Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z odpaleniem gry  (Przeczytany 4021 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GeraltzRivii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z odpaleniem gry
    « dnia: Lutego 17, 2013, 22:50:06 »
    Witam
    Posiadam oryginalną wersje gry oim dzikie pola. Chciałem pograć w multiplayera więc postanowiłem spatchować grę. Po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji po kolei przy uruchamianiu gra informuje że nie znaleziono fmodex.dll. Co więcej po doinstalowaniu brakującej biblioteki otrzymuje komunikat:
    "Nie znaleziono punktu wejścia procedury
    ?setHardwareChannels@System@FMOD@@QAG?AW4MOD_RESULT@@HHHH@Z w bibliotece fmodex.dll"

Podstawowa wersja gry, w moim przypadku 1.0.0.0 działa poprawnie tak samo jak zwykły warband

Proszę o pomoc i z góry dziękuje za chęci.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Problem z odpaleniem gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 17, 2013, 23:50:04 »
    Oryginalną, zależy co dokładnie masz na myśli. Jeśli masz na myśli zakupiony CD - key przez neta (niby legalnie) to nie tylko ty masz takie problemy.
    Ja bym na twoim miejscu kupił normalnie DP w sklepie za piątaka ;)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline GeraltzRivii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem z odpaleniem gry
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 18, 2013, 10:38:08 »
    Posiadam oryginalną wersję pudełkową z wersji premierowej:
    http://www.cdprojekt.pl/game/3113/Ogniem_i_Mieczem_Dzikie_Pola/premiera

Problem rozwiązany.
    Jeśli ktoś ma podobny problem wystarczy zainstalować całą paczkę bibliotek zawierającą fmodex.
    Przydatny link: http://www.fmod.org/index.php/release/version/fmodapi44007win-installer.exe
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2013, 11:04:38 wysłana przez GeraltzRivii »