Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z posiłkami w trakcie bitwy. Błąd?  (Przeczytany 1482 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fazz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z posiłkami w trakcie bitwy. Błąd?
    « dnia: Października 16, 2008, 11:21:00 »
    Witam.

Zainstalowałem i gram w M&B od 2 dni. Posiadam wersję 1.003 i zauważyłem w niej dziwny błąd (?) W trakcie większej bitwy, nawet gdy moja strona ma przewagę liczebną, w pewnej chwili przestają pojawiać się moje posiłki i kończę walcząc sam przeciwko całej planszy wrogów, mimo iż wiem że nie wybili mi jeszcze wszystkich ludzi - ale na polu bitwy ich nie ma. Oczywiście szybko padam, a na statystykach po starciu wyraźnie widać, że straty w mojej armii stanowią tylko ułamek jej całości, tak jakby część (zazwyczaj większość) wojaków nie walczyła w ogóle. Po wciśnięciu dalej, pojawia się kolejna bitwa, w której uwzględnieni już są ci którzy wcześniej się nie pojawili, tylko co z tego skoro ja już jestem prawie bez życia :)
    Co zrobić z tym problemem? To normalne? Próbowałem kombinować z wielkością bitwy ustawiając przedział od 50 do 100, ale za każdym razem ten problem występował. Pomóżcie, proszę.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: Problem z posiłkami w trakcie bitwy. Błąd?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 16, 2008, 14:11:26 »
    Moze oni chowają się po krzakach i boja sie wyjść... at tak na poważnie to miałem podobny problem, jezeli przewaga w bitwie jest na -4 na przykład to  wtedy twoi ludzie sie "niezmieszczą" i pojawią się w następnej, ale przy dużych bitwach tego niema

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 16, 2008, 14:40:17 »
    W tej wersji powrócono, zdaje się do dawniej obowiązującego systemu - "Trzy tury" ( nazwa moja ) :D
    Chodzi o to, że każda strona wystawia wojaków trzykrotnie ( 1 fala + dwukrotne posiłki ), co za tym idzie jeżeli zostaje ktoś po tych trzech "turach" to rozgrywana jest tak jakby nowa bitwa z uwzględnieniem wcześniej poniesionych strat.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2008, 08:48:21 »
    No to po jaką holerę jes tbattlesizer, jak ustawia się ilośc wojska na mapie na 400 to powinno pomieścić te 400 ludzi, może czasami jest pokaz slajdów ale powoli się rozbuja, a realizm gdzie jest realizm bitwy?

Offline Fazz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 17, 2008, 20:42:12 »
    Tak, masz rację Kowal. System trzech tur działa, sprawdzałem to dzisiaj, specjalnie licząc liczbę posiłków. Swoją drogą nie jest to chyba najlepsze rozwiązanie, no ale nieważne. Dzięki wielkie za podpowiedź. :)

Messer - Właśnie battlesizer z tego co mi wiadomo eleminuje konieczność dosyłania wojsk na raty, ale ja pytałem o grę bez dodatków :) Na dowolną ilość jednostek niestety nie mogę sobie przy obecnym sprzęcie pozwolić.

Temat chyba do zamknięcia.

Pozdr.

Offline 123tomek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 19, 2008, 00:34:57 »
    Dziwne bo mi w trakcie bitwy normalnie dochodza posilki (przeciwnikowi tez). NA 100% tak jest podczas zdobywania zamku kiedy zazwyczaj ponosze wieksze straty - posilki nadchodza z obu stron. Podczas zwyklych walk nie wiem bo zazwyczaj to przeciwnik ponosi duze straty a nie ja :) Ilosc jednostek mam ustawiona na na 100.