Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jakie mody warto pobrać ?  (Przeczytany 3558 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • EddyGallery
    Jakie mody warto pobrać ?
    « dnia: Października 26, 2008, 00:49:51 »
    Założyłem ten temat, aby dowiedzieć się co polecacie/co może umilić grę :)
    Native jest ok, ale przydały by się jakieś urozmaicenia... jakieś nowe itemki... w sklepach ciągle to samo... a jak już coś jest to kosztuje ze 30k i jest to lepsza wersja tego co już mam (+3 więcej... itd.)
    Może jakieś nowe jednostki, nowe zamki... przydała by się możliwość zabicia lordów :P ew. jakieś poprawki graficzne :) lepsze tekstury czy cuś
    Czekam na wasze propozycje :)

Offline strus

• Użytkownik
    Odp: Jakie mody warto pobrać ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 26, 2008, 01:46:16 »
    Hegemony 268 bce - najbardziej rozbudowany mod pod wersje 0.96, Europa w 268 pne. Kilka nacji, sporo nowych broni i wyposażenia, zmieniony system morale, całkowicie zmieniony system jednostek, same nowe jednostki.

Jako że dwa pierwsze tematy w dziale o modach są "lekko" martwe to może pośćmy ten wątek dalej. Tak naprawdę w wątku  "Jaki mod, który do tej pory wszyszedł wydaje wam się najlepszy?" nie poruszane są informacje jaki mod warto ściągnąć. Część z tych modów w ogóle nie funkcjonuje w najnowszych wersjach albo są martwe, a inne nie warte są czasu (tu może paść kilka przykładów ale nie chce nikogo obrażać).
    Stwórzmy/Zmodyfikujmy wątek gdzie będziemy dawali info o modzie i czy warto go ściągać a nie tylko że się ukazał.Taka mała rekomendacja od redakcji/doświadczonych graczy byłaby wskazana, ja wiem że są gusta i guściki ale krótka charakterystyka modu dla osób które nie są obeznane z grą byłaby atrakcją dla nowicjuszy (a takich będzie w związku z premierą sporo, inna sprawa że premiera powinna trochę zmienić podejście do forum adminów ale o tym mogę podyskutować na priv).
    Podsumowując, na stronie "Tawerna Four Ways", info o modach jest poniżej poziomu krytyki - jeśli mogę wyrazić własną opinię, w ciągu ostatnich kilku dni przybyło sporo "głupich" wątków na forum ich autorzy dostali po "dupie" od razu, ok taka polityka. Ale im bliżej premiery (i więcej o grze będą trąbić serwisy poświęcone grom) tym więcej będzie nowych osób i więcej "głupich" pytań, serwis powinien wyjść z inicjatywą i być przygotowany na większy ruch i więcej osób rozpoczynających znajomość z "Mount & Blade" (inna sprawa, że na tym można trochę zarobić ale to pewnie osoby zainteresowane wiedzą o przekładaniu ruchu na reklamę).

Wylewny się zrobiłem po trzech winach ale cóż.
    pzdr
    S

Pozdrawiam
    S
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2008, 08:46:51 wysłana przez strus »

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 26, 2008, 22:10:34 »
    ściągnąłem hegemony... jest całkiem fajny :) ale nie mogę się połapać :D inna mapa, nowe nacje, nowe żołnierzyki :P nie wiem co i jak... poza tym nie widzę mostów =/ mój bohater "przechodzi" przez rzekę niczym jak w biblii :)

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 27, 2008, 10:19:35 »
    Eddy, wyobrax sobie że tam są brody i tyle ;).

Tutaj jest spis modów i linków które na co są projektowane/działają:

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,41715.0.html

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 27, 2008, 11:31:36 »
    Dionisia, craftmod, raise of khergits trooptree expansion, to mody które "wkręciły"mnie najbardziej pod wersję 0.960, szczególnie craftmod i dionisia gdzie mozna naprawdę ingerować w gre, polecam też 100 years war, dośc ciekawe rozwiazanie, jednak czekam na jakis pożądny mod pod wer.1.003

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2008, 12:53:07 »
    Dionisia, craftmod, raise of khergits trooptree expansion, to mody które "wkręciły"mnie najbardziej pod wersję 0.960, szczególnie craftmod i dionisia gdzie mozna naprawdę ingerować w gre, polecam też 100 years war, dośc ciekawe rozwiazanie, jednak czekam na jakis pożądny mod pod wer.1.003
    no to chyba jeszcze trochę poczekamy :) mi w 960 brakuje tylko podglądu kolesia... jak zmieniamy EQ :P a tak to wszystko ok ;)
    na razie gram w hegemony, a pozniej wypróbuje to co ty dałeś :)

ps. a co z modem "Last Days" ?

Offline Lord Wulfstan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2008, 13:59:23 »
    A ja mam takie pytanko:
    Jakie mody pobrać do wersji 1.011, żeby urozmaicić native? Tzn. nie chcę żadnego nowego moda do grania tylko mody rozszerzające native o nowy sprzęt, skrypty... chciałbym z nimi kontynuować moją grę w nativie.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2008, 14:08:01 »
    Aqe of machinery ,wspaniały mod. System morale, artyleria, własne królestwo czego chcieć więcej ;p

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2008, 14:20:09 »
    Taak, w Age of Machinery bardzo długo grałem i mi się bardzo podobał :) Szczególnie system rekrutowania własnych lordów :)
    Jemu chodziło chyba o minimody dodające nowe bronie, a nie osobny moduł ;)

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2008, 14:46:46 »
    Jemu chodziło chyba o minimody dodające nowe bronie, a nie osobny moduł ;)
    Cóż nie można mieć wszystkiego naraz ;) albo jedno albo drugie :D

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2008, 15:49:34 »
    Znajdzie się coś ciekawego dla mnie pod 1.003?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 29, 2008, 20:47:39 »
    Zamiast Age of Marchinery (które generalnie jest ok) mógłbym polecić Lords and Realms. Może nie ma w nim maszyn oblężniczych ale jest wiele innych cudów. Całkiem ciekawe jest też Knights of Radiant Cross (nowe bronie, dodatkowa nacja, większa mapa itd). Opisywać nie będe, żeby nie oftopić , zapraszam do osobnych wątków