstury z odpowiednikami 2 na 2 piksele(chyba tak się da). Ale nie wiem czy to by specjalnie pomogło, bardziej chodzi o zmniejszenie liczby poligonów.

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 29, 2013, 19:49:58 »
    jakikolwiek program graficzny obsługujący .dds, zwykle są to wtyczki/addony do takich programów, np. do PSa, do Xnview, itp.
    Chodzi tu albo o znaczne zmniejszenie tekstury, albo o jej jakby usunięcie... tzn. nie wiem czy silnik M&B pozwala na taką edycję itemów, żeby ładowało je bez tekstur, w każdym razie zawsze można podmienić tekstury z odpowiednikami 2 na 2 piksele(chyba tak się da). Ale nie wiem czy to by specjalnie pomogło, bardziej chodzi o zmniejszenie liczby poligonów.

Czyli GIMP z wtyczką do plików z rozszerzeniem .dds ;D
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!