Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z przydzielaniem lenna  (Przeczytany 1905 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zorfix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z przydzielaniem lenna
    « dnia: Stycznia 18, 2013, 04:43:33 »
    Witam. Mam następujący  problem: kiedy po podbiciu zamku/miasta nie przydziele go od razu lennikowi to nie mam pojęcia jak zrobić to puźniej, tak samo wtedy kiedy zarządam zamku jako warunku zawarcia pokoju. Czekanie paru tygodni aż sami mnie zapytają nie działa, zamek stoi bezpański i bezużyteczny, proszę więc o odpowiedź, jak przydzielić posiadane już, ale bezpańskie, lenna obecnie "zatrudnionym" wasalom. Gram na wersji warbanda 1.153 i używam kilku modów, ale zarówno w nativie jak i w żadnym z modów nie potrafię tego zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź. :D

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: Problem z przydzielaniem lenna
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2013, 14:44:14 »
    Na swoim Głównym dworze musisz porozmawiać z ministrem(Innym niż lokalny szlachcic) o tym komu chcesz przydzielić lenno, osobiście radziłbym ci przekazywać lenna sobie, rozpocząć budowę ulepszeń(Wioska - młyn, reszta - wieża więzienna), dać garnizon i wtedy oddać do użytku wasalom.

Offline zorfix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 18, 2013, 15:44:53 »
    Niestety, w moim głównym mieście u ministra nie ma nic o przydziale lenn, u szambelana tylko zmienianie wysokości podatków, ulepszanie itd. a u kanclerza moge tylko sprawdzić który lord chce dostać to lenno. W bezpośredniej rozmowie z lordem też nie zauważyłem, żadnych obcji w tym stylu, oprócz opcji "wymiana lenna" Która nie ma żadnych podopcji a lord mówi tylko, że się nie zgadza.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2013, 19:27:15 »
    Na swoim Głównym dworze musisz porozmawiać z ministrem(Innym niż lokalny szlachcic) o tym komu chcesz przydzielić lenno, osobiście radziłbym ci przekazywać lenna sobie, rozpocząć budowę ulepszeń(Wioska - młyn, reszta - wieża więzienna), dać garnizon i wtedy oddać do użytku wasalom.
    Ministrem musi być towarzysz albo żona, lokalny szlachcic jest tylko zapychaczem na wypadek gdyby gracz jeszcze żadnego z nich nie miał, albo potrzebował tych towarzyszy których ma przy sobie.

Offline zorfix

• Użytkownik
    lato
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 18, 2013, 21:16:01 »
    O! Dziękuję bardzo za podpowiedź, nie wiedziałem, że wyznaczony towarzysz ma inne możliwości niż wyznaczony obywatel. Problem oficjalnie rozwiązany :D, nie załapałem o co chodzi z "(inny niż wpływowy szlachcic)" poniewarz nazywa się to w grze wpływowy obywatel. . . skrótem dziura w mózgu, dzięki za doprecyzowanie.

Offline thebadman

• Użytkownik
    Odp: lato
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 18, 2013, 23:41:35 »
    O! Dziękuję bardzo za podpowiedź, nie wiedziałem, że wyznaczony towarzysz ma inne możliwości niż wyznaczony obywatel. Problem oficjalnie rozwiązany :D, nie załapałem o co chodzi z "(inny niż wpływowy szlachcic)" poniewarz nazywa się to w grze wpływowy obywatel. . . skrótem dziura w mózgu, dzięki za doprecyzowanie.
    Podałem nazwę z angielskiego, gdy tworzysz królestwo jest opcja "choose local noble from the area".