Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: PLW:(w.ang:PWL)  (Przeczytany 7604 razy)

Opis tematu: Polska Liga Warbanda (w.angielska : Polish Warband League )

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    PLW:(w.ang:PWL)
    « dnia: Stycznia 29, 2013, 17:47:05 »
    Witam.
    Chciałbym przedstawić pomysł wzorowany na lidze WNL-a. i innych lig na świecie.
    Skoro jest liga ogólnokrajowa, to czemu by nie zorganizować Ligi Polskiej.
    Wiem, że z założenia byłoby to trudne, ale biorąc przykład z Pucharu Polski myślę, że jakoś mogło by się udać.
    Ostatnio na polskiej scenie Warband powstało wiele klanów, i rywalizacja powinna być niezła.
    Były by z 2 lub 3 ligi. Rozstawienia klanów do nich odbywały by się poprzez eliminacje między klanowe.
    Spotkania odbywały by się w terminie dowolnym byle w tym samym tygodniu .
    Układ Ligi:
    - Każdy klan grałby z każdym mecz i rewanż.
    - Klan będący liderem grupy przechodził by do ligi notowanej wyżej.(awans po prostu)
    - Outsider ligi spadał by do niższej( o ile to możliwe)
    Myślę, że przy wysokiej współpracy klanów mogło by się udać .
    Pisząc to wzorowałem się na WNL , Pucharze Polski , i innych ligach (sportowych bądź też nie)
    Wiem , że realizacja może być ciężka.
    Jeśli był już kiedyś podobny pomysł napiszcie po prostu i usunę wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: PLW:(w.ang:PWL)
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 29, 2013, 17:58:06 »
    Przyjmując, że będą 3 ligi to w każdej z nich będą po 2 zespołu. :x
    DANCE OR GET BANNED

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 29, 2013, 18:09:18 »
    Liga polska nie ma sensu ze względu na zbyt małą ilość polskich klanów... Jedna liga będzie niewyrównana. Ciężko by było takie coś zrealizować.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 29, 2013, 18:10:36 »
    Sorry, ale w Polsce nawet jedna liga nie ma szans przetrwania. Polska scena jest po prostu zbyt niestabilna. Pomijając takie klany jak HITMEN, WSC, ŻeliWO, PE czy KOH cała reszta to po prostu klany tworzone przez dzieciaki. Takie klany powstają, trzymają się góra kilka miesięcy i rozpadają. Poza tym nie byłoby w Polskiej lidze żadnej rywalizacji, z góry wiadomo kto by taką ligę wygrał. Liga to coś co grane jest regularnie i dlatego nie ma u nas szans na stworzenie czegoś takiego.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline TheToxicAvenger

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 29, 2013, 19:26:02 »
    Przychylam się do zdania Argaleba ale z drugiej strony być może dzięki takiej lidze klany "dzieciaków" by się ogarnęły, zaczęły zbierać starszych członków lub oni sami stworzyliby coś konkurencyjnego. Te słabsze klany zobaczyłyby jaka jest przepaść między nimi a tymi z którymi często im nawet nie przyszło grać i zachciały się rozwijać, zamiast grać między sobą nic nie warte mecze.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:07:17 »
    Tak. Myślę, że jeśli była by taka liga więcej klanów grałoby regularnie i zwiększało swój poziom.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:16:44 »
    Tak. Myślę, że jeśli była by taka liga więcej klanów grałoby regularnie i zwiększało swój poziom.

No właśnie nie. Te klany dzieciaków opierają się o grę z innymi klanami dzieciaków. Dopóki wygrywają istnieją. Ale kiedy trafią na jeden bardziej ograny klan, dostaną 20-0 po tyłku, to jest już po zabawie. Kłótnie i rozbicie. I tak wyglądałaby ta liga. Klan przegrywa - rozpada się.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline TheToxicAvenger

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:29:52 »
    No właśnie nie. Te klany dzieciaków opierają się o grę z innymi klanami dzieciaków. Dopóki wygrywają istnieją. Ale kiedy trafią na jeden bardziej ograny klan, dostaną 20-0 po tyłku, to jest już po zabawie. Kłótnie i rozbicie. I tak wyglądałaby ta liga. Klan przegrywa - rozpada się.
    Znów się muszę zgodzić, może byłyby jakieś niechlubne wyjątki ale taka prawda - polskie klany nie licząc tych co wymieniłeś trzymają paskudny poziom.

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 30, 2013, 20:20:48 »
    No tak ,ale z kolei nic się nie robi by poprawić stan tych słabszych klanów.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 30, 2013, 20:33:38 »
    A to problem tych mocniejszych klanów, czy tych słabszych, bo nie wiem, czy sie żalisz, czy co.
    Te mocniejsze też jakoś zaczynały, jedne miały ekipę na dzień dobry złożoną z dobrych graczy, inne nie, a to, jakie dzisiaj są i że w ogóle istnieją to tylko zasługa czasu i gry z lepszymi od siebie jak i gorszymi.
    To nie problem np. PE, że Banda Mrocznych Paladynuf dostała po dupie od Sojószu Szlachcicuf(nazwy celowo niepoprawne) i się rozpadła, po czym Sojósz Szlachcicuf przegrał z Ziomalkami Wujka Tadka i padł. Pobądźcie z pół roku ze sobą to i rozpaść się wam będzie ciężko, a wyniki i ludzie przyjdą z czasem. A najlepiej znajdzcie na lidera kogoś kto ma więcej niż 15 lat i nie jest Apocalypsem.

EDIT: a i najlepiej ogarnijcie rangi, bo wchodząc na serwer i cisnąc BMP_lider_Koxu'a nie zachęca randoma do dołączenia do klanu, bo jakiż musi być klan, skoro lider dostaje po tyłku od randoma na 1 vs 1
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2013, 18:48:31 »
    Em , Jurdas , nie żale się, tylko mowie jak jest. Nie wiem czy w twoim poście bezpośrednio zwracasz sie do mojego klanu , ale wiedz , że u  nas rang nie ma ;) A ja osobiście mam trochę więcej niż 15 lat ;)

Offline Sweetaśny

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 01, 2013, 18:03:21 »
    A najlepiej znajdzcie na lidera kogoś kto ma więcej niż 15 lat i nie jest Apocalypsem.
    Jesteś zabawny, tia...bardzo zabawny, tylko wytłumacz Mi co ty kuźwa do mnie masz?
    Jeżeli plujesz coś do klanu, który kiedyś prowadziłem(Native 1 klan+(zmiana nazwy po fuzji) i 2 grupy(AT i próba wytrollowania drużyny Białorusi na NC), Crpg 1 klan)), to masz coś z łebkiem.
    W maju wybije 2 rocznica powstania BC, ponad 10 osobowa grupa nadal trzyma się razem, tak więc scena WB może spodziewać się na czasie jakiegoś come back'u.Chciałem w tym miejscu zaznaczyć, że żaden, powtarzam żaden klan który prowadziłem nie rozpadł się...
    Co najwyżej został rozwiązany decyzją członków.
    Dobra, na ten temat to chyba wszystko, jeżeli się zbierzemy, to z chęcią jako 1 przeciwnika wybierzemy KoH.Ostatnimi czasy jak graliśmy było 10:10 i 10:9 tyle, że wtedy prawie cały wasz skład wypełniali dzisiejsi SaRRaceni, a nasz skład stanowili wtedy częściowo słabsi gracze.

Co do tematu to uważam, że jest to świetny pomysł.Tylko nie obraz się Shanty, ale jesteś za cienki żeby coś takiego zorganizować.Wiąże się to z zebraniem klanów, serwerów, ustaleniem zasad itp. itd.
    Jakbyś jednak się za coś takiego brał służę pomocą.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 01, 2013, 18:55:55 »
    to z chęcią jako 1 przeciwnika wybierzemy KoH.Ostatnimi czasy jak graliśmy było 10:10 i 10:9 tyle

Mniam, czekamy :D Dla nas Natif to już dno nie ruszają nas wyniki :D

Wracając do ligi, 10 polskich klanów by było to czemu nie. A no tak tyle nie będzie :P

Offline Sweetaśny

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 01, 2013, 19:24:52 »

Mniam, czekamy :D Dla nas Natif to już dno nie ruszają nas wyniki :D

Ostatnio dawaliście inne sygnały płacząc, że jakiś z WSC gra na WH:)
    10 klanów hmmm... myślę, że by się znalazło.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 01, 2013, 23:12:29 »
    ostatnio? A ostatnio to już nikt nie pamięta o tworach Apo, które nigdy się nie rozpadły, tylko zostały rozwiązane, cóż za różnica, ich nie ma... idź apo nadal rozwiązuj swoje problemy językowe, tam cię przynajmniej nikt nie widzi
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca