Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z rebelią  (Przeczytany 1214 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VenshiR

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Obsesyjny Gothicowiec i Warbandowiec.
    Problem z rebelią
    « dnia: Stycznia 12, 2013, 19:03:41 »
    Witam. Mam rebelie se swadią, czyli z Isollą. Problem w tym, że praktycznie ŻADNEGO lorda nie mogę przekonać do siebie. Gdy zostawałem wasalem powiedziała, że Harlaus ma bardzo silne panowanie i poparcie wśród lordów i że trzeba je trochę poluźnić. I tu pytanie, jak je zmniejszyć? Jak by co gram na modzie "Nowa Ojczyzna"

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: Problem z rebelią
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 12, 2013, 19:08:03 »
    Jeżeli ma bardzo silne panowanie, to znaczy, że jest postrzegany jako silny władca przez swoich lordów oraz ma z nimi dobre relacje.
    Będzie ci bardzo trudno kogokolwiek przekonać dopóki nie odbierzesz Swadii znacznej części ziemi.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 25, 2013, 00:32:52 »
    Jak masz sam słabe relacje z nimi i/lub nie masz prawa do panowania to nic dziwnego.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 25, 2013, 12:53:45 »
    To pretendent będzie panował, więc prawo panowania nie jest ważne dla gracza.
    Nawet jeżeli ma się dobre relacje, to trudno będzie przekonać do siebie lordów, którzy mają ziemię, rodzinę i łaski władcy - Po co by mieli to porzucać dla niepewnej rebelii w której bierze udział ich przyjaciel?

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 25, 2013, 15:27:44 »
    Na pocieszenie powiem, że wesprą Cię niektórzy lordowie spoza Swadii, którym się nudzi, szukają swojego nowego miejsca w świecie albo cholera wie, co jeszcze nimi kieruje. Czasami nawet nie musiałem takich werbowac - sami się zgłaszali. Cierpliwości trochę... no i sukcesów, bo one zachęcają do tego, by stanąc po Twojej stronie.