Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojna ze swoją frakcją...  (Przeczytany 1907 razy)

Opis tematu: ..będąc jej królem!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline magik88

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wojna ze swoją frakcją...
    « dnia: Lutego 24, 2013, 15:47:20 »
    Witam!
    Na wstępie zaznaczę dla jasności, że w plikach gry zmieniłem szansę złapania lorda na 90%.
    Ciekawa sytuacja - jestem królem RP, nałapałem 14 lub 15 dowódców Szwecji i trzymałem ich w swojej twierdzy. Po zdobyciu ostatniego zamku Szwedów natychmiast udałem się do swojej posiadłości i za darmo uwolniłem Szwedów (by zyskać szacunek i ich przychylność na przyszłość). I co dalej? Okazuje się, że stosunku z RP spadły mi do -50! Moi pułkownicy uciekają przede mną, atakują moje włości, ale jak ich dogonię to mogę ich prosić o zebranie armii, bo szykuję się do kampanii...tak samo muszę się siłą przebijać do Warszawy by odwiedzić korpus dyplomatyczny.

Wie ktoś jak zaradzić? Żaden lord nie chce ode mnie pieniędzy za pokój...

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Wojna ze swoją frakcją...
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 29, 2013, 11:10:06 »
    Pewnie kolejne bugi. OM i DP są tak zbugowane, że nie raz nas zaskoczą, ale wracając do tematu. Masz pechową sytuację jak widzę. Sądzę, że są dwa wyjścia:
    Brać do niewoli swych pułkowników, a później wypuścić bez okupu (szacunek się zwiększa, relacje oraz ze swoją frakcją(chyba)) albo zacząć grać od nowa(chyba, że będziesz chciał tak grać). Ja kiedyś w Warbandzie na modzie Nowa Ojczyzna miałem tak samo, jak pomogłem memu wasalowi to odrazu na -100 poszyły stosunki z moją frakcją.