Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 2 pytania  (Przeczytany 2121 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MichalQ

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    2 pytania
    « dnia: Marca 22, 2013, 17:17:27 »
    1. O co chodzi z tymi konkurentami do tronu czyli np: Perłowa, Benkart. Wiem że trzeba pomóc odzyskać tron ale na czym to polega i czy mogę to zrobić i z innymi wasalami bo jestem marszałkiem i wasalem królestwa sawadi.
    2. Jak mogę zdobyć odział z innej frakcji ? Jak narazie mam samych swadianów.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: 2 pytania
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 22, 2013, 19:19:59 »
    Pytania bardzo proste, mianowicie:
    1. Musisz zrezygnować ze służby u swadian! Jeśli decydujesz się poprzeć konkurenta do tronu np. Valdyma Bękarta musisz mieć sporo renomy, wojska oraz nie być wasalem żadnego królestwa. Wtedy idziesz do niego składasz mu przysięgę. Będzie w twojej armii jako bohater (ale znacznie silniejszy np. w podstawce Valdym Bachor miał po 20 atrybutów- siła, zręczność, inteligencja, charyzma). Rebelia polega na przekonywaniu lordów tego państwa, z którego mamy konkurenta oraz zdobywania miast i zamków. Przydaje się zdolność perswazja i dobre stosunki z tym lordem, którego chcemy do nas przekonać. Kiedy lord przejdzie na twoją stronę automatycznie jego włości przechodzą w twoje ręce. Możesz im rozkazywać jako marszałek (np. pójdź tam, spal wioskę, idź za mną itp.). Po jakimś czasie zaobserwowałem, że jeśli się przekona około połowę lordów to już później nikt się nie zgadza. Jak zdobędziesz wszystkie zamki - frakcja wyeliminowana, król tej frakcji gdzieś przepada, a reszta lordów przyłącza się do innych państw. Moim zdaniem rebelia to niezły wysiłek. Lepiej zostać władcą własnego państwa (zdobyć dla siebie zamek).
    2. Przecież w wioskach możemy werbować chłopów! Jeśli się nie mylę możemy werbować rekrutów nawet z wrogiej frakcji. Wystarczy mieć pozytywne relacje z wioską tego państwa.
    Mam nadzieję że pomogłem.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 22, 2013, 19:23:11 »
    Dziękuje ale co jeśli mam wrogie nastawienie mieszkańców ponieważ plądrowałem te wioski.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 22, 2013, 19:59:30 »
    Popraw je albo sobie odpuść.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 22, 2013, 20:16:56 »
    Wykonaj parę zadań dla tej wioski albo zdobądź te jednostki, które chcesz atakując oddział, które ma ich w niewoli - wtedy ich wyzwolisz i dołączą do twojej armii. W niektórych modach można rekrutować chłopów z wioski siłą.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 22, 2013, 20:34:27 »
    Dziękuje i tak jeszcze się zapytam czy po wgraniu moda savy będą usunięte i bym musiał grać od nowa ?

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 22, 2013, 20:53:59 »
    Każdy mod ma własny folder z save'ami, ale jeżeli to mody bazujące na nativie to powinny być kompatybilne.

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 24, 2013, 16:26:19 »
    Jeszcze chciałem się zapytać bo słyszałem że jest w tej grze jakaś dobra zbroja w jakimś mieście jeżeli jest to prawda to napiszcie gdzie takie coś jest.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 24, 2013, 16:50:37 »
    Na podstawce (bez warbanda) zbroja samuraja i miecz są w Tihr i Rivacheg (skrzynie położone głęboko w krzakach). Musisz przejść się ulicami miasta.

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 28, 2013, 09:27:39 »
    Zainstalowałem florisa i wywala mnie do pulpitu błąd RGL co zrobić ?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 06, 2013, 20:19:55 »
    Zmniejsz jakość tekstur.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.