Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zacząć bunt zagłoby  (Przeczytany 4922 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Enderman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zacząć bunt zagłoby
    « dnia: Lutego 24, 2013, 19:07:59 »
    witam, wcześniej napisałem temat ale nikt nic nie powiedział, więc bardziej sprecyzuje, jak zacząć bunt zagłoby, bo zdobyć go moge tylko gdy jestem po stronie rp
    a chciałbym zostać przez te misje królem rp, prosze o wytłumaczenie co mam robić

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Jak zacząć bunt zagłoby
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 05, 2013, 12:13:48 »
    witam, wcześniej napisałem temat ale nikt nic nie powiedział, więc bardziej sprecyzuje, jak zacząć bunt zagłoby, bo zdobyć go moge tylko gdy jestem po stronie rp
    a chciałbym zostać przez te misje królem rp, prosze o wytłumaczenie co mam robić

Bunt Zagłoby zaczyna się kiedy ukończymy zadanie od króla (polegające na złapaniu Cara i go dostarczenie królowi). Po kilku godzinach (lub 1 dniu) pojawi się nam Zagłoba i zacznie mówić, że wielu mieszczan i szlachty nie jest zadowolonych z panowania króla Kazika. Mówi niby, że wielu szlachciców jego by wybrało na króla. I teraz mamy dwie opcje: Dołączyć do Zagłoby, albo pozostać wiernym królowi (w przypadku tej drugiej opcji Zagłoba nas opuszcza). Najlepiej od razu przyłączyć się do Zagłoby, ale później jest druga szansa na dołączenie się do niego ale teraz opiszę jak się do niego już dołączyliśmy. Dostajemy zadanie "Koalicja antykrólewska" (czy jakoś tak). Polega ona na przekonaniu większości szlachty do buntu poprzez przekupienie albo przekonanie (jakiś tam tekst będzie). Po wykonaniu tego zadania mamy poszukać króla i go zmusić do abdykacji. Jeśli go spotkamy podczas podróży będziemy musieli go pokonać i jego oddział (nie trzeba brać go do niewoli jeśli nam nie zwieje ale i tak już się nie pokaże na mapie chociaż jego ziemie dalej będą należeć do niego). Może sie też zdarzyć, że król będzie wtedy w jakimś mieście/twierdzy, wtedy robimy to samo tylko, że musimy go pokonać i wszystkich obecnych (nawet szlachtę jeśli będzie). Wtedy znowu pokazuje nam się Zagłoba i zaczyna się ten cały dialog. I to my zostajemy królem, mamy wykonane zadanie "Potop" i dostajemy ostatnie zadanie. Doprowadzić Rzeczpospolitą trojga narodów czyli podbić dowolne trzy frakcje (chanat też można podbić, bo oni są z nami... powiedzmy w sojuszu jak walczymy z kozakami, i jak się ich już pokona to najprawdopodobniej nam wypowiedzą wojnę). Po ich podbiciu pokazuje nam się ostatnia scenka, że chce (niby) nasz stary znajomy Clermont pogadać z nami. Po krótkiej rozmowie zostajemy zabici przez najemnego zabójcę (najprawdopodobniej przez niego).
    Teraz napiszę jak jest kiedy dajemy tą drugą opcję czyli pozostania wiernym królowi. Mamy za zadanie powiedzieć królowi, że Zagłoba jest zdrajcą. Król nam nie wierzy więc musimy zdobyć dowód. Szukamy Zagłoby ( jego oddział nazywa się: Onufry Zagłoba) co może być trochę problemem ponieważ nie siedzi w karczmach tylko jeździ z (chyba) 300-toma ludami. Jak go znajdziemy to z nim walczymy (nie ma on wyposażenia takiego jak my go wyposażyliśmy). Ma on ze sobą (chyba) 60 husarzy, kilku dragonów i kilka w sporej ilości piechoty. Po pokonaniu zanosimy królowi list (jako dowód). Król czyta, czyta i wreszcie nam wierzy. Za służbę ofiarowuje nam jakąś tam wioskę i ogłasza upadek Rzeczypospolitej i utwarza Królestwo Polskie ( połączone z Litwinami, Rusinami, jakoś tak nie pamiętam, ale państwo jest dalej pod tą samą nazwą). Sprowadza niemieckie armie od cesarza Niemiec, by zniszczyły bunt Zagłoby oraz zmieniły wystrój. Mamy teraz do wyboru: Zgodzić się na ustrój i walczyć z buntownikami Zagłoby, albo sprzeciwić się ustrojowi, chociaż dalej mamy w planie zniszczyć bunt Zagłoby. Pierwsza opcja jest niemożliwa do wykonania dalszej fabuły. Dlaczego? Buntownikami (czyli na czerwono) stają sie Kmicic, Wołodyjowski i Skrzetuski (czyli przyjaciele Zagłoby) wraz ich ziemiami. Nawet jak ich pokonamy i zabierzemy ziemie to co jakiś czas będą się przyłączać nowi to szlachcice wraz ich ziemiami i będzie ciężej ich pokonać. Aż w końcu pokaże się informacja: Król Jan Kazimierz przegrał wojnę domową. Wraz ze swymi poddanymi uciekł z kraju i zmierzał przez las kiedy na jego nie liczny oddział napadli bandyci, którzy wszystkich po zabijali (w tym nas). Wtedy tylko druga opcja jest tylko do wykonania. Pojawią się niemieckie armie podzielone na 5/6 oddziałów. Każda z nich ma 200 ludzi. Po ich pokonaniu zjawia sie Zagłoba i tłumaczy nam dlaczego ten bunt powstał. Chciał on nas naprawdę królem zrobić i przewidział to co król sprawi. Teraz musimy tylko znaleźć Kazika (króla), pokonujemy go i zostajemy królem. Dalej już wiesz co się wydarzy. Mam nadzieję, że dobrze ci wszystko wytłumaczyłem.

Offline Janusz Radziwill

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2014, 18:40:11 »
    Mam pytanko. Jak dojsc do misji zlapania tego cara? Szukam, Szukam I nie moge znalezc :/

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 20, 2014, 19:19:52 »
    Tutaj masz opis fabuły http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8092.msg160880#msg160880 i tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje :)

Offline Janusz Radziwill

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 20, 2014, 19:50:52 »
    Dzięki ;)