Ja gram w The Eagle and The Radiant Cross w WB wersji (1.143 + WSE) i żadnych bugów nie zanotowałem (poważniejszych). Da się grać. Spoko modzik :)
Podoba mi się całkowicie zmieniony system turniejów (jest broń palna, kupa kasy do wygrania, nawet 22 600 denarów [zakłady, max 600 denarów za rundę])
Podoba mi się system losowości, tzn. wybierając dokładnie te same opcje w oknie tworzenia postaci, skille są ustalone, ale itemy nie...
i tak raz Haelmarianem (no gościem rodowodu z Haelmar Union), dostałem na starcie Deadly Musket (nowy prefix dodający +5 do obrażeń) i Deadly Catriges (4 naboje, waga 0.3, +6 do obrażeń)
Innym razem wybierając tą samą drogę życia, dostałem Masterwork Arquebuse (czy jak to tam się pisze, po polsku to jest Arkebuz) :/
Niby dobra broń, ale celność niska i przeładowanie kiepskie...
Najpotężniejszą bronią palną moim skromnym zdaniem jest trzeci typ Flintlock Pistol (najmniejszy damage, ale największa celność {chyba 75 o ile dobrze pamiętam, lepszy jest tylko musket 76}, a oprócz tego jego przeładowanie trwa tylko 5 sekund [ok 66 do prędkości broni])
No a co do Dynasty Warrior to mod właśnie na podstawie słynnej gry na Play Station o tym samym tytule. Grałem w wersję na podstawkę (bo jest pełna, a na WB jest tylko BETA) i bardzo mi się podobała.