Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: BITWA STALINIGRADZKA!! Zapisy Ponowne  (Przeczytany 19032 razy)

Opis tematu: Pierwszy Event, którego celem jest ożywienie naszej sceny.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    BITWA STALINIGRADZKA!! Zapisy Ponowne
    « dnia: Marca 01, 2013, 08:18:19 »
    BITWA STALINIGRADZKA

BITWA ODBĘDZIE SIĘ 6 Lipca 2013 ROKU(Sobota) W OKOLICACH GODZINY 17:00. PRZEWIDYWANA LICZBA MIEJSC TO 120
    .

Oto kilka przydatnych informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_stalingradzka

Bitwa stalingradzka to jedna z decydujących batalii II wojny światowej. Rozgrywała się ona w okresie między 21 sierpnia 1942, a 2 lutym 1943. Po napaści Niemiec na ZSRR jednym z głównych priorytetów Hitlera było zdobycie Stalingradu, ponieważ jak uważał było to centrum całego przemysłu ZSRR. Stalingrad leży wzdłuż zachodniego brzegu Wołgi, więc gdyby Niemcy go zajęli, mogliby przechwytywać całe zaopatrzenie dla Rosjan płynące wzdłuż rzeki Wołgi, 30 milionów ton, w tym 9 milionów ton ropy. Po takim zwycięstwie Hitler z łatwością mógłby rozprawić się z pozostałymi częściami ZSRR. Przez 66 dni szósta armia niemiecka, składająca się z dwudziestu dwóch dywizji pod dowództwem generała Paulusa, oblegała i atakowała Stalingrad, lecz nigdy w całości go nie okrążyła. Niemcy atakowali miasto na wszelkie sposoby: przy pomocy samolotów "Stukas", czołgów, moździerzy i zastępów żołnierzy, lecz nigdy nie udało się im opanować miasta, którego broniła rosyjska 62-ga grupa, składająca się z 16 dywizji pod dowództwem generała Czujkowa, która dostała rozkaz utrzymania Stalingradu. Po zaciętych walkach w ruinach Stalingradu Armia Czerwona była prawie doszczętnie zniszczona. Stalin został o tym powiadomiony i to właśnie wtedy Rosjanie dowiedli ogromnej wartości bojowej. Dzielnie bronili każdego budynku i innych obiektów. Jednak główne natarcie w celu oswobodzenia Stalingradu przyszło spoza miasta. Odbyło się ono w formie ofensywy przygotowanej przez marszałka Żukowa w celu złapania nieprzyjaciela w pułapkę i wypędzenia jego sił z miasta. Odziały rosyjskie były ogromne. Po raz pierwszy Rosjanie rzucili do walki wszystkie siły, jakimi rozporządzali, które przybyły z Ameryki i W. Brytanii w dostawach zwanych "Lend-Lease". Gdy było już za późno, aby wyrwać się z pułapki Armii Czerwonej Niemcy nawet nie zdawali sobie sprawy, z jaką siłą mają do czynienia. Garnizon niemiecki składał się, z 22-ch dywizji, dziesięciu niemieckich, sześciu włoskich, a pozostałe z wojsk państw bałkańskich - ogółem od trzystu do czterystu tysięcy żołnierzy. Niestety dla Niemców linie kolejowe zostały odcięte i wojsko musiało być zaopatrywane z powietrza przez 400-500 samolotów, lecz bez większego powodzenia, ponieważ Rosjanie zestrzeliwali po kilkadziesiąt samolotów na raz. Złapany w saku stalingradzkim, von Paulus przypuszczał kontrataki na wszystkie strony ponosząc straty dochodzące do 100 000. Po dwunastu dniach Niemcy utracili ostatnie drogi zaopatrzeń - lotniska, a samoloty transportowe zniknęły z nad miasta. Los armii von Paulusa został przesądzony z chwilą porażki idących mu na pomoc wojsk Mansteina. Paulus odrzucił rosyjskie żądania poddania się, ponieważ Hitler rozkazał mu bronić się do ostatniego żołnierza. Wobec tego Rokkosowski musiał zniszczyć siły nieprzyjaciela i udało mu się to. Rosjanie oświadczyli, że wzięli do niewoli 200 000 jeńców, zdobyli 60 000 samochodów ciężarowych, 6 700 dział, 1 500 czołgów.

@1 Główne Informacje o Evencie
    - Bitwa odbędzie się 16 Marca
    - Event zostanie rozegrany na modyfikacji Festung Breslau
    - Podczas bitwy zostanie wynajęty osobny serwer TeamSpeak3
    - Do Walki przeciwko Trzeciej Rzeszy pod dowództwem Kostka zostanie rzucona niepokonananieustraszona jak na tamte czasy Armia Czerwona pod dowództwem Peterov'a
    - Scenariusz zakłada starcie na trzech mapach, które powinny podkreślić historyczność tego wydarzenia, a mianowicie: Przeprawa przez Wołgę, Plac Czerwony oraz Stacja kolejowa Stalinigradu
    - Każda z frakcji poza główno-dowodzącym będzie miała 2 oficerów wykonawczych(Zastępców Przywódcy)
    - Aby stawić się na Event trzeba spełnić wymagania podane niżej(@2) oraz posiadać Aktualną Paczkę Map, które zostaną podane w najbliższym czasie

@2 Aby stawić się na Bitwie musisz:
    - Posiadać aktualną wersję Festung Breslau
    - Posiadać mózg
    - Mieć wgraną najnowszą paczkę map
    - Wysłać wiadomość prywatną do jednego z organizatorów lub wysłać wiadomość w tym temacie o treści
    (click to show/hide)

Klany prosimy o wypełnienie poniższych informacji
    (click to show/hide)

TeamSpeak (kontakt z Organizatorami):
    (click to show/hide)

Aktualności: Został nagrany trailer. Zapraszamy gorąco do oglądania http://www.youtube.com/watch?v=qR0eQtrgtZg .
    Prawdopodobnie pod koniec Eventu zostanie rozegrany fun-round z użyciem miotaczy ognia i granatów PPANC.
    89 miejsc zarezerwowanych, wprowadzono ograniczenie do 120 graczy(rezerwa 20 osób).
    Wraz z Organizatorami oznajmiamy iż przewaga Sovietów nad żołnierzami III Rzeszy na pierwszej mapie będzie wynosiła 3:1.
    Zakończono prace nad pierwszą mapą - Przeprawa przez Wołgę. Kolejne mapy zostaną dopracowane do końca przyszłego tygodnia.

Zasady:
    - Zakaz używania miotaczy płomieni
    - Zakaz zabijania oficerów oraz swoich kompanów(Bez wyraźnego rozkazu przełożonych)
    - Zakaz spamowania granatami dymnymi
    - Zakaz używania karabinów z lunetą snajperską(bez wyraźnej komendy przełożonego)
    - Zakaz bugowania broni
    - Obowiązkowo włączone graficznie muszą zostać(Ciała, ragdolls oraz system cząteczek)
    Regulamin stale będzie uzupełniany, bądź modyfikowany

Liczymy na Twoją obecność. Dzięki Tobie, ta modyfikacja może mieć przyszłość.

Osoby Zapisane:
    (click to show/hide)
    Klany Zapisane:
    (click to show/hide)

Tak to wyglądało w marcu. Liczymy na większą frekwencję.
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2013, 21:00:28 wysłana przez Peterov »

Offline KevinPL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Hej hej Ułani.... !!!!!!!!!
    Odp: BITWA STALINIGRADZKA!! Zapisy Rozpoczęte
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2013, 09:44:19 »
    14. Pułk Ułanów Jazłowieckich
    Strona Niemiecka
    Ludzie: 10-15 osób :P

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 01, 2013, 11:14:34 »
     Hehe to będzie dobry test mojego kompa (przy czym nazwa komputer na to coś to zbyt wiele).

Nick w Grze: HITMEN_Filcefix
        Strona po jakiej chcesz grać: Mnie to tam jeden wsio byle by... (patrz ostatni punkt)
        Posiadasz działające słuchawki lub głośniki?: Niom.
        Posiadasz działający mikrofon lub wystarczająco szybkie palce? Niom. (Nie tylko palce ;P)
        Jak myślisz, jaką rolę powinniśmy Ci przypisać? ...nie obraził bym się na coś do snajperkowania. Wole pojedyncze celne strzały niż bezmyślnie rżnąć z karabinku ;)

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 01, 2013, 12:28:17 »
    Nick w Grze: CukierKawa
    Strona po jakiej chcesz grać: Rosjanie
    Posiadasz działające słuchawki lub głośniki?: Mam
    Posiadasz działający mikrofon lub wystarczająco szybkie palce?: Mam mikrofon.
    Jak myślisz, jaką rolę powinniśmy Ci przypisać?: Po prostu zwykły szeregowiec. : )

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 01, 2013, 14:34:35 »
    Panowie. Z racji tego że jest to pierwsze wydarzenie na scenie Festunga, może wypadało by poprosić kogoś aby nagrywał przebieg Eventu. Polecicie nam kogoś(Poza Zaresem, bo ma grafik zawalony ;/)

Offline REF_Konrad

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • REF_Konrad
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 01, 2013, 14:40:26 »
    Nick w Grze: Konrad
    Posiadasz działające słuchawki lub głośniki?: Tak
    Posiadasz działający mikrofon lub wystarczająco szybkie palce? Tak, posiadam mikrofon
    Jak myślisz, jaką rolę powinniśmy Ci przypisać? Zwykły szeregowy z karabinem

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 01, 2013, 15:06:23 »
    INFO: Mamy już 50 ludzi. I to pierwszego dnia.

A oto nowe sygnaturki autorstwa Irgena:
    (click to show/hide)

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 01, 2013, 16:15:50 »
    - Do Walki przeciwko Trzeciej Rzeszy pod dowództwem KevinPL zostanie rzucona niepokonana jak na tamte czasy Armia Czerwona pod dowództwem Peterov'a

To jest chyba błąd, bitwa pod Staliningradem była pierwszym większym sukcesem Armii czerwonej, przedtem dostawali nieźle po dupsku od Adolfa. Taka mała uwaga :P

Event wspieram całym sercem jakby co :)

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 01, 2013, 16:57:08 »
    To jest chyba błąd, bitwa pod Staliningradem była pierwszym większym sukcesem Armii czerwonej, przedtem dostawali nieźle po dupsku od Adolfa. Taka mała uwaga :P

Event wspieram całym sercem jakby co :)

Jesteśmy wdzięczni :). jeśli chciałbyś się przyczynić to uczynienia tego eventu lepszym, napisz do mnie

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 01, 2013, 17:06:20 »
    Nick w Grze: Blitzwing
    Strona po jakiej chcesz grać: W jakiej będzie wam brakowało ludziów to mnie dorzućcie, oboje strony są dla mnie tak samo plugawe :P
    Posiadasz działające słuchawki lub głośniki?: Oczywiście
    Posiadasz działający mikrofon lub wystarczająco szybkie palce? Piszę bardzo sprawnie, niestety nie mam mikrofonu. Nie przeszkodziło to jednak brać udziału choćby w evencie Grunwaldzkim jako chorąży.
    Jak myślisz, jaką rolę powinniśmy Ci przypisać? Mogę być zwykłym strzelcem.

Pozdrawiam
    Ps. Trafna uwaga, Armia Czerwona dopiero wtedy zabrała Niemcom moc i załamała ofensywę. Do tego czasu dostawali tęgie lanie ;)
    Sława!

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 01, 2013, 17:09:34 »
    Napisałem tak aby klimatu dodać :P

Offline aSniegu

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 01, 2013, 17:10:37 »
    Nick w Grze: Azetych
    Posiadasz działające słuchawki lub głośniki?: Słuchawki działają po prawnie.
    Posiadasz działający mikrofon lub wystarczająco szybkie palce?: Mam działający Mikrofon.
    Jak myślisz, jaką rolę powinniśmy Ci przypisać?: Mogę być strzelcem, lub kimś innym.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 01, 2013, 17:15:10 »
        Nick w Grze: Kompiotronik
        Strona po jakiej chcesz grać: obojętne mi to, wrzućcie tam, gdzie będzie brakowało
        Posiadasz działające słuchawki lub głośniki?: Oczywiście ;)
        Posiadasz działający mikrofon lub wystarczająco szybkie palce? piszę dosyć szybko ;)
        Jak myślisz, jaką rolę powinniśmy Ci przypisać? Szeregowiec wystarczy ;D

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline KevinPL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Hej hej Ułani.... !!!!!!!!!
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 01, 2013, 18:28:41 »
    Ah event się rozwija :D LUBIĘ TO :P

Offline Peterov

• Użytkownik