Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Freelancer  (Przeczytany 2346 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Calathar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Freelancer
    « dnia: Października 29, 2008, 14:27:17 »
    Uzylem szukajki ale nie znalazlem tematu o tej wspanialej grze...stad pytanko:ile z was gralo w ogole w ta gre?Co o niej sadzicie?

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Freelancer
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 29, 2008, 14:38:57 »
    Zacznę jako pierwszy, jest to mom zdaniem jedna z bardziej grywalnych gier, jest prosta, (nie to co X3 reunion) ale przez to genialna, kiedys z ciekawości zainstalowałem i wpadłem , wszystkie gry poszły na dalszy plan a FL zdominował mój czas, pewnie dlatego ze lubie simy, ale FL simem niejest. EvE online poszła droga freelansera to wystarczy by uznać ze jest to pewien canon.

Offline rakoczyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2008, 22:02:50 »
    Ja grałem w to dobrych kilka lat temu z kumplem po LANie. Świetna gierka, straszny pożeracz czasu :D
    Chyba znowu sobie zainstaluje. Jak podpakuje w M&B oczywiście, bo gram dopiero 2. dzień. :)

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2008, 18:46:18 »
    Widzę, że macie podobne gusta do mnie tu na forum.

Osobiście rąbałem w FLa przez neta jakieś 2 lata z przerwami. Później skończyły się czasy jego świetności, serwery zeszły na psy, a w końcu jakiś muppet włamał się na server M$ i zsabotował serwer globalny FLa. A szkoda, bo to była jedyna gra, która mnie potrafiła tak wciągnąć na długie godziny przez neta. Miało to też oczywiście związek z poziomem graczy. Jak to mój kolega zgrabnie określił "w FLa gra sama starszyzna" :) I coś w tym było, większość ludzi dorosłych, niektórzy mieli po 40-parę lat, a ja bardzo rzadko miałem do czynienia z trollami na serwerze.

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 02, 2010, 22:28:20 »
    Witam chciałem się trochę pobawić tą grą jednak nie mogę znaleźć do niej żadnego edytora,komend do multiplayer na spawnowanie botów czy dodawanie kasy na swoim serwie....Nie mogę znaleźć nawet edytora....
    Bardzo prosiłbym o zamieszczenie linków jeżeli takie znacie...
    Albo piszcie na gg - 1968636

p.s
    gram na modzie
    freeworlds 18.75 ktory przenosi do gwiezdnych wojen...
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2010, 13:09:23 »
    ahhhh archeologia, ale raczej nie, bo temat był na 3. stronie

Freelancer! Super gra, z modem Discovery jest jeszcze lepsza, mogę nawet zaryzykować stwierdzenie że lepsza od Freespace'a! na podstawce spędzone 2 dni non-stop, jak na razie na Discovery 1 dzień nie licząc multiplayera, na którym jest kilka serwerów. Warto zagrać, mimo że gra jest już trudno dostępna. Bitwy są świetne, jeśli mamy jakąś pomoc, mocny statek i bronie, można spokojnie ruszyć na grupę kilkunastu statków wroga, świetnie, na prawdę, nie wiem jak to inaczej nazwać żebym nie musiał używać słów niecenzuralnych. Grafika nie odstrasza, dość fajna, dźwięki są dość monotonne, ale nie przeszkadzają, na prawdę polecam.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2010, 15:38:13 »
    http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=797
    Polecam google możesz jeszcze dopisać recenzje
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 30, 2010, 16:19:04 »
    Freelancer - space sim... Szkoda gadać. Co to za space sim gdzie są sztywne ceny dóbr handlowych?! Jak dla mnie - kpina w żywe oczy. A jeszcze ta wszechobecna nuda i ograniczenia... Aby kupić nowy statek trzeba zarobić ileś tak kasy... A tą kasę zarabia się wykonując cały czas te same misje poboczne. Freelancer bezcześci pamięć swego ojca Starlancera...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 30, 2010, 17:02:50 »
    mnie te misje znudziły już dawno i teraz żyję z górnictwa i bitew. Górnictwo jest szczególnie opłacalne w modzie discovery, gdzie w godzinę latania wtem-i-na-zad można nazbierać naprawdę poważną sumkę. A eksploracja kolejnych układów i walka z nowymi przeciwnikami nie znudzi się szybko