Szczerze mowiac, czytajac twoje posty (nie w tym temacie) myslalem ze jestes w miare inteligenty....Juz temat z bronia mnie zalamal, ale po tym kazdy twoj post wydaje sie postem debila....
STAN WOJENNY LEPSZY??? Czlowieku, wtedy nawet nie zyles (ja tez nie), i nie znasz realiow nawet nie tylko stanu wojennego, ale PRL ogolnie. Zauwazylem tez, ze czesto teraz, szczegolnie wsrod mlodych ludzi rodzi sie nienawisc do dzisiejszych czasow, Tuska i UE. Wy nawet nie wiecie ile zawdzieczacie im wszystkich. Mamy demokracje, wolnosc osobista, radzimy sobie z kryzysem lepiej niz wiekszosc krajow, nie ma tu takiego Putina czy Lukaszenki. UE daje nam gigantyczne pieniadze na rozbudowe kraje itp itd...
Ale nie, wy uwazacie ze komunizm byl swietny i wtedy zylo sie lepiej. Slyszales kiedys o wojsku za PRL? Czy ty, ja pojdziesz na studia, bedziesz musial odbyc 1 rok sluzby? Nie. Ale kiedys, kazdy musial (moj ojciec mial szczescie, bo jak mial miec sluzbe, to juz sobie odpuscili). Ale ok, wierzcie sobie ze komunizm nas uratowal, a UE nas "wasalizuje"...