Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wygrywana wojna 1vs1 a tu nagle 4vs1 normalnie ręce opadają...  (Przeczytany 1476 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alieen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    gra na dodatku : Moja Ojczyzna

Jako tako radze sobie duzo wojska rhodowie maja 4 duze miasta zdobywam 2 ok widze swoje bogactwo i zadowolenie zdobywam 3 rhoodockich miast 2 tury
    i juz wojna z swadia
     z pustynimi cos na S
     i khegitami
    z 1vs1
    na 4vs1

normalnie rece opadaja...

ta ciota rhoodocka uzywa swoich sojuszy z tylko swadia
    i juz ginacy ma 3 sprzymierzeńców gra nadaje sie do usunięcia i tyle...

macie jakas rade ? by miec max 2 wojny a nie 4............. badziew nie gra

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Wygrywana wojna 1vs1 a tu nagle 4vs1 normalnie ręce opadają...
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2013, 21:38:14 »
    To w tej grze są tury? ;-;
    Zmniejsz poziom trudności. Ew. zacznij od nowa.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2013, 23:09:17 »
    Możesz doprowadzić do sojuszu poprzez zadanie otrzymywane w miastach. Chyba nie muszę tłumaczyć o jakie zadanie konkretnie mi chodzi.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 15, 2013, 16:03:14 »
    Jesteś świeżo upieczonym królem? Ile masz prawa do rządzenia?
    No sorry, ale z Twojego postu zrozumiałem tylko, że rozchodzi się o wojny...

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 15, 2013, 17:51:13 »
    Człowieku, jak nie umiesz w to grać, albo tak jak piszesz, że gra do usunięcia, to se ją usuń (z takim podejściem do gry wydaje mi się, że masz wersję... Arrrrgh!)

Słuchaj, skoro radziłeś se z 1 państwem, to poradź se z 4. Człowieku, odrobina myślenia, a nie wypowiadają ci wojnę, gasisz grę i się żalisz. Zastosuj jakąś taktykę może. Może przejdź na moment chociaż w defensywę? Znajdź strategiczny punkt, i spod niego wybijaj małe oddziały wroga. A jak będzie kampania, to się broń. Naprawdę, dla chcącego nic trudnego.
    PS: Na NI, jeśli masz miasto z portem, możesz zatrudnić sobie armie 1000 korsarzy, a następnie każde twierdze obstawiać nimi. Może nie po 1000, ale po 300 na każdy zamek i miasto wystarczy.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 15, 2013, 18:41:49 »
    +1

Doprawdy dziwny masz problem. Badziew nie gra, bo przegrywasz ? Też miałem sytuację, w której moje państwo było rozbierane, a teraz jestem bliski podboju całej Carladii, więc wiedz, ze sytuacja zawsze się może odwrócić.
    Trudny moment, to wszystko. Gra nie polega tylko na wygrywaniu. No, jeśli myślisz inaczej, to może od razu włącz sobie kody i poz. easy...
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 15, 2013, 19:38:35 »
    Rece mi opadaja...

Zacznijmy od jednej rzeczy- twojego posta NIE DA SIE CZYTAC boze, ile miales z polskiego?!

Druga rzecz- Od kiedy w tej grze sa tury?

Trzecia rzecz- Nie powinnienes sie tak szybko poddawac, jest kiepsko, ale pamietaj ze wladcy sa zazwyczaj glupi i cie olewaja (czyli ucztuja czy jezdza bez celu po mapie) zamiast Cie zniszczyc.

PS: Gdzie lezy twoje krolestwo? Czy to tylko ziemie Rhodokow, czy cos innego? Ile masz renomy i pkt. do rzadzenia? I ilu masz wasali?
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"