Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pojmany Lord  (Przeczytany 11768 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline twister07

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pojmany Lord
    « dnia: Października 14, 2008, 10:20:18 »
    Mam problem pojmałem lorda który zajmuje mi jedno miejsce które bardzo mi jest potrzebne. Jak moge go wykurzyć, bo przycisk wypuść jest nieaktywny, i czy da sie go przenieść w niewolę do zamku lub miasta???

Offline casanunda

• Użytkownik
    Odp: Pojmany Lord
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 14, 2008, 11:07:43 »
    Mam problem pojmałem lorda który zajmuje mi jedno miejsce które bardzo mi jest potrzebne. Jak moge go wykurzyć, bo przycisk wypuść jest nieaktywny, i czy da sie go przenieść w niewolę do zamku lub miasta???

On zajmuje 1 miejsce? Nawet nie wiedzialem - wg mnie wiezniowie nie wliczaja sie do limitu wojownikow. Ale moge sie mylic.
    Lorda (jak i innych pojmanych wojow) mozesz zostawic w zamku. Jesli jestes wlascicielem takiego. Pewnie za niedlugo odezwie sie jego rodzina i go wykupi od Ciebie za ladna sumke. Więźniów tez mozna sie pozbywac w gospodach u specjalnych gosci.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 14, 2008, 11:50:05 »
    Trochę to sprostuję. Otóż Lordowie nie zajmują miejsca wśród żołnierzy, ale wśród jeńców i nie mam pojęcia skąd taki pomysł Casanundo. Twister07 od razu mówię, że Lordów nie można sprzedać w tawernie jak zwykłych niewolników, tylko musisz go wozić ze sobą lub zostawić w zamku, bądź też w mieście. Jeżeli nie posiadasz zamku ani miasta, to jedź do króla, który prowadzi wojnę z frakcją lorda którego porwałeś, a pewnie będzie chciał go wykupić. Jeżeli niezrozumiałeś oto przykład: Swadianie prowadzą wojnę z Nordami, Ty pojmałeś lorda Nordów, więc król Swadianów chętnie go wykupi. Jasne?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline twister07

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 14, 2008, 13:52:05 »
    I tu problem bo to jest lord swadiński który toczy wojnę z Nordami tyle że król(Nordów) został pojmany i jest więźniem. A ja potrzebuje 5 miejsc na więźniów. Nie ma jakiegoś innego sposobu aby go się pozbyć???
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2008, 13:56:33 wysłana przez twister07 »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 14, 2008, 14:33:23 »
    Sprawdź czy jakaś inna frakcja toczy wojne ze Swadianami i idź do ich króla.

Edit down:
    Dziwne ja zawsze miałem ofertę kupna od króla. Chociaż próbowałem tylko dwa razy.... ja nigdy nie biore Lordów do niewoli, bo pieniądze w tej grze to nie problem, a relacje z lordami owszem.
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2008, 15:00:12 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline twister07

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 14, 2008, 14:38:04 »
    Już rozmawiałem z królem nordów(został uwolniny) i nie da się sprzedać są tylko takie pytanie czy nie masz dla mnie zadania, chciał bym stana przy twoim boku (cos takiego), i mam dla ciebie pytanie. Tyle, napiszcie jak dokładnie sprzedaje się lordów.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 14, 2008, 21:05:42 »
    Poczekaj jakiś czas i jego frakcja sama się zgłosi. Poza tym dostaniesz wspomnianą niezłą sumkę.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline casanunda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 14, 2008, 22:40:02 »
    Trochę to sprostuję. Otóż Lordowie nie zajmują miejsca wśród żołnierzy, ale wśród jeńców i nie mam pojęcia skąd taki pomysł Casanundo. Twister07 od razu mówię, że Lordów nie można sprzedać w tawernie jak zwykłych niewolników, tylko musisz go wozić ze sobą lub zostawić w zamku, bądź też w mieśc

mea culpa -zapomnialem, ze zawsze nalezy czytac ze zrozumieniem :P
    Zrozumialem z tekstu twistera ze sadzi ze lord zajmuje mu miejsce w oddziale. Ponownie czytajac upewnilem sie ze to byl moj blad.

Offline money555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 02, 2014, 19:51:56 »
    Witam.

A ja mam nieco inny problem z lordami, mianowicie jestem na usługach Nordów i mam misję pojmać lorda Swadii (chyba dobrze napisałem). Zająłem już jedno miasto, gdzie przebywali lordowie, 2 zamki wrogie oraz stoczyłem z 3 walki z różnymi lordami ale żadnego nie mogę pochwycić tylko ciągle mi uciekają (po zdobyciu zamku czy miasta nawet nie mam info., że uciekli, a mimo tego w zamku ich nie ma)... Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na pojmanie lorda (nie ważne w jakim starciu) i czy może muszę podszkolić jakieś umiejętności??? Proszę o jakąś instrukcję.

P.S.
    Nie wiem czy mi ktoś odpowie tutaj, ale moje pytanie tyczy się wersji Warband. Z góry dzięki za pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2014, 20:05:08 wysłana przez money555 »

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 02, 2014, 20:14:44 »
    Jeśli się mylę to następni mnie poprawią. ;)

Według mnie musisz po prostu liczyć na szczęście.

Offline money555

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 02, 2014, 22:34:23 »
    Tylko, żebym nie za długo nie miał szczęścia, bo pozostały mi już tylko 25 dni. Zastanawiam się, że jak walczę z Sułtanatem, to po wygranej bitwie przywódca jest moim więźniem (już tak miałem 2 razy pod rząd), a walcząc z lordami (już ponad 5 bitew) oni zawsze uciekają...

Może muszę wywołać jakoś wojnę z lordami i wtedy będę mógł zdobywać łupy wojenne w postaci lordów, bo póki co to tylko mnie nie lubią i to tyle...

Pomóżcie, bo za kilkanaście dni misja nie zostanie zaliczona.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 03, 2014, 18:32:41 »
    Niestety, tylko na szczęście możesz liczyć, gdy chcesz, aby lord został pojmany, musisz ich dalej ich bić, aż w końcu kogoś złapiesz.