Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pare pytań-ZAGLĄDNIJ  (Przeczytany 893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cazvigmav

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pare pytań-ZAGLĄDNIJ
    « dnia: Kwietnia 03, 2013, 15:41:08 »
    mam pare pytan odnośnie warbanda:

1.Jaka kombinacja towarzyszy jest dobra,myślałem nad:Alayen,Ymira,Borcha,Rolf,Bahesthur,Jeremus,Firenstis,Lezalit i Artimenner?

2.towarszysze mają swoje specjalności?jak ją sprawdzić?CO MAXOWAĆ U POSZCZEGÓLNYCH TOWARZYSZY???????

3.mam chirurgie na 0 i chciałbym wymaxować ją u Alayena.dodaje mu 2 pkt do chirurgi ale w menu oddziału nic nie pisze przy jego imieniu,nic nie daje oddziałowi,co jest?

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Pare pytań-ZAGLĄDNIJ
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2013, 16:22:02 »
    O towarzyszach, nawet jak nie znasz angielskiego, to chyba po obrazkach i tabelkach się zorientujesz: http://mountandblade.wikia.com/wiki/Heroes

Co do chirurgii, to albo ktoś inny na razie wyższą wartość albo Alayen był akurat ranny, więc "nie działały" jego skille.

Offline Pukiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2013, 18:02:54 »
    1. Na forum fajnie rozpisane masz jakie są najlepsze układy towarzyszy --- http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2221.0
    osobiście biegam z Baheshturem od łupów, Rolfem - taktyka, Borsha - spostrzeganie, orientacja i tropienie, lezalit - trening, artimener - handel, nizar - inżynieria, oraz po zmianie jednego dałem Jeremusa od leczenia itp. początkowo troszkę się gryzł z Artim, lecz już jest spokój, morale na 50 reszta po 99. Nie wiem co Jeremusowi nie odpowiada z ogólnym stanem rzeczy.

2. Po kliknięci w " p" pojawi Ci się okienko > klikasz na danego bohatera wybierająć " rozmawiaj" i nst. wyskoczy Ci kilka opcji m.in jego wyposażenie czy umiejętności. Maksować możesz wszystko, lecz najlepiej według mnie wybrać sobie każdego który będzie za coś odpowiadał i maksować to u niego ( + mają Ci idący w int bo z każdym dodanym pkt. otrzymują dodatkowy punkt do rozdania, dzięki czemu np. Jeremus może maksować 3 rzeczy bez problemu.
    3. Jak kolega wspomniał przy rannym boh. skile nie działają, lecz jeszcze jest opcja druga przez którą nie możesz wymaksować. Skile wymajają odpowiedniej ilości umiejętnośći ( int, cha itp. ) i niestety przelicznik jest 3 umiejętności na 1 poziom skilla.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2013, 20:35:58 »
    Cóż, jeśli chodzi o mnie to bohaterowie to ciekawa sprawa, ale myślę że nie ma co ich kupowac dużo, ponieważ niektórzy towarzysze kłócą się ze sobą, co   zmniejsza ich morale. Od pewnego czasu zupełnie nie kupuję bohaterów. Każdy bohater ma jakąś swoja domenę, w której jest specjalistą. Np. Borcha - spostrzegawczość, tropienie, wyszukiwanie drogi. Kupuj tych, którzy mają umiejętności oddziału, których ty nie masz. Nie musisz wtedy wszystkiego rozwijać. Co jest do wszystkiego to jest do niczego.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley