Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Grafika - Problem z teksturami  (Przeczytany 1985 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Grafika - Problem z teksturami
    « dnia: Października 12, 2008, 05:12:51 »
    Witam wszystkich ;)
    Zarejestrowałem się dopiero wczoraj lecz z waszego forum korzystam od dawna ... tak jak Wy czekałem na najnowszą wersje M&B ... lecz po ściągnięciu gierki mam następujący problem ...
    W okienku drużyny (party) klikając na któregoś członka drużyny nie pojawia mi się sylwetka(np. koń i ekwipunek)  żołnierza/bohatera lecz rozmazane 'coś' , to samo mam gdy patrze w okienku z Lordami , zamiast ich twarzy są także rozmazane obrazki , ale to nie koniec atrakcji , gdy przeglądam wioski i miasta mam ten sam problem ... Reinstalowałem grę - raz , zmieniałem kodeki , zmieniałem z Directx 7 na 9 i na odwrót , a także zmniejszałem detale iiii nic , Co robić?
    Mój sprzęt jest trochę przestarzały ale ciągnie takie gry jak np Rome Total War
    GeForce 440mx
    ram 786 ram
    prosze o pomoc ;)

scaliłem dwa podobne wątki
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 00:08:08 wysłana przez Daedalus »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Problem z teksturami
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 12, 2008, 08:24:06 »
    Ponowna instalacja i zmiana kodeków raczej nic nie da. Jest to wina samej gry, bo wiele osób ma z tym problem i Armagan tak samo jak w przypadku problemu z kartami ATI pracuje nad poprawką. Możesz też odniżyć detale do minimum.
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45567.0.html
    Ja też mam taki problem, który prawie uniemożliwia mi grę, ale cierpliwie czekam na patcha.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    Odp: Problem z teksturami
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 12, 2008, 08:49:00 »
    Aha... dziękuje Ci serdecznie ;))) Jeśli takowy temat pojawił się już na forum to przepraszam ale nie znalazłem go .

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    Kolejny problem z serii TEKSTURY
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 20, 2008, 12:11:00 »
    Otóż po kilku minutach grania, obrazki poglądowe postaci (okna handlarzy, okno postaci, okno party, okno ekwipunku) zmieniają się w wielką kupę rozmytych tekstur. Totalna destrukcja. Zdarza się czasami tak, że efekt mija po następnych 30 minutach. Zdarza się jednak również, że żadne zmiany nie zachodzą i mam styczność z takimi kleksami, aż do wyłączenia gry.

Mówiąc "obrazki poglądowe" chodzi mi o obrazy postaci do jej podglądu.

Mam nową wersję gry v.1.003.

W sumie bardzo mi to nie przeszkadza. Już jestem przyzwyczajony do szeregu bugów, z którymi miałem styczność od dawna w wersjach beta, ale byłoby jednak miło gdybym pozbył się tego szczegółu. Moje pytanie brzmi, ktoś spotkał się z czymś podobnym? Jakieś sugestie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Temat już jest, czemu nie mogłeś się do niego dopisać? Zamykam i radzę na przyszłość przejrzeć kilka stron wstecz...
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1203.0

« Ostatnia zmiana: Października 25, 2008, 08:36:25 wysłana przez Kolba »
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Kolejny problem z serii TEKSTURY
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 20, 2008, 13:03:32 »
    Nie zmieniales czasem ostatnio sterow do grafy?i czy nie zdarzaja sie jakies podobne rzeczy w innych grach?jesli to nie grafa to pamiec.Wydaje mi sie ze to sa objawy problemu z karta graficzna.Zapewne znajda sie tu fachowcy ktorzy udziela Ci pomocy.W kazdym razie moim zdaniem to karta:(
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 20, 2008, 14:32:55 »
    ja mam dokladnie to samo...i tylko w m&b ;) z tym ze te teksturki spowalniaja w potworny sposob wlaczanie np ekranu ekwipunku  czy oddzialu...zwykle wtedy laduje gre od nowa :) zdarzalo sie ze owet ciapki z teksturek znikaja same z siebie

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 20, 2008, 17:07:15 »
    Ponowna instalacja i zmiana kodeków raczej nic nie da. Jest to wina samej gry, bo wiele osób ma z tym problem i Armagan tak samo jak w przypadku problemu z kartami ATI pracuje nad poprawką. Możesz też odniżyć detale do minimum.
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45567.0.html
    Ja też mam taki problem, który prawie uniemożliwia mi grę, ale cierpliwie czekam na patcha.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 20, 2008, 21:33:49 »
    Cytat: Radh
    pamiec

Szczerze wątpię. Mam NVidia nie ATI
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili