Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowa lista modów do trybu single-player na WB  (Przeczytany 135182 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Nowa lista modów do trybu single-player na WB
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 17, 2014, 01:30:44 »
    Trza by dodać parę modów, które widzę, że dostały subfora na TW... niech ktoś mi jutro(dzisiaj) przypomni :P ....

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 19, 2014, 19:10:17 »
    Te mody SP, z subforami na TW, już dodałem.

Offline huth

« Odpowiedź #62 dnia: Września 20, 2014, 01:14:29 »
    Wow, no tego się nie spodziewałem.
    W ogóle jak ty robisz tę listę, że masz to alfabetycznie i w ogóle z tymi wszystkimi obrazkami?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #63 dnia: Października 05, 2014, 11:47:07 »
    Zapomniałem odpisać, pomysł z obrazkami, jak i one same, wyszedł od Prusaka, za co mu bardzo dziękuję. Manualnie ustawiam tę listę alfabetycznie

Offline Kliwer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #64 dnia: Października 22, 2014, 19:36:23 »
    Witam,

Jestem u was nowy i tak przeglądam wasze forum. Wydaje mi się, że na liście powinien się także znaleźć mod The Last Days of Third Age (http://www.moddb.com/mods/the-last-days) bo chłopcy od niego opracowali patcha na Warband.

Pozdrawiam.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #65 dnia: Listopada 16, 2014, 14:50:36 »
    Proszę o dodanie na listę tego moda. ;)
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15454.0

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 13, 2015, 10:25:19 »

Sands of Faith - Mod, którego "fabuła" rozgrywa się na Ziemi Świętej podczas jednej z krucjat. Duże odwzorowanie historyczne, masa nowości, znakomite tekstury oraz doskonałe udźwiękowienie.

TAGI: historyczny, Ziemia Święta, średniowiecze, krucjaty, duży, rozbudowany.

Hispania 1200 - Mod osadzony w czasach tzw. "Reconquisty" na płw. iberyjskim. Nowe, odwzorowane lokacje, świetne tekstury, "hiszpański klimat" oraz nowe smaczki graficzne.

TAGI: historyczny, Hiszpania, średniowiecze, Reconquista, duży, rozbudowany.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 13, 2015, 10:27:32 »
    Dzisiaj dodam do listy.

Offline huth

« Odpowiedź #68 dnia: Września 15, 2015, 01:01:51 »
    No już nie dodasz... :P

@ Gragon
    Fajnie zrobione wpisy, nie wyszukałeś modów na nexusie, ale nie szkodzi

Offline hell19

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 17, 2015, 08:26:34 »
    Można by zaktualizować o listę modów w polskiej lokalizacji językowej.

Offline huth

« Odpowiedź #70 dnia: Września 19, 2015, 01:05:39 »
    hmm no można nad tym pomyśleć... tylko kurczę często nie wiadomo jakiej jakości i 'pełności' jest takie spolszczenie, na jaką wersję itd... Ale tak informacyjnie to można zrobić.

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 24, 2016, 01:57:07 »
    Taka moja mała lista modów staram się ją na bieżąco aktualizować o nowe pozycje i sprawdzać te starsze już nie rozwijane(a szkoda :( ) Chciałem napisać że wyszedł mod Independece of Chile ale widzę że już jest dodany :D Do nazwy moda dopisuję też date ostatniej aktualizacji tak żeby szybciej znajdywać następne patche i łatwiej odróżnić te projekty które są już stare i nie rozwijane od tych nowych(, a plusami zaznaczam że muszę coś pobrać ekstra do moda np. patch)

Edit: 2016-01-24

Widzę że został wydany nowy mod dzisiaj - Balkan War link na moddb poniżej ;)

http://www.moddb.com/mods/balkan-war

Od razu mogę dać krótką recenzję moda. Mapa taka sama jak w podstawce z zmienionymi nazwami na nazwy miast Balkańskich(?) Frakcje podmienione na takie jak Serbia czy Chorwacja podobnie do jak imiona lordów, w streszczeniu czego się spodziewać po modzie co waży 23mb...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2016, 22:57:57 wysłana przez Dymitr »

Offline huth

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 24, 2016, 19:22:06 »
    Kurczę no pięknie, ale czy te zmiany nazw folderów nie są przez launcher odczytywane jako zupełnie różne mody? Jak wygląda twój katalog z save'ami?

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 24, 2016, 21:32:24 »
    Mody trzymam na dysku przenośnym a najlepsze z nich mam wrzucone do modules w warbandzie. Ta lista jest akurat z folderu na dysku gdzie opisuję je pełną nazwą, wersją i datą ostatniej aktualizacji a w środku jest plik .rar do wypakowania zawierający docelowy moduł. W sumie to sporą większość z nich nie trzymam nawet z sentymentu a raczej z faktu że grafiki czy tekstury w modzie będę mógł kiedyś samemu wykorzystać. Jak patrzę na tę listę to właściwie jest tam tylko kilka wybitnych modów wnoszących całkowicie nowe opcje do gry(Nova Aetas, The Reckoning) są też mniej urozmaicone mody jednak dopracowane i ukierunkowane np. pod względem historycznym(1257Ad i Gekokujo) jest też parę które świetnie się zapowiadały(Warsword, Insurekcja Kościuszkowska :'( ) jednak aktualizacji ani widu ani słychu. A pozostała część albo przedwcześnie zmarła za nim zdążyła się odpowiednio rozwinąć(rus13) albo prócz kilku zmian takich jak dodanie nowej frakcji, przerysowanie mapy i pozostawienie masy bugów nic ciekawego nie oferują :( Żeby tak wszyscy Ci wspaniali moderzy wydali jednego giganta bitwy morskie rodem z Vikinga, kolonie z Nova Aetas usprawnienia i broń palna jak z OiM, grafika pola bitwy i armaty z L'Aigle a mapa kampanii jak w Sayazn do te go cała masa takich rzeczy jak Dyplomacy, Freelancer itd. Myślę że właśnie przez te wszystkie modyfikacje TW dalej nie wydało Bannerlorda według mnie albo dalej czekają i śledzą poczynienia moderów albo już dawno przestali pracować nad właściwą grą a działają tylko nad narzędziami moderskimi z góry zakładając że Bannerlord będzie tylko podstawką dla modów. Osobiście jestem pod wrażeniem tego jak modyfikowalna jest ta gra i o ile dodanie do gry prochu(OIM) co właściwie sprowadzało się tylko do nowych animacji, to bitwy morskie z wikinga pewnie były już trudniejsze, do tego budowanie w koloniach z Nowa Aetas - coś nadzwyczajnego nie wspominając już o tym że w temacie The Reckoning na Taleworlds jest film pokazujący helikopter w akcji...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 24, 2016, 22:41:41 »
    DZIE BER FORCE?

http://www.moddb.com/mods/star-wars-bear-force-ii

aktualnie najlepszy mod MP (i żywy, 50-100 osób na serwerach)