Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Full Invasion 2  (Przeczytany 20900 razy)

Opis tematu: Kooperacyjna modyfikacja dla wielu graczy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nixxx

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Full Invasion 2
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 22, 2013, 20:22:20 »
    Gdy jestem w menu Full Invasion 2, klikam gra wieloosobowa i wyskakuje mi błąd: Unable to open Modules\Full Invasion 2\troops.txt

Próbowałem reinstalla ale nic nie dało. Jakieś sugestie?

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 29, 2013, 17:45:38 »
    1. Nie wiem na razie co może być nie tak. Może nie ściągnęło ci pliku? Tu masz moje troops.txt
    http://www.mediafire.com/?nebbbawiqxkv7da

2. Chcę zrobić spin-off do "Full Invasion 2".  Mod, który będzie działał na słabszych i normalnych komputerach, a nie tylko na super dobrych jak teraz. Dodam tam mnóstwo nowych funkcji o skasuję mnóstwo rzeczy i sporo frakcji które są niepotrzebne lub mogły by być połączone. Z map TLD zostanie w Resource tylko Minas Tirith, bo reszta zajmuje za dużo miejsca. Może jeszcze z jedna mapa, może. Zobaczy się po usunięciu niepotrzebnych rzeczy czy będzie działać.

Szukam chętnych do współpracy zespołowej przy tworzeniu wersji alternatywnej FI2. Pomógłby nam Usnavy. Szczególnie cenne są osoby, które coś wiedza o kodowaniu, gdyż mam mnóstwo skryptów, które mogłyby być od tak dodane ( ja jeszcze mało wiem o Pythonie) i znam się na modelowaniu, optymalizacji modu i innych sprawach. Mam pozwolenia od twórców wielu modów i całą zawartość Full Invasion 2, którą można uporządkować jak chcemy. No i mam open source full invasion 2 nad którym niedługo zacznę pracować.

Plan? Obecne Full Invasion 2 jest modem starej generacji. Mało nowych skryptów. Nowe Full Invasion pod tytułem Wielka Inwazja "Great Invasion" miałoby wiele nowych możliwości. Poziomem chcę je zbliżyć do Deluge ( Potop). O innych potrzebach zmian pisałem wcześniej.

Zapraszam!
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 18:04:29 wysłana przez Agrest »

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Egzekutor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2013, 21:55:17 »
    Właśnie w FI2 macie przepiękną ścieżkę dźwiękową, bijecie nią wszystkie inne mody... ale trochę jej za mało. Znam wiele podobnych utworów tych samych wytwórni Two Steps From Hell czy też Hans'a Zimmera... może moglibyście je wykorzystać jakoś w dalszych update?

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 16, 2013, 23:27:15 »
    Mam pewien problem, który pojawił się niedawno, kilka dni temu. Otóż wyszukuję sobie serwer (byle jaki) i kiedy klikam żeby wejść, wchodzę do momentu gdzie wyskakują mi zasady gry po chwili gra się crashuje. Jak to naprawić?
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Agrest

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 27, 2013, 21:16:13 »
    FULL INVASION 2 SPOLSZCZENIE!
    http://www.mediafire.com/download/m1it11j184kcamg/FI2_spolszczone_przez_ValamisaPL.rar

Właśnie w FI2 macie przepiękną ścieżkę dźwiękową, bijecie nią wszystkie inne mody... ale trochę jej za mało. Znam wiele podobnych utworów tych samych wytwórni Two Steps From Hell czy też Hans'a Zimmera... może moglibyście je wykorzystać jakoś w dalszych update?
    Alex zbyt obawia się, że oskarżą nas o kradzież. Niektóre z utworów, które słyszysz ja mu podałem, ale nadal trudno mi go przełamać w tej kwestii. Moim zdaniem nikt się nie przejmie, a nawet nie usłyszy o tym modzie do starej, znowu nie tak znanej gry.
    Mam pewien problem, który pojawił się niedawno, kilka dni temu. Otóż wyszukuję sobie serwer (byle jaki) i kiedy klikam żeby wejść, wchodzę do momentu gdzie wyskakują mi zasady gry po chwili gra się crashuje. Jak to naprawić?
    Masz za słaby komputer. Nic się nie da z tym zrobić. Spróbuj może pobrać wersję low-res z moddb jeśli nie masz. Może uda ci się zagrać na serwerze z mniejszą liczbą graczy?
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2013, 08:52:09 wysłana przez sir Luca »

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 11, 2013, 12:16:35 »
    Agrest czy moda na moddb wrzuciliście już skompresowanego i muszę pobierać te 1,2 gb czy też nie był poddany kompresji i można go skompresować żeby tak długo się nie ściągał?

Offline Agrest

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 11, 2013, 13:51:37 »
    Z tego co pamiętam to mod był skompresowany. Wypakowywało się później Winrarem lub 7zipem. Desura z kolei sama wypakowywuje i uaktualnia mod.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 12, 2013, 08:36:52 »
    Mi chodziło tylko czy jest skompresowany bo 1,2 gb z kompresja to wcale pokaźny mod.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 18, 2014, 09:14:06 »
    Dziwne, że nikt nie zaktualizował tematu, przecież już dawno temu, bo w połowie grudnia wyszła wersja 0.117 tegoż moda

Linki: Download słabszej graficznie wersji: http://www.moddb.com/mods/full-invasion-2/downloads/full-invasion-2-v0117-low-res-full-version
    https://drive.google.com/file/d/0B-mxHCOy0FedNE9uanpXOHRMOVU/edit?usp=sharing
    Download lepszej graficznie wersji: http://www.moddb.com/mods/full-invasion-2/downloads/full-invasion-2-v0117
    https://drive.google.com/file/d/0B-mxHCOy0FeddGhVQzlPOFR6Q1U/edit?usp=sharing

Mały patch poprawiający bugi: https://docs.google.com/file/d/0BwKVER4Jc8o5SVpKLWhhVDBoX3c/edit?usp=sharing

Changelog wersji 0.117:

(click to show/hide)

I małego patcha do tejże wersji:

(click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 19, 2014, 14:00:30 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:28:03 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline RbnNR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 16, 2014, 09:55:09 »
    Może dlatego, że jest słaby i laguje? :D Stare full inwejżyn to było to, ten trolling, teamkilowanie sojuszników w najdziwniejszych momentach, brak lagów, klimat... A tutaj tryliard jednostek, tryliard frakcji i 1 FPS.
    To tylko moja opinia jakby co, nie obrażać się. ;p

Stąd moje pytanie. Czy na tych starszych wersjach (0.115, 0.116) jest duuużo graczy? Najnowsza mi nie poszła, więc szukam alternatywy.
    Pozdrawiam.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 16, 2014, 14:19:54 »
    Skąd można pobrać najnowszy FI 2? Na moddb nie działa.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 16, 2014, 14:41:44 »
    Lel, mi się normalnie pobiera. Załóż konto, albo popróbuj.

Offline RbnNR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 16, 2014, 15:46:30 »
    Skąd można pobrać najnowszy FI 2? Na moddb nie działa.

Nie bez problemów, ale wczoraj udało mi się ściagnąć z linków podanych przez AdamOra, więc cierpliowości... ale że ja jej nie mam to ponawiam pytanie: są gracze na werjsach staarszych niż 0.117?
    Pozdrawiam.

Offline Galdor

• Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 13, 2014, 00:32:00 »
    Działą to na wersji najnowszej? No i czy wymaga WSE? Bo po "powrocie" jestem nieogarnięty w modach...