Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Złośliwe oprogramowanie na stronie ?  (Przeczytany 2069 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Złośliwe oprogramowanie na stronie ?
    « dnia: Kwietnia 04, 2013, 17:47:13 »
    Witam !

Od jakiegoś czasu, gdy przesiaduje sobie na tawernie pojawia mi się taki komunikat :

Google Chrome zablokował dostęp do tej strony na www.mountblade.info.
    Na tej stronie została umieszczona treść od kharakternyky.pp.ua – znanego dystrybutora złośliwego oprogramowania. Wejście teraz na tę stronę najprawdopodobniej zainfekuje Twój komputer złośliwym oprogramowaniem.
    Złośliwe oprogramowanie powoduje straty finansowe, trwałe usunięcie plików, a także może posłużyć do kradzieży tożsamości.

Pojawia się zazwyczaj gdy pisze coś na shoutbox'ie albo zaczynam nowy wątek.

Wydaje mi się, że ma to coś wspólnego z reklamami na stronie. Mam nadzieje, że administracja zajmie się tą sprawą.

Pozdrawiam

Baldwin
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    Odp: Złośliwe oprogramowanie na stronie ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2013, 17:58:33 »
    Mi nigdy nic takiego się nie wyświetliło. I wiesz, zainstaluj sobie w chromie adblocka, jest o niebo wtedy lepiej :)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2013, 18:39:22 »
    Ja tak nie mam...

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2013, 19:24:49 »
    Także mam Chrome i ten problem u mnie nie wystąpił. Może spróbuj reinstalować przeglądarkę, możliwe, że po prostu wkradł się wirus.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2013, 19:48:50 »
    @templariusz
    Masz zainstalowany jakis antywirus? (mam nadzieje, ze tak) Moze tez wchodzisz na jakies podejrzane strony? W kazdym razie sprobuj wyczyscic sobie cookies i cache przegladarki (Narzedzia -> Historia -> Wyczysc dane przegladarki. Nastepnie wybierz w polu wyboru "od samego poczatku" i zaznacz cztery pierwsze checkboksy i kliknij: Wyczysc dane przegladarki)
    Mozesz tez sprobowac kliknac F12 i w okienku, ktore sie pojawi przejsc do zakladki "network" i w tym momencie odswiezyc strone, a po jej zaladowaniu sprawdzc czy w pierwszej kolumne gdzie sa nazwy zaladowanych plikow nie ma czegos co odwoluje sie do tej domeny: kharakternyky.pp.ua

Mozesz tez sprobowac wylaczyc wszystkie dodatki w przegladarce, bo moze ktorys z tych ktore masz zainstalowane jest w jakis sposob... nadgorliwy

Na naszej stronie reklamy sa serwowane od Googl'a i tylko na gorze forum a wiec mamy raczej 100% pewnosc, ze nie zawieraja one jakiegos nieznanego syfu.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2013, 20:48:01 »
    Antywirus posiadam, Comodo. Wchodzenie na podejrzane strony ? Tylko z Cheat'sami do Warbanda :)

Póki co z reinstalowałem przeglądarkę i na razie pomogło. W między czasie dowiedziałem się, że owy plik / strona związana jest z rosyjskim Warbandem - po wpisaniu w google wyskakują link do tematów na Talesword do rosyjskich klanów o.O

Pozdrawiam

Baldwin
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 06, 2013, 00:48:40 »
    Jest to chyba związane z Shatunem. Ma on w podpisie link do tej strony :)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 06, 2013, 21:23:45 »
    Właśnie też to miałem, gdy chciałem przejść do prywatnych wiadomości, a miałem tam priva od Shatuna. Prosiłbym o usunięcie mu linku.
    Pozdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 08, 2013, 18:10:50 »
    yyy... ja z nim także pisałem na pw, korzystam z chrome'a i nie mam problemów :p
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca