No i pewnie poziom przywództwa ma na niskim poziomie.
TOPIC: Nie załamuj się. Po pierwsze, to niepotrzebnie wziąłeś pożyczki od lichwiarzy, bo to przysporzy tylko kłopotów. Nie mam pojęcia jak jest na tym modzie na którym grasz, ale na ten moment polecam ci połapać jeńców. Jeśli nie masz zamku lub miasta to masz lekką lipkę, ale spokojnie. Jeśli to Floris, to wystarczy że będziesz łapać jeńców, jeździć do portów, dawać ich handlarzom niewolników, tak dalej tak dalej. A jak będziesz miał kaskę, to pierwsze co to idź do lichwiarzy i to oddaj. Nie przejmuj się zadłużeniem u wojska. Szybko to odrobisz.
Dobrym pomysłem byłoby też najmować towarzyszy. Oni levelują, a potem stają się wojownikami nie do pokonania. Tak więc bez problemu będziesz rozgramiał o wiele silniejsze armie od ciebie. Co za tym idzie, więcej expa oraz ŁUPÓW dla ciebie.
Myślę że to tyle.
PS: Do łapania więźniów warto zatrudnić sobie łowców niewolników (chyba jest to twierdza łowców głów, jeśli nie ma to masz pecha) oraz w czasie procesu łapania więźniów podbijać pkt charyzmy i PRZYWÓDZTWA, ew. handlu. A od np. chirurgii, leczenia ran, tropienia itp. są towarzysze, tak więc NIE marnuj punktów umiejętności na takie rzeczy.