Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Siłownia  (Przeczytany 29812 razy)

Opis tematu: Ćwiczysz? To fajnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: Siłownia
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 04, 2013, 15:39:23 »
    Sterydy są dla takich, którzy nie mają odpowiednio silnej woli, by osiągać wiele bez wspomagaczy.
    harry - ale to nie te czasy, teraz łatwiej o różne sukcesy.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 04, 2013, 16:05:08 »
    Koleś... zachowujesz się jak jakiś hipokryta. Za każdym razem piszesz praktycznie co innego. Narzekasz na nogi? Zacząłeś ćwiczyć? Fajnie. Ja co pół roku zgłaszam się do dietetyka by obejrzał moją dietę, i ewentualnie proponował zmiany. Wcześniej trenowałem pod okiem trenera, by po prostu nie narazić się na konsekwęcje, takie jak Twoje problemy ze stawami. Teraz już wiem co mam ćwiczyć, i robię to z umiarem. A ty? Raz nogi, innym razem grzbiet, potem bicepsy, następnie zachce się kaloryfera... i przerzucasz się z ćwiczenia na ćwiczenie, co nie jest mądrym pomysłem. Lepiej ćwicz wszystko po trochu, niż na raz tylko nogi, a pźniej np. ttlko mięśnie pleców... pfff
    No trudno. Nogi ćwiczyłem tylko na początku a potem je pomijałem. Ćwiczyłem jedynie klate, bicka, tricka, trochę brzuch i bary. Tylko parę razy ćwiczyłem plecy. Chcę to zwyczajnie nadrobić, a jak skończę to wszystkiego po trochu jak mówiłeś. Nie wiem czy lepiej byłoby najpierw plecy i nogi nadrobić, czy od razu już ćwiczyć wszystko po trochu.
    Dodam jeszcze że mi nie zależy na tym by wyglądać, że o kurde mam np. kaloryfer, normalnie szpan, albo że jestem za gruby/chudy bo muszę jakoś się prezentować. Jakbym tak chciał to na pewno nie pisałbym teraz tutaj tylko łykał jakieś tabletki co mi dadzą wielką siłę (czy na co tam są te całe sterydy).
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 04, 2013, 16:10:34 »
    Drogi harry... Trzykrotny mistrz Mazowsza juniorów na 400, 100 i 200 metrów, trenowałem boks, kraftmagę, karate, grałem w piłkę, 2 z drużyną wice mistrz polski U-20, raz wygrany Puchar U-20. 2-krotne powołanie do reprezentacji Polski U-20 i raz do U-17. Z boksu wyleciałem, bo kopnąłem kolesia na sparingu bo przegrywałem (ja ćwiczyłem pół roku, on 4 lata xD , karate było zbyt nudne, z Kraft Mag(i)ą skończyłem nim zostałem instruktorem. Z piłką skończyłem, po po wypadku straciłem ochotę by chodzić na treningi, gram tylko czasem z przyjaciółmi. Chyba wygrałem.
    No fajnie, ale to się chyba pisze 'krav maga'?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 04, 2013, 17:27:27 »

"Prawie instruktor" przez naście lat nie wiedział co trenuje. ;) Nie czepiaj się...

No trudno. Nogi ćwiczyłem tylko na początku a potem je pomijałem. Ćwiczyłem jedynie klate, bicka, tricka, trochę brzuch i bary. Tylko parę razy ćwiczyłem plecy. Chcę to zwyczajnie nadrobić, a jak skończę to wszystkiego po trochu jak mówiłeś. Nie wiem czy lepiej byłoby najpierw plecy i nogi nadrobić, czy od razu już ćwiczyć wszystko po trochu.

Ignatius już pisał i każdy kto się wypowiadał mówił to samo... Nic nie nadrabiaj bo to jest totalny bezsens, że olewasz wszystkie partie a przez n-dni/tygodni robisz tylko jedną, czy dwie partie mięśni. Zacznij urozmaicony trening, który rozwija wszystkie grupy mięśni, a co najwyżej na niektóre możesz położyć większy nacisk. Tyle. Najlepiej jednak by było, gdybyś złapał jakiegoś trenera, który na podstawie tego co widzi po twoim ciele/kondycji/etc. poprowadzi Cię chociaż przez początek, bo w chwili obecnej w swoich postach miotasz się niesamowicie.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 04, 2013, 18:01:50 »
    ^
    To pokażcie foto skoro jest tak rewelacyjnie z formą:)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 04, 2013, 18:03:00 »

No fajnie, lecz być może nie zauważyłeś tego, że 2-krotnie napisałem to celowo, by brzmiało to inaczej lol.
    Btw. To nie "prawie instruktor", miałem poziom G 4, z którego, gdybym dalej ćwicząc pozostaje G5 a następnie stopnie mistrzowkie, jednak zabrakło czasu i (głównie) chęci na dalsze treningi.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 04, 2013, 18:04:36 »
    hehe, Mat ostatnio mi wypmniał,że wystraszyłem ludzi publikując swoja ślitaśna focie na forum..

stary wierz mi mam ta rzezbe klaty z ubiegłego wieku^^
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #82 dnia: Października 27, 2013, 14:54:11 »
    Potrzebuję porady od kogoś kto się zna na odżywkach. Od około pół roku ćwiczę, początkowe 4 miesiące tylko na siłowni i wtedy masa stopniowo mi się zwiększała. Od około 2 miesięcy chodzę na boks, 3 razy w tygodniu po 2h (pon, śr, pt). Jak wiadomo, na boksie większość ćwiczeń to aeroby. Od tego czasu moja masa stoi w miejscu, a nawet spada. Stąd moje 2 pytania:
    - czy jest sens abym np. we wtorek i czwartek chodził dodatkowo na siłownię (obecnie w te dni odpoczywam)?
    - jakie odżywki ułatwią mi zwiększenie masy mimo długich treningów wytrzymałościowych? Od razu pomyślałem o białku, jeżeli się nie mylę to prosiłbym o polecenie konkretnego produktu.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #83 dnia: Listopada 06, 2013, 17:29:34 »
    Myślałem że ktoś inny spróbuje ale widzę że się nie doczekam

-jeżeli chcesz zwiększyć masę tylko na podstawie treningów boksu- to nie ma mowy o zwiększeniu masy mięśniowej- ewentualnie trochę się upasiesz jak bardzo przekroczysz bilans kaloryczny

-dodatkowe treningi na siłowni jak najbardziej - ale tylko FBW dużymi ciężarami

Suplementacja
    -przede wszystkim BCAA w dużych ilościach- rano, przed treningiem,po treningu (i boksu i siłowni)
    -gainer- w celu zwiększenia ilości kcal
    -kreatyna- to w dalszym ciągu najskuteczniejszy suplement przyspieszający budowanie masy i siły mięśniowej

Co do konkretynych produktów- napisz ile możesz wydać to coś tam znajdziemy bo oferta jest gigantyczna i często produkty różnią się głównie ceną;p

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #84 dnia: Maja 14, 2014, 21:57:22 »
    Przepraszam bardzo za to, że odkopuję ten wątek, jednak nie chcę zakładać nowego, a to jest w końcu Offtopic, więc zapewne nic wielkiego się nie stanie.
    Otóż mam problem. Gdy robię pompki to po około 20 powtórzeniach mam takie uczucie, jakby jakiś prąd przepływał przez moje przedramiona. Czego to może być wina? Dodam, że po kilku seriach mam tak ścierpnięte ręce, że ledwo mogę nimi ruszać. Czy to wina zbyt słabych mięśni/kiepskiego odżywiania? Zapytam się jeszcze jak mógłbym zwiększyć siłę swoich przedramion? Dziękuję za uwagę.

Offline Kazikk90

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 15, 2014, 08:59:52 »
    Ja teraz pracuję nad brzuchem i ogólnie nad sylwetką bo się zapuściłem. 5 razy w tygodniu biegam no i katuje brzuch 4 razy w tyg. :) Przeważnie ABS
    Produkuje torby foliowe   
    a także  producent śrub

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #86 dnia: Maja 15, 2014, 13:24:49 »
    Przepraszam bardzo za to, że odkopuję ten wątek, jednak nie chcę zakładać nowego, a to jest w końcu Offtopic, więc zapewne nic wielkiego się nie stanie.
    Otóż mam problem. Gdy robię pompki to po około 20 powtórzeniach mam takie uczucie, jakby jakiś prąd przepływał przez moje przedramiona. Czego to może być wina? Dodam, że po kilku seriach mam tak ścierpnięte ręce, że ledwo mogę nimi ruszać. Czy to wina zbyt słabych mięśni/kiepskiego odżywiania? Zapytam się jeszcze jak mógłbym zwiększyć siłę swoich przedramion? Dziękuję za uwagę.

Dla mnie to nie brzmi jak normalne zmęczenie, najlepiej jest wybrać się do lekarza albo napisać na jakimś forum o bliższych temu klimatach. Co do zwiększenia siły przedramion to przede wszystkim drążek, hantle. Poza tym internet obfituje w informacje, wystarczy poszukać. http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.htm

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 18, 2014, 21:01:34 »
    Jeżeli przy pompkach czujesz przedramiona to musi to być wina złej techniki bo tam praktycznie nie pracują.Natomiast jak najbardziej pompują się tricepsy- stąd może być uczucie niemocy- jeżeli nie to będzie jakiś problem z krążeniem i wtedy jw. polecam wizytę u lekarze

Natomiast w kwestii wzmocnienia przedramion to polecam zrobić sobie z linki,kijka i np butelki na wodę wypełnionej piaskiem(lub oczywiście ciężarka) taki przyrząd i ćwiczyć codziennie po 1-2 x

https://www.youtube.com/watch?v=RfFEDE5AZs4

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 19, 2014, 21:19:53 »
    Wielki dzięki. Mam obciążniki do podciągania na drążku więc mogę je podczepić. Będę ćwiczył. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam ;D
    Edit: Widzę, że jak Rapo dostał bana to temat upadł :( Czy może ktoś z was ćwiczy i ożywi ten wątek?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2014, 13:06:37 wysłana przez firentis »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 27, 2014, 00:23:59 »
    Ja od miesiąca. Póki co staram się robić rzeźbę, dlatego łączę ćwiczenia na maszynach (podzielone na partie, raz triceps klata brzuch, potem bicek, plecy i nogi), z bieganiem na bieżni po treningu w celu szybszego spalania kalorii. Do tego dieta, choć nie ścisła (staram się jeść produkty bogate w białko, ale różnie z tym bywa, zrezygnowałem z fast foodów i praktycznie słodyczy). Póki co nie narzekam, bo jakoś to wszystko idzie do przodu, ale nie wiem czy nie staram się za mało :P Ścisła dieta dałaby mi dużo większe efekty? Może zamiast maszyn więcej ćwiczeń ze sztangą? Co myślicie :P?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012