Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sulejman Game - nazwa robocza  (Przeczytany 1881 razy)

Opis tematu: Projekt gry cRPG na autorskim silniku graficznym

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PanSulejman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sulejman Game - nazwa robocza
    « dnia: Stycznia 31, 2013, 23:12:32 »
    A więc tworzę grę cRPG na autorskim silniku graficznym. Na razie wszystko, to znaczy programowanie, prace w edytorze, grafikę 3D i 2D robię sam i mam nadzieję, że to się nie zmieni. Póki co nie będę się rozpisywał o realiach, bo zajmuję się głównie stroną techniczną silnika, a informacje o fabule i świecie gry zostaną ujawnione nieco później.

Prezentacja silnika na YouTube:
    https://www.youtube.com/watch?v=EEBTEBPsxsE

I kilka screenów:

Offline TheToxicAvenger

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Sulejman Game - nazwa robocza
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2013, 01:38:40 »
    Jaj to nie urywa ale nie chcę Cię zniechęcać, każdy od czegoś zaczyna i ten projekt jest dla Ciebie ważny. Powodzenia - sam bym tego nie stworzył :D

Offline PanSulejman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2013, 08:28:21 »
    Miło by było, gdybyś uwzględnił to, że to jest początkowa faza projektu i graficznie na pewno nie miażdży, ale będzie to wyglądać o wiele lepiej po implementacji cieni i świateł. Ale nawet pomimo przyszłych zmian nie nastawiam się na nie wiadomo jak technologicznie rozwinięty projekt, a raczej na klimat i ciekawą, wciągającą fabułę. Traktujcie to jak cRPG sprzed 10-15 lat :)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2013, 10:26:17 »
    Jak na samoróbkę w początkującej fazie to wygląda cholernie dobrze. Powiedziałbym, że to Gothic I wydany parę lat wcześniej... No i ta muzyka  kurde, chyba też przez to mi się skojarzyło. Na razie jednak nie ma co gadać, bo nie za bardzo jest zarysowana fabuła ani nic.. Ja tam życzę powodzenia.

PS Sub

Offline PanSulejman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2013, 10:49:18 »
    Dzięki za miłe słowo. Obecnie pracuję nad grafiką, bo muszę trochę odpocząć od kodu, a konkretnie rzecz biorąc tworzę nowe obiekty i przedmioty, żeby było z czego składać jakieś fajne sceny :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2013, 20:07:04 »
    Moje zdanie na temat projektu znasz, więc wspomnę tylko że naprawdę czekam na oświetlenie, cienie i specular chociaż ;)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline PanSulejman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 02, 2013, 09:11:12 »
    Jak już pisałem chwilowo odpoczywam od pracy w kodzie, ale pobawię się trochę w 3D, a potem postaram się poruszyć ten temat do przodu przy okazji poprawiając też optymalizację, bo gra w tej chwili renderuje dużo niepotrzebnych obiektów przez co osiąga od 65 do 100 klatek na sekundę, co nie jest dla mnie zadowalającym wynikiem.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2013, 00:28:49 »
    Uwielbiam takie projekty (so hipsta).Zamysł jest na RPG w stylu starego dobrego Baldura?

(click to show/hide)

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 09, 2013, 01:09:50 »
    Jak na pracę jednego człowieka i fazę początkową jest super ;p. Można wiedzieć ile mniej więcej Ci to zajęło? Sam już od jakiegoś czasu uczę się c++, ale na ten moment nie wyobrażam sobie wykonać tego, co zrobiłeś :).