Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Torment: Tides of Numenera  (Przeczytany 4109 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Torment: Tides of Numenera
    « dnia: Marca 11, 2013, 09:12:39 »

http://torment.inxile-entertainment.com/

http://www.kickstarter.com/projects/inxile/torment-tides-of-numenera

Następca Planescape Tormenta. Niestety nie udało się załatwić twórcom pełnych praw do produkcji. Tworzą tą grę cześć ekipy pierwotnego Tormenta. W tej chwili trwa zbiórka na kickstarterze, która zaczęła się 6 marca. Do tej pory zebrano już prawie trzykrotność zakładanej kwoty. Muzyka będzie autorstwa Marka Morgana.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2013, 15:26:15 wysłana przez ^IvE »

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Torment: Tides of Numenera
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2013, 10:08:17 »
    Wspaniała wiadomość, już widać wartośc tej gry po zebranej kasie. Oby tylko wytrzymała z pierwowzorem..bo taki remake nie zawsze sie udaje.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 11, 2013, 13:26:33 »
    A ja Tormenta ciągle nie przeszedłem...
    Ten facet(creative lead), co gada w tym filmiku jest całkiem podobny do Neila Stephensona, początkowo myślałem, że to on :P W ogóle to jaka poważna prezentacja pomysłu na fabułę, od razu czuć, że ma to głębię, ogromny potencjał i nie jest to jakiś bullshit o ratowaniu świata(choć kto wie...). Niesamowitych mają też artystów, prace niektórych widziałem wcześniej i ich wizje są naprawdę dobre.
    W sumie podoba mi się te uniwersum... parę lat temu(kiedy miałem pożyczonego Tormenta...) takie łączenie fantasy z s-f nie bardzo mi pasowało(zawsze mi się kojarzyło z Final Fantasy, którego nadal nie lubię), miałem "purystyczne" podejście, że albo pseudośredniowieczne fantasy albo hard s-f, w związku z tym ani Arcanum ani nieco za mało "realnego" Tormenta nie przeszedłem... błąd :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 11, 2013, 15:22:31 »
    No to bardzo dużo straciłeś Huth w takim razie.

Przy okazji mały news. Polska wersja językowa będzie dostępna od początku jako jeden z 7 bazowych języków. Dobrze wiedzieć  miejmy nadzieję, że polska wersja będzie równie dobra jak ta z Planescape Tormenta.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 11, 2013, 15:40:30 »
    Ciekaw jestem tylko kto będzie odpowiadał za polonizację... Jeżeli Cenega, to biorę grę tylko i wyłącznie po angielsku..

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 11, 2013, 15:51:04 »
    Boss ma racje z tymi fajfusami z Cenegi, kiedyś kupiłem gre 7.62 High Calibre..oczywiście było napisane,że wersja PL. Po polsku była tylko ksiażeczka z opisem przejścia..cala gra po angielsku. Jeszcze wiecej grzechów mają..np opozniajace sie patche...czy w ogóle ich brak. Tak olewającej graczy  firmy dawno nie widziałem.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 12, 2013, 17:20:11 »
    Tutaj http://www.gry-online.pl/S043.asp?ID=12598941&N=1 jeden z ludzi odpowiadających za tłumaczenie Tormenta(Rysław) pisze, że się z nim nie skontaktowali... ale może coś się zmieniło od tego czasu.

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 14, 2013, 00:53:51 »
    Ciekawe gdzie to było napisane, że to on miał tłumaczyć. Przeoczyłem. Nie znam po prostu kolesia.
    To jest po prostu gość, który był w ekipie robiącej przekład m.in. Planescape: Torment, i wyszło im to wtedy bardzo dobrze, więc być może dobrze byłoby gdyby robili też to tłumaczenie.

Wracając do tematu. Fajne jest wsparcie tego projektu przez Obsidian, czyli de facto konkurentów na rynku i ludzi, którzy też współtworzyli Planescapa. Zamiast się żreć się wspierają dzięki temu kickstarterowi i nie biją się o wydawców. Dobrze widzieć takie rzeczy.
    Dobre dla wizerunku, heh. Ale w sumie są to studia po tej samej stronie barykady, czyli z dala od korporacji, więc mogą się wspierać. Poza tym możliwe, że się część pracowników zna, no i kto nie chciałby wesprzeć osławionych twórców Tormenta, gry o takim wpływie i pewnie też ich inspiracji.