Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hail! Chwała bohaterom Calradii!  (Przeczytany 1193 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    Hail! Chwała bohaterom Calradii!
    « dnia: Lutego 27, 2013, 23:07:28 »
    Hail! Chwała bohaterom Calradii!

Takim to okrzykiem postanowiłem was powitać. W tawernie oraz w kilku innych miejscach, raczyłem przybrać przydomek Bot, a gdzie indziej zwą mnie Antonio; choć naprawdę imię me brzmi Oskar. Szesnaście razy zła zima zdołała nad światem zapanować od czasu mojego urodzenia. Hail!

Chodzę na profil geodezyjny do pierwszej klasy technikum budowlanego. A z głównych zajęć, to podam dwa, którym poświęcam najwięcej czasu: Gry komputerowe(obecnie nołlajfię w Warbanda, zarówno w multi na Vikingr, jak i w singlu się Florisem bawię) oraz słuchanie muzyki(Mój last). A oprócz Warbanda, to do ulubionych gier można doliczyć takie tytuły, jak Morrowind, Baldur's Gate(1 i 2, ale w dwójkę grałem tylko raz i nie chciało mi się kończyć), Battlefield 2. A co do muzyki, to zobaczcie sami na moim laście. Ogólnie mówiąc, słucham metalu i jestem metalem. Ubieram się też w miarę typowo dla tej subkultury, noszę glany 20-stki, bojówki, pieszczochę na ręce itd.

Uważam się za człowieka inteligentnego, żądnego porządku w tym kraju(mówiąc skromniej: człowieka pieprzącego cały ten system; wierzącego w to, że kiedyś pojawi się silny człowiek, który porwie za sobą tłumy, obali obecny porządek i zaprowadzi porządek w tym kraju ;) ). Jestem zwolennikiem kapitalizmu i ogólnie mówiąc - zachodniego systemu. Moim marzeniem jest całkowita reforma szkolnictwa - chciałbym, by szkoły prowadziły między sobą wzajemną konkurencję; program nauczania dopasowany do potrzeb, zainteresowań, ambicji i umiejętności każdego z uczniów(gdybym mógł z planu lekcji wywalić geografię, fizykę, biologię, chemię, religię i edukację dla bezpieczeństwa - a godziny te zapełnić większą ilością języka angielskiego, informatyki, filozofii(nowy przedmiot) i kilku innych ciekawych przedmiotów, o wiele więcej bym wyniósł ze szkoły). Poza tym, powinna w szkołach istnieć duża dyscyplina. Bo jeśli przed szkołą zaczepia mnie gówniarz w moim wieku i pyta, czy mam ognia - to już naprawdę jest coś nie tak! Porządna dyscyplina, wysokie kary i inne tego typu działania rozwiązałyby problem. Poza tym, jestem za karą śmierci(morderca nie przejmował się tym, że jego ofiara ma zagwarantowane przez Prawa Człowieka prawo do życia, więc nie rozumiem, dlaczego i ktokolwiek miałby się przejmować jakimkolwiek prawem tego mordercy, poza prawem do adwokata i zasadą domniemania niewinności). Powinno się też znieść obowiązek płacenia na ZUS - nikt nie ma prawa mi mówić, co mam robić z moimi własnymi pieniędzmi. Możę wolę je umieścić na lokacie i trzymać do starości, zamiast utrzymywać zdychającego złodzieja, jakim jest ZUS? Albo zwyczajnie olać oszczędzanie na starość, której wcale nie muszę dożyć? ZUS można w sumie całkowicie zlikwidować.

Jestem niewierzący, od Kościoła odrzuciło mnie bardzo wiele rzeczy. Poza brakiem wiary w te wszystkie rytuały i dogmaty, pojawia się różnica poglądów. Dla mnie złem jest po prostu to, co niesie za sobą szkodę społeczną lub szkodę dla innego człowieka(który na to nie zasłużył). Wyrządzoną krzywdę należy natomiast ukarać równomierną krzywdą(oko za oko, ząb za ząb). Kościół ma inne poglądy wobec zła, tak samo jak i wobec wielu innych spraw. Różnica poglądów zauważalna. Jestem też zafascynowany wszelkimi formami pogaństwa, ale niestety mam o tym niewielką wiedzę. Po prostu podoba mi się słowiańska kultura. Czasem burzę zdarzało mi się komentować zdaniem "Perun powrócił", ale była to forma porównywalna do powiedzenia "Przyszła pani Jesień", a nie wyznawanie starych bogów. Nie zmienia to jednak faktu, że słowiańskie pogaństwo(tak samo, jak skandynawskie i inne formy pogaństwa, ale słowiańskie jest mi najbliższe) jest piękne. W tych bogach coś jest - moc, siła.

Kiedyś interesowałem się satanizmem Antona Szandora LaVeya, ale po przeczytaniu Biblii Szatana doszedłem do wniosku, że jest to po prostu takie chrześcijaństwo na odwrót - wszystko zostało wywrócone na lewą stronę. Odrzuciło mnie to. Muszę jednak przyznać, że z częścią poglądów tego pana się zgadzam.

Ogólnie mówiąc, jestem hedonistą. Celem życia jest według mnie zapewnienie sobie jak najlepszych warunków, by żyć godnie, w dostatku i przyjemności.

Życie jest wielkim zaspokojeniem, śmierć jest wielką wstrzemięźliwością. - Anton Szandor LaVey

Poza tym, w ogóle nie przejmuję się tym, kiedy umrę i jak długo będę żył. Śmierć jest jak najbardziej naturalna, każdy kiedyś umrze - nie ma więc dla mnie różnicy, czy umrę teraz - gdy siedzę tutaj przed monitorem, czy za pięć lat, czy może dożyję setki. Nie obchodzi mnie to, jak długo będę żył. Obchodzi mnie natomiast to, JAK będę żył. O jakość samego życia, niezależnie od jego czasu trwania. Wolałbym umrzeć będąc 20-letnim milionerem, niż przez 100 lat żyć w nędzy.

Coś jeszcze chciałem powiedzieć? Ehm... Cóż, to już chyba wszystko jak na razie. Coś jeszcze chcecie się dowiedzieć? Pytajcie, a otrzymacie odpowiedź. Jak sobie jeszce o czymś przypomnę, to też dodam.

Hail!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2013, 23:18:15 wysłana przez Bot »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Hail! Chwała bohaterom Calradii!
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2013, 12:45:24 »
    Miło mi cię powitać :)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Domestos

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2013, 13:08:10 »
    Do której Budowlanki chodzisz(miasto :)?

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 06, 2013, 13:51:33 »
    Takie zadupie zwane Bochnia.