Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: problem z patchem 1.153  (Przeczytany 1740 razy)

Opis tematu: problemy z handlem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jakubex1996

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    problem z patchem 1.153
    « dnia: Stycznia 15, 2013, 21:18:12 »
    Witam
    Do tej pory grałem w wersję 1.101 czy jakoś tak ;) jednak nie mogłem przenieść stolicy, więc spatchowałem grę do wersji 1.153 i teraz zaczęły się problemy: niby mogę przenieść stolicę ale potrzebuję do tego beli materiału której po prostu nie ma w żadnym mieście ani wiosce, dalej jeżeli chodzi o handel w mieście (i wioskach) towarami oraz końmi to jest problem bo wcześniej miałem zapełnioną całą listę towarów i koni do kupienia a teraz jest kilka towarów i z 3 konie ( w wioskach to albo wgl. nie ma towarów albo jest 1-2) i ostatni problem (tutaj być może tak miało być) to jeżeli o handel to jak kupuje jakiś towary ( powiedzmy żelazo) to jego cena drastycznie wzrasta, po 10-15 z każdą sztuką a gdy sprzedaje to równie szybko cena spada ( wcześniej tez tak się działo ale w mniejszym stopniu). Teraz nie wiem czy to tak ma być wszystko, czy trzeba coś wgrać żeby to naprawić czy lepiej po prostu przejść na 1.143?????
    Pozdro ;)
    i z góry dzięki za pomoc ;)

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: problem z patchem 1.153
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 15, 2013, 22:47:51 »
    Witam
    Do tej pory grałem w wersję 1.101 czy jakoś tak ;) jednak nie mogłem przenieść stolicy, więc spatchowałem grę do wersji 1.153 i teraz zaczęły się problemy: niby mogę przenieść stolicę ale potrzebuję do tego beli materiału której po prostu nie ma w żadnym mieście ani wiosce, dalej jeżeli chodzi o handel w mieście (i wioskach) towarami oraz końmi to jest problem bo wcześniej miałem zapełnioną całą listę towarów i koni do kupienia a teraz jest kilka towarów i z 3 konie ( w wioskach to albo wgl. nie ma towarów albo jest 1-2) i ostatni problem (tutaj być może tak miało być) to jeżeli o handel to jak kupuje jakiś towary ( powiedzmy żelazo) to jego cena drastycznie wzrasta, po 10-15 z każdą sztuką a gdy sprzedaje to równie szybko cena spada ( wcześniej tez tak się działo ale w mniejszym stopniu). Teraz nie wiem czy to tak ma być wszystko, czy trzeba coś wgrać żeby to naprawić czy lepiej po prostu przejść na 1.143?????
    Pozdro ;)
    i z góry dzięki za pomoc ;)
    Len produkują Nordowie i jest dość tani, narzędzia są powszechnie dostępne, ale najtańsze są w Curaw.

Wioski zapewne były niedawno łupione albo nękane przez bandytów, normalnie by miała 4-5 towarów, ew. 6 jeżeli jest bardzo bogata.

Im droższy produkt tym zwykle mniej używany, więc nie jest tak potrzebny - cena spada bardziej, bo zależy od braków towaru w mieście/wiosce.

Koni powinno być 5.

Offline Jakubex1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 16, 2013, 11:48:57 »
    Czyli, że to jest normalne w tym patchu tak??

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 16, 2013, 14:03:49 »
    Native 1.153 sam w sobie nie jest normalny, lordowie zmieniają frakcje jak rękawiczki, więc większość gra na starszym, albo gra na modach(Np. Diplomacy mod).

Offline Jakubex1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2013, 21:26:52 »
    No właśnie z modami też mam problem, gdyż co jakiegoś sciągne to mi pisze, że nie jest kompatybilny z 64 bitowym systemem :/

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2013, 21:59:28 »
    ...Czy masz legalną wersję gry?

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2013, 22:05:06 »
    ...Czy masz legalną wersję gry?

(click to show/hide)

Offline Jakubex1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 29, 2013, 17:37:32 »
    tak, po protu pobralem mod floris i jak tylko go uruchamiam to pokazuje mi sie ze nie jest on kompatybilny z moim 64 bitowym windowsem :/

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 29, 2013, 22:15:02 »
    W takim razie kup oryginał, raczej nie znajdziesz tu innej pomocy.

Offline Jakubex1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 02, 2013, 20:14:35 »
    Źle mnie zrozumiales, warbanda mam orginał. Pobrałem mod florisa i gdy próbowalem go uruchomic to nie chial sie wlonczyc. Problem juz rozwiazalem, po prostu pobralem z innego źródła ;)