Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NationsCup 2013 - wątek informacyjny  (Przeczytany 61876 razy)

Opis tematu:

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: NationsCup 2013 - wątek informacyjny
    « Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 17, 2013, 09:25:20 »
    Bardzo dobry wynik. Osobiście obstawiałem, że nawet nie wyjdziemy z grupy. Harman odwalił świetną robotę - szacunek, że mu się chciało. Złożyć skład na miarę półfinału z niczego to naprawdę szacunek. Tym bardziej, że wszyscy wiemy jak to się mogło w tym roku skończyć... Co się stało na meczu z niemcami to nie wiem. Nie było mnie. Jedyne co zaobserwowałem jak grałem to rzeczywiście, że niektórzy gracze odstają na treningu. Jednak to nie jest reguła na meczu, Trebron zagrał kilka meczy kompletnie fatalnie aby potem stać się podstawowym punktem zespołu. Osobiście grałem tylko na początku turnieju. Potem z powodu braku czasu i tego, iż po prostu jestem teraz słabym graczem - dałem grać innym. Do tego weźmy pod uwagę, iż był to raczej już turniej dla czystego "funu". A więc jakiekolwiek spinanie się lub innego rodzaju płaczę, uważam kompletnie nie na miejscu. Każdy wie ile ludzi w to gra i się nie czarujmy. Oczywiście zawsze powinno się celować jak najwyżej. Jednak w tym przypadku tak nie uważam. Dlaczego? Organizatorzy od początku turnieju totalnie olali sprawę wallhacków. Dostali ode mnie propozycja z instrukcją dla dziecka jak ustawić jedyne zabezpieczenie przed WH - olali mnie po pierwszym ich entuzjazmie. Co do skuteczności tego triku można dyskutować, no ale organizatorzy turnieju obowiązkowo powinni starać się zabezpieczyć turniej. Do tego brak warunków fair-play tj. używanie przez graczy np. autoblocków lub innych wspomagaczy bez możliwości sprawdzanie takiego gracza, wyklucza  traktowanie jakiegokolwiek turnieju na poważnie. Więc cieszmy się z tego co zostało zrobione, że chłopaki się pobawili i dali też trochę emocji. Brawo !

Gdzieś to już napisałem i zrobie to czego nie lubię - powtorzę się. Przyznaj, że niektórzy gracze (nie wiem czy Ty takze) znalezli sie w kadrze poprzez ingerencje Ivego, czyli branie "po znajomości" troszkę było.

Tak to prawda, Harman poprosił mnie raz czy dwa o radę. Poleciłem PanoramiXa i Dominique, Kule, Blasta, Teblara. Omówiliśmy też raz graczy po jednym treningu, napisałem też moje opinię o graczach po jednym meczu (Z Rosją).  Raz zjechałem też Trebrona po meczu. Tyle jeśli chodzi o moją "ingerencję"

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #286 dnia: Kwietnia 17, 2013, 12:20:58 »
    Wybaczcie że zadam to pytanie ale nie chce mi się całego tematu przekopywać.. kiedy jest następny mecz i w jaki sposób można go obejrzeć? :P

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #287 dnia: Kwietnia 17, 2013, 12:50:19 »
    Pokonali was 2 razy, wy ich ani razu, kto ma się śmiać? Ty z nich czy oni z ciebie?

3 razy ;)

Gratuluję reprezentacji, naprawdę doszliście daleko, ja liczyłem na ćwierćfinały.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #288 dnia: Kwietnia 17, 2013, 15:30:55 »
    Wybaczcie że zadam to pytanie ale nie chce mi się całego tematu przekopywać.. kiedy jest następny mecz i w jaki sposób można go obejrzeć? :P
    Mają czas do dwudziestego któregoś, ale pewnie jak zawsze zagrają w niedzielę. Co do stream'u to chyba jeszcze nie wiadomo.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #289 dnia: Kwietnia 17, 2013, 15:47:50 »
    Pokonali was 2 razy, wy ich ani razu, kto ma się śmiać? Ty z nich czy oni z ciebie?

Nie będę wypisywał tego co było. Tak to prawda przegraliśmy 3 razy i co z tego? Świat się nie zawalił. Rozbawili mnie teksty że Prince i inni są lepsi. Nie wiem czy myśleli że ktoś przyjdzie i będzie ich błagał. To ich zakichany obowiązek jeśli chcą grac w reprezentacji by się zgłosić. A jeśli nie ma czasu to nie powinno się o nich wspominać.

Tyle chciałem powiedzieć.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #290 dnia: Kwietnia 17, 2013, 15:58:08 »
    yyy... to twój punkt widzenia... mój jest taki, że nie chcieli się wpier... na chama, w swej skromności uważają, że są lepsi od nich, a skoro nikt ich nie zapytał, czy nie chcieliby zagrać, więc tylko upewnili ich, że są grajkowie rzeczywiście lepsi od nich.

EDIT: Tyle chciałem dodać :p
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #291 dnia: Kwietnia 17, 2013, 16:31:57 »
    Widzę, że ja też muszę coś dorzucił od siebie w tym wątku... Po pierwsze duże gratulacje za dotychczasowy wynik. Nikt na szybko nie zrobiłby tego lepiej, niż to uczynił Harman, lepiej też nie gdybać co by było gdyby ktoś był w reprze. Po drugie proszę panów z PE o niedogadywanie, ani nie prowokowanie. Po trzecie odczepcie się ode mnie, ktoś se ubzdurał, że dlaczego nie grałem w reprezentacji itd.. Sprawa jest jasna, na tym otwartym meczu (chyba z Niemcami) nie zaistniałem i nie mam żadnych wyrzutów sumienia z tego powodu. Sam bym siebie nie wziął do drużyny reprezentującej kraj. A później uznałem, że nie będę się na siłę wciskać, żeby nie robić Harmanowi lekko mówiąc burdelu (swoją drogą nikt nie mówił, że można przychodzić na treningi, więc Sebek to nie tak, że ja czekałem na jakieś zaproszenie, wręcz przeciwnie, z perspektywy czasu uważam, że  to dobrze, że nie miałem z tym nic wspólnego). Więc jeszcze raz gratulacje i proszę nie wymieniać mojej osoby więcej jeśli chodzi o ten temat :)

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #292 dnia: Kwietnia 17, 2013, 16:38:29 »
    Mają czas do dwudziestego któregoś, ale pewnie jak zawsze zagrają w niedzielę. Co do stream'u to chyba jeszcze nie wiadomo.

Dzięki, widzę że będę musiał na bieżąco śledzić temat :)

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #293 dnia: Kwietnia 17, 2013, 16:52:31 »
    Nie będę wypisywał tego co było. Tak to prawda przegraliśmy 3 razy i co z tego? Świat się nie zawalił. Rozbawili mnie teksty że Prince i inni są lepsi. Nie wiem czy myśleli że ktoś przyjdzie i będzie ich błagał. To ich zakichany obowiązek jeśli chcą grac w reprezentacji by się zgłosić. A jeśli nie ma czasu to nie powinno się o nich wspominać.

Tyle chciałem powiedzieć.

Dawno dawno temu, gdy ja i ty byliśmy w PK (Ja to Exetes jak coś) Wzywałeś mnie, dostałeś baty 10:4 na officialnym duelu... A zdecydowanie większość PE jest odemnie lepsza ^^

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #294 dnia: Kwietnia 17, 2013, 17:38:18 »
    Dawno dawno temu, gdy ja i ty byliśmy w PK (Ja to Exetes jak coś) Wzywałeś mnie, dostałeś baty 10:4 na officialnym duelu... A zdecydowanie większość PE jest odemnie lepsza ^^

Dawno dawno temu powinieneś dostać bana.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #295 dnia: Kwietnia 17, 2013, 17:59:40 »
    Dafuq :O O co wy się wściekacie przecie każdy z was powinien wiedzieć, że taki turniej to jest nic nie warty :) Żadnych nagród... Po prostu Turniej gdzie grają sobie różne drużyny :P Są gry w których są ważne turnieje np. World of Tanks. Cotygodniowy ESL o stawkę, różnego typu turnieje LAN. A tutaj robicie aferę bo ktoś odpadł. Kto chciał ten grał nikt nikogo na siłę nie zmuszał... Po co typujecie kto mógłby się nadawać lepiej od kogoś tam, może ktoś nie miał czasu i nie mógł grać lub nie chciał i prosta sprawa. Gratulację dla Harmana za zebranie składu i dojście tak daleko w turnieju :) Co roku są ludzie którym nie pasuje, że ktoś Polska odpadła i obwinia "reprezentantów" ale nic nie powie o tym dlaczego sam nie grał :) Turniej jeszcze trwa... Nie zapominajcie o tym. Jeszcze Polska nie zginęła xD Powodzenia :)

A i skończcie swoje dyskusje na idiotyczne tematy i przenieście się na jakieś PW :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #296 dnia: Kwietnia 18, 2013, 15:26:19 »
    Czeka nas jeszcze mecz z Rosją o 3 miejsce. Dla jakiegokolwiek wglądu w sytuacje - ostatni sparing z Rosją wygraliśmy 10:5, było to na krótko przed meczem z Niemcami, tak samo pokonaliśmy Turcję. Oczywiście nie bierzcie tego jako wyznacznik "teraz ich rozwalimy" bo to kompletnie bezsensowne.

Dafuq :O O co wy się wściekacie przecie każdy z was powinien wiedzieć, że taki turniej to jest nic nie warty :) Żadnych nagród... Po prostu Turniej gdzie grają sobie różne drużyny :P Są gry w których są ważne turnieje np. World of Tanks. Cotygodniowy ESL o stawkę, różnego typu turnieje LAN. A tutaj robicie aferę bo ktoś odpadł.
    Oj, nie neguj wartości turnieju tylko przez to że nie uda nam się go wygrać. Poza tym w World of Tanks wcale nie ma tak różowo bo drabinki ESL są tak samo grą o złote gacie jak ta w Warbandzie którą toczą śmieszne klaniki pokroju jakiegoś Pch, LOR czy RT (nie kojarze zbytnio tych nazw), turnieje ESL o stawkę odbywają się cyklicznie i ta "stawka" też wcale tak ogromna nie jest chyba że masz czas i chęci jeździć na LANy które odbywają się rzadko. Poza tym jakbyś się doczytał, w NC dla zwycięzców będzie wygrana, ponoć jakaś gra więc jednak fajnie wygrać ale też żadna tragedia jeśli się przegra.

Szczerze mówiąc nikogo nie obchodzi czy PE wygra z SRC bo oba klany nie prezentują sobą nic nadzwyczajnego żeby nawet streamować ich mecz a duel to możesz sobie w... wsadzić.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #297 dnia: Kwietnia 18, 2013, 16:19:11 »
    Szczerze mówiąc nikogo nie obchodzi czy PE wygra z SRC bo oba klany nie prezentują sobą nic nadzwyczajnego żeby nawet streamować ich mecz a duel to możesz sobie w... wsadzić.
    Szczerze mówiac, skoro tak piszesz, a po poprzednich postach wnioskuje, że jesteś jednym z reprezentantów to nasuwa się pytanie, dlaczego tak wiele osób z SRC znajduje sie w reprezentacji, skoro ich klan nie prezentuje sobą nic nadzwyczajnego... I proszę, by nikt nie pisał o starym WV czy REFie, bo fakt, byli mocni i to o wiele, niż aktualne klany, ale to już przeszłość. To tak jakby wspominać o reprezentacji Polski w nożnej za Górskiego. REF dominował, kiedy 75% graczy blokowała głową, WV w późniejszej fazie, ale gdy światowa scena była jeszcze mocno podzielona (przepaść między IG,22nd, WV). O wysokim poziomie CoRu nie będę pisał, bo pamiętam, jak PE szczyciło się wygraną z nimi, pare tygodni przed tym, jak wygrali oni ENL.W sumie, samo WV poza zwykłymi meczami, nie pokazało, że do końca gra. Zawsze rezygnowało z turniejów w ich połowie, argumentując to "pokazaliśmy już swoje". Nie umniejszam Waszym sukcesom, wręcz przeciwnie, ale poza wygraniem NC2011 (gdzie WV stanowiło więkoszść, ale byli także gracze z inny klanów), trzeciego miejsca w NC2012 to ENLe olaliście jak chcieliście. Był jeszcze jakiś inny turniej dla 4 najlepszych klanów Europy (Wy, RNGD, IG, RN) gdzie zajęliście drugie miejsce, uznając tylko wyższość IG. Jednak ENLe jak wspominam, WV zawsze w połowie lub końcówce odpuszczało, przez to tracąc pozycje lidera na finiszu (tu nawiązuje do sytuacji startu jako Trinity).
    A i po Twoich postach, domyślam się Bercik,że nie reprezentujesz ani SRC, ani PE. W takim razie chyba WV, bo Arya ma swoje konto. I domyślam się kim jesteś, będąc tak aktywnym uczestnikiem rozmowy. Jednak kapusiem nie jestem i nie będę swoich doświadczeń wyrażał publicznie. Ja tylko dodam na koniec - wypowiadam się jako niezalezny, niezrzeszony gracz, obserwując z pobocza scene WB (częściej obserwując, niż grając w samą grę :) ).

P.S. Dla niewtajemniczonych - CoR wygrał troszkę na farcie ENLa :D

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #298 dnia: Kwietnia 18, 2013, 16:38:04 »
    Szczerze mówiac, skoro tak piszesz, a po poprzednich postach wnioskuje, że jesteś jednym z reprezentantów to nasuwa się pytanie, dlaczego tak wiele osób z SRC znajduje sie w reprezentacji, skoro ich klan nie prezentuje sobą nic nadzwyczajnego...
    Klan może być dupny ale zawsze znajdzie się ktoś warty uwagi, nawet w morzu retardów (chociaż SRC i PE nie są morzami retardów, nie będę dramatyzował).
    To tak jakby wspominać o reprezentacji Polski w nożnej za Górskiego
    Cóż za głupota. Wielu graczy z innych teamów ciągle gra, nie porównuj gry do piłki nożnej.
    WV zawsze w połowie lub końcówce odpuszczało, przez to tracąc pozycje lidera na finiszu (tu nawiązuje do sytuacji startu jako Trinity).
    Rozumiem że 3 (chyba tak bo byłem nieaktywny wtedy i nie pamiętam do końca) miejce w którymś tam ENL w 2011 i 1 miejsce w 2012 oznacza że nie ma żadnych sukcesów. FAJNA LOGIKA ^^ po wakacjach i wiosennej czy tam zimowej edycji ENL nikt nie kazał grać i nikt nie miał chęci grać- wtedy WV pokazało już swoje, choćby więcej niż takie RNGD.

Mała ciekawostka - PE w swoim wątku pisze tak
    Osiagniecia:
    ENL - Summer 2011- 6th
    ENL - Winter 2012- 1st
    WNL - Autumn 2012  - 8th
    PP - 2013 - 1st
    Czyż to nie trochę mylące? PE samo wygrało jak mam rozumieć? Chyba warto by było wymienić kolegów z ZP albo WV którzy mieli swój wkład.

PS. Powoli wydaje mi się jednak że ten temat schodzi na gadki o klanach, trochę bez sensu, odpowiedz jeśli chcesz i nie kontynuujmy tego.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #299 dnia: Kwietnia 18, 2013, 16:46:25 »
    ENL - Winter 2012- 1st
    To jest chyba wynik kiedy startowali w ENL w Dywizji B i wyszlo z 1-szego miejsca, grając potem w Dywizji A pod zmienioną nazwą Trinity.

Co do3 miejsca w ENL, znajdz mi to - ja widże, że jest to sezon, kiedy CoR zwyciężył, a WV wycofało się po porażce z IG i przyszłym zwycięzcą - CoRem. W ENL nie mogliście zająć nigdy 1 miejsca xD Gdyż miał je raz CoR i dwukrotnie IG. Więc gdzie ta Twoja "Fajna Logika ^^" ?
    Jako WV (klan) przyznaje, największym Waszym osiągnieciem jest turniej tych TOP4 klanów w Europie o którym wspomniałem wcześniej. W poprzednich edycjach ENLach albo nie startowaliście, albo sie wycofywaliście w trakcie trwania zawodów. Jedynie jako Trinity skończyliście taki turniej, zajmując 2 miejsce.