Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak spolszczyć modyfikacje?  (Przeczytany 3066 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gother

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak spolszczyć modyfikacje?
    « dnia: Października 08, 2006, 14:53:47 »
    Chciałbym się dowiedzieć jak tłumaczy się mody do MB. Proszę napiszcie!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2008, 00:40:24 wysłana przez Oktawian »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Odp: Tłumaczenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2006, 14:56:35 »
    Tłumaczy? Znaczy z angielskiego na polski? Nie tłumaczy się...bo i po co? :)

Offline Gother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 08, 2006, 15:08:42 »
    Po to żebym mógł sie pochwalić, że to ja tłumaczyłem, a w modzie gdziekolwiek się spojrzy będze pisac Gother. Nazwę Black armor zmienię na Gother's armor i wogóle.
    A seroi to bardzo chcialbym przetlumacyc moda, bo tym się ja i moja grupa zajmujemy.

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 08, 2006, 22:39:57 »
    no nie wiem czy Tworcy moda byli by zadowoleni gdybys wpuscil do netu ich moda ze zmianami przedmiotow na wlasnie itp, ale jak chcesz sprobowac to na forum Talewords jest temat z narzedziami do edycji, poszukaj.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 08, 2006, 23:27:22 »
    yy? nie wiem o jakim niezadowoleniu mowisz, jesli zrobisz tlumaczenia tylko dla naszego forum to albo by sie dowiedzieli i ucieszyli o ze mod popularny, albo wogole by ich nie obchodzilo... takze jak masz ochote to tlumacz co chcesz.

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 09, 2006, 15:28:21 »
    o takim zadowoleniu, ze ja np. gdybym zrobil moda nie chcial bym, zeby potem mi w nim zmienac nazwy przedmiotow na zawierajace wlasnie ksywki itp. Ale jak do tego podchodza inni tworcy, nie wiem.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 09, 2006, 15:37:55 »
    hahaha on to napisal ironicznie ze pozmienia nazwy przedmiotow (swoja droga wiem ile bylo by zbednej roboty, nikt normalny by sie tego nie podjal, bo to nie jest cos takiego ze ot tak zmienie sobie w jednym miejscu nazwe i taka bedzie...)

Rozumiem gother, ze chcesz tlumaczyc wszelkie dialogi, napisy itp spoko, to by byla dobra robota spolszczyc pare modow

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 09, 2006, 15:48:29 »
    (swoja droga wiem ile bylo by zbednej roboty, nikt normalny by sie tego nie podjal, bo to nie jest cos takiego ze ot tak zmienie sobie w jednym miejscu nazwe i taka bedzie...)
    a tu sie mylisz, mialem edytor do gry, gdzie mozna bylo zmieniac przedmioty i wystarczylo tam zmienic nazwe, i juz wszedzie byla taka jaka sie wpisalo;>

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 09, 2006, 15:50:30 »
    Co nie zmienia faktu, że robota której sie Gother podejmuje jest zajebiście żmudna :P

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 09, 2006, 15:53:29 »
    no tak, bo przetlumaczyc przedmioty to zadna filozofia, gorzej z liniami dialogowymi, questami itp;>

Offline Gother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 09, 2006, 16:28:46 »
    No to jak to zrobić? Potrzebuję jakiegoś specjalnego programu czy tylko zwyklego notatnika?
    PS. teraz tłumaczę mod Bedrohung do gry Gothic 1.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 09, 2006, 18:27:11 »
    (swoja droga wiem ile bylo by zbednej roboty, nikt normalny by sie tego nie podjal, bo to nie jest cos takiego ze ot tak zmienie sobie w jednym miejscu nazwe i taka bedzie...)
    a tu sie mylisz, mialem edytor do gry, gdzie mozna bylo zmieniac przedmioty i wystarczylo tam zmienic nazwe, i juz wszedzie byla taka jaka sie wpisalo;>

a tu ty sie myslisz:P chodzi ci zapewne o unoficial M&B editor. ale autor porzucil ide tworzenia go za czasow wersji 0.731 i teraz teoretycznie da sie go urzywac, ale nie radze zeby czegosc nie spieprzyc.

Poza tym co wy z tym tlumaczeniem itemow? po co tlumaczyc itemy skoro najwazniejsze sa texty rozmow i okienka rozwoju. Itemow IMO nie powinno sie tlumaczyc. Chyba ze ich cechy np- cracked = rozjebany

Offline Gother

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 09, 2006, 20:01:54 »
    No to do tłumaczenia tekstów dialogow też potrzebuje tego programu? A jak się go używa chociaż?