Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Frakcja nie chce ogłosić upadku  (Przeczytany 2708 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saviol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Frakcja nie chce ogłosić upadku
    « dnia: Lutego 13, 2013, 12:26:14 »
    Witam, mam własne królestwo i podbiłem już cały świat (poziom trudności 101% :)), ale królestwa Swadii i Rhodoków za nic nie chcą ogłosić upadku mimo, że nie mają ziem i wasali. W akcie desperacji zostawiłem nawet na kilka tygodni Reyvadin bez żadnego garnizonu, bo jeśli któryś król miałby jeszcze jakąś armię to może pokusiłby się o oblężenie, ale nic takiego się nie stało. Odpaliłem nawet cheaty i przejrzałem całą mapę na Ctrl + T, ale nigdzie nie było króla Harlausa ani Gravetha. Domyślam się, że to błąd, skoro nawet królowie gdzieś zniknęli a frakcja dalej istnieje, ale jak go naprawić? Wczytanie wcześniejszego save'a raczej nie wchodzi w grę, bo jedyny starszy zapis jaki mam jest jeszcze przed założeniem własnego królestwa.

PS. Inne państwa oczywiście upadły normalnie, tzn. niedługo po straceniu wszystkich ziem.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Frakcja nie chce ogłosić upadku
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2013, 12:33:07 »
    Odpal cheaty.
    Następnie, wejdź w postacie (w zadaniach) i po kolei przeglądaj lordów królestwa. Jeśli by któryś był na widoku, powinno pisać "raport jest aktualny" lub że ma tam ileś dni.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2013, 22:04:43 »
    Raporty Harlausa i Gravetha niestety nie aktualizowały się, nadal są sprzed iluś dni. Czyli nie ma ich na mapie, bo np. raporty dotyczące pobytu wszystkich moich wasali stały się po odpaleniu cheatów aktualne.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2013, 23:27:46 »
    To sprawdz innych wasali (wrogich), o to chodzilo Prusakowi
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 14, 2013, 01:44:41 »
    Prusakowi? Wtf?
    Topic: Napisałem "lordów królestwa". W sensie, nie tych co mają przed nazwą "lord" a chodziło mi po prostu o lordów wroga. Szlachtę.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 14, 2013, 12:43:45 »
    Sprawdziłem i pojawiło się parę aktualnych raportów o lordach w pobliżu Reyvadin i zamku Kelderan, ale po najechaniu tam kamerą nikogo nie było :(

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2013, 15:17:00 »
    Jak ich wybijesz to wtedy frakcja ogłosi upadek.

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2013, 23:37:52 »
    Tylko, że tam właśnie nikogo nie ma. Dostaję niby raporty o niewielkich oddziałach wroga w pobliżu Reyvadin i z. Kelderan, ale tam jest absolutnie pusto.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2013, 15:42:50 »
    To, że ich nie dostrzegasz to po prostu oznacza, że jesteś tam zbyt późno, gdyby nikogo tam nie było to byś nie dostał raportu o dostrzeżeniu wroga.

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 16, 2013, 11:06:29 »
    Miałem na myśli, że gdy odpalę Ctrl + T i zaglądam tam, to nic nie ma.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 16, 2013, 18:12:14 »
    Muszą tam być. Jak się tam teleportujesz, to będziesz pospaceruj się tam i patrz uważnie czy nic się nie rusza. Muszą gdzieś być.
    PS: Jakby rzeczywiście nie było, to tu masz problem. Spróbuj zaktualizować wersje gry (najnowsza to 1.154) albo cofnąć jeśli masz najnowszą.
    PS2: Jakby to rzeczywiście nic nie dawało, to już sobie nie pograsz...

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 16, 2013, 19:17:19 »
    Nie dziwota, że nie może ich namierzyć, skoro tam są sami lordowie - Są bardzo szybcy i mało widoczni.
    Polecam Dip moda, tam lordowie bez ziemii w królestwie nie mają gdzie się podziać i czekają w "otchłani", jeżeli zależy ci na czystym Native, to wystarczy tylko wyłączyć opcje moda.

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 17, 2013, 23:12:59 »
    To screen z odpalonym Ctrl + T, tam serio nikogo nie ma:
    (click to show/hide)

A tu po teleportowaniu się pod Reyvadin:
    (click to show/hide)

@Rapodegustator - mam Warbanda na Steamie, więc siłą rzeczy jest najnowsza wersja, ale jak miałbym zainstalować starszą?
    @thebadman - Ten mod obsługuje zapisy z Native'a, czy trzeba grać od nowa?

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 18, 2013, 15:41:45 »
    Cóż, wygląda na to, że trafiłeś na ten rzadszy bug, który uniemożliwia zobaczenie ściany tekstu gloryfikującej gracza...

Nie wiem czy save z Native będą działać bez problemu, ale powinny - na wszelki wypadek skopiuj save z Nativa i wklej do folderu z grami moda; Nawet jeżeli zadziałają, to wygląda na to, że lord jest niewidoczny na mapie, więc może będzie trzeba i tak zacząć grę od nowa.

Offline Saviol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 22, 2013, 19:54:30 »
    Rzeczywiście, na modzie podziałało. Rhodocy od razu się poddali i znalazł się zagubiony lord Swadii. Cały świat zdobyty i nawet zaliczyło mi osiągnięcie na Steamie :D  thebadman, wielkie dzięki za pomoc :)