Zdecydowanie filmik adriankowatego to najlepszy film na świecie, dla prawdziwych rycerzy. Wspaniała inspiracja, od której warto, na prawdę warto zacząć dzień. To filmik dotykający serca rycerskości, absolutnie kapitalny i piękny, perfekcyjny, doskonały.
Smutkiem napawa mnie wypowiedź Dyktatora, niestety tak to się kończy gdy ktoś uważa, że Tawerna to taki rodzaj dodatku do Warbanda. :(
Wiem, wiem dla wielu z was oczywistym jest, że sama gra MiB, to tylko pretekst który pozwala nam spotkać się i poznać nasze poglądy, że to dzięki MiB dochodzi do zderzenia umysłów, które tworzy Tawernę. Zaś sama Tawerna z kolej to intelektualna śmietanka, jak to ujął Terry Pratchett - mózgowy jogurt.
Tak, tak moi drodzy!
To właśnie ludzie o odruchach i instynktach silnych i czystych jak sir Lancelot sięgają po grę, która pozwala im odbyć duchową pielgrzymkę, której kresem jest Tawerna - odpowiednik tego czym był Kamelot, MIEJSCEM, które jest stanem ducha.

Tymczasem to właśnie przy okrągłym stole, w samym centrum królestwa - grzechy, które drążą serca najdzielniejszych widać zawsze najmocniej. Czy gdy któryś z rycerzy uniesiony pychą, ambicją, lub stłamszony strachem, kuszony namiętnością, ulegał swym słabością, czyż momentalnie jego historia, nie stawała się przestrogą dla pozostałych?
Otóż naganna postawa Dyktatora jaką jest zaślepienie turniejami, chęć tłamszenia słabych, okrutna potrzeba budzenia lęku, doprowadziła do jego zguby. Nieszczęsny przybywa teraz do Tawerny i nie jest wstanie wziąć udziału w dyskusji, tłumaczy się mętnie, odrzucając duchowe bogactwo, które miał na wyciągnięcie ręki, straszny, straszny los.
Sami więc widzicie jak kończy się ślepa ścieżka która zmierzał Dyktator. Jeśli ktoś podchodzi nonszalancko do Tawerny, musi pamiętać, że Tawerna tak samo potraktuje jego, a wygrane na turniejach nie zastąpią prawdziwej śmiałości i bystrości jakiej tylko dyskusja z innymi może człowieka nauczyć.
Miejmy nadzieje, że butny Dyktator jednak zrozumie swój błąd, a wnioski z całej tej pożałowania godnej sytuacji wyciągnie nie tylko on.
Pamiętajcie, zatem Tawerna to skarbnica z której korzystanie wzbogaca prawdziwym bogactwem!