Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Edycja modułu Native  (Przeczytany 1022 razy)

Opis tematu: Brak tarcz i koni

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meiga

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Edycja modułu Native
    « dnia: Kwietnia 08, 2013, 16:24:11 »
    Chodzi mi o to aby w grze Nie było tarcz i koni, reszta może zostać w grze.

:) bo tak chciałbym sobie postrzelać z broni dystansowej ale oni zdąrzą się zaslonić tarczą, i tak jak nie będzie koników to nie podjadą do mnie szarżą.

W Trybie Multiplayera też aby tak było, bo chcę aby blokowanie opierało się na ruchach myszki a nie chowaniem się za tarczą lub auto wybieraniem kierunków, a konie by tylko zawadzały walkę piechurów.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Edycja modułu Native
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 08, 2013, 19:29:40 »
    Lol to pierwsze to właściwie jak exploitowanie gry, no ale dobra.
    Bez wykorzystania jakiś skryptów, który rozkazywałby wszystkim zsiadać z koni i nie używać tarcz(tego raczej nie zrobisz), to musiałbyś wszystkim jednostkom usunąć z ekwipunku tarcze i konie, np. w programiku TweakMB. Możesz też odznaczyć flagę "merchandise" tarczom i koniom, jeśli nie chcesz, żeby się pojawiały w sklepach.

Co do drugiej opcji, to nie rozumiem... to jakie itemy są dostępne jest ustalane przez adminów serwerów. Musiałbyś sam mieć serwer i ustalić co ma być dostępne(od tego są chyba mody adminowe NeoGK i Nirecotive).

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 08, 2013, 20:20:47 »
    lol jak można grać bez jazdy i tarcz? co to za sens? bez sensu pomysł
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 08, 2013, 23:09:28 »
    Ponoć do normalnego M&B jest mod bez koni O.o
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 09, 2013, 00:10:50 »
    Tak, na M&B jest kilka modów należących do Viking Series i na pewno choć jeden z nich jest całkiem nastawiony na pieszą walkę. Ale z tarczami.
    Ale nie sądzę, żeby autorowi wątku chodziło o jakiś mod. Poza tym pyta o Warbanda.