Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Werbowanie wieśniaków z wiosek  (Przeczytany 5938 razy)

Opis tematu: Czy da się werbować wiesniaków z wiosek ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamill258

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Werbowanie wieśniaków z wiosek
    « dnia: Lutego 25, 2013, 14:17:52 »
    Witam Wszystkich bardzo serdecznie, i z góry przepraszam, że wrzucam kolejny raz ten sam temat, to samo pytanie, ale pomimo szukania w internecie nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
    Proszę Was wytłumaczcie mi... czy jest możliwe werbowanie chłopów (wieśniaków) z wiosek w Ogniem i Mieczem ? a może w Ogniem i Mieczem - Dzikie Pola ? Czym różnią sie te dwie wersje od siebie, rozumiem że "Dzikie Pola" to dodatek do Ogniem i Mieczem ?
    Już tłumaczę..otóż na YouTube...widziałem filmik na którym ktoś pokazując gameplayera...WERBOWAŁ wieśniaków z wioski (chłopów z kosami tzw. kosynierów) więc rozumiem że sie to da zrobić ??? Sam kiedyś ściągnąłem jakąś wersję w której tez mogłem rekrutować chłopów z wiosek. Teraz mam Ogniem i Mieczem - Dzikie Pola i nie moge tego zrobić, mogę rekrutować tylko w "bazach treningowych" tak to wygląda.
    Proszę o pomoc, wytłumaczcie mi to jak to jest z tym werbowanie ?? przecież wiem co widziałem, kiedyś że werbowało sie z wiosek ? czy mam jakąś demo wersję ? czy jakaś niepełna ? może jakieś bogi ??
    Bardzo proszę o pomoc,
    Pozdrawiam serdecznie Kamil

Poniżej zamieszczam link do filmiku z YouTube na którym w wersji Ogniem i Mieczem - Dzikie Pola kolega grający werbuje w wiosce chłopów, ma możliwość werbowania po wejściu w okno wioski. Dla ułatwienia radze przewinąć filmik do minuty 9:40 I co Wy na to ? jak to wytłumaczyć ? :P:P Pozdrawiam i czekam na opije, wskazówki i porady :)
    link: http://www.youtube.com/watch?v=xFEqJo6ife4
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2013, 15:07:41 wysłana przez kamill258 »

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Werbowanie wieśniaków z wiosek
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 05, 2013, 12:25:24 »
    Czym różnią sie te dwie wersje od siebie, rozumiem że "Dzikie Pola" to dodatek do Ogniem i Mieczem ?

W zasadzie to prawie niczym. Ten dodatek dodaje nam multiplayer, komendy teraz wyglądają jak w Warbandzie( czyli są teraz rodzaje tych rozkazów).

już tłumaczę..otóż na YouTube...widziałem filmik na którym ktoś pokazując gameplayera...WERBOWAŁ wieśniaków z wioski (chłopów z kosami tzw. kosynierów) więc rozumiem że sie to da zrobić ??? Sam kiedyś ściągnąłem jakąś wersję w której tez mogłem rekrutować chłopów z wiosek. Teraz mam Ogniem i Mieczem - Dzikie Pola i nie moge tego zrobić, mogę rekrutować tylko w "bazach treningowych" tak to wygląda.

Można rekrutować kosynierów ale (tak mi się wydaje) trzeba należeć do jakiejś frakcji np. Rzeczypospolitej. Lecz ci kosynierzy nie są aż tacy mocni, łatwo ich rozwalić, a awansować nie można (chyba, że wgrasz patcha do starszej wersji O&M (Ogniem i Mieczem) gdzie można było tak awansować aż do husarza). W dzikich polach też można rekrutować ale nie we wszystkich wioskach tak samo jak w podstawce.

Offline dravecki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 15, 2013, 15:44:51 »
    ja zauważyłem to że wieśniaków z wiosek można rekrutować tylko jeżeli ma się oddział poniżej 10 ludzi przynajmniej u mnie tak jest

Offline Piotreq007

• Użytkownik
    • kali fuck yea
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 01, 2013, 14:42:09 »
    Ja tez mam problem z rekrotacja. Jestem w RP i niemoge rekrotowac ich w wioskach (jedynie na samym poczatku gry). Wiecie jak to rozwiazac?
    Nic sie nie stało!!! Polacy nic sie nie stało, nic sie nie stało! Polacy nic sie nie stało

Offline ak10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 01, 2013, 15:38:17 »
    Podczas buntu Radziwiłła można werbować w swoich wioskach niezależnie od liczebności oddziału :)

Offline Piotreq007

• Użytkownik
    • kali fuck yea
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 01, 2013, 21:57:31 »
    aha. dzieki ak
    Nic sie nie stało!!! Polacy nic sie nie stało, nic sie nie stało! Polacy nic sie nie stało