Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odp: [Napoleonic Wars][LN_5pp] 5ty Pułk Piechoty Legii Nadwiślańskiej [spam]  (Przeczytany 2643 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    Odp: [NW][5pp] 5. Pułk Piechoty [2011-2015][NAJLEPSZY POLSKI PUŁK PIECHOTY]
    « Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 20, 2015, 18:12:10 »
    Nie to tylko obrazek z painta

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 20, 2015, 18:25:36 »
    Screena widzę, nie rozumiem jednak jak można tam mecze rozgrywać. Bo chyba nie ustawiacie się w liniach i nie strzelacie na pałę i na randoma kto wygra?

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 20, 2015, 21:12:28 »
    Screena widzę, nie rozumiem jednak jak można tam mecze rozgrywać. Bo chyba nie ustawiacie się w liniach i nie strzelacie na pałę i na randoma kto wygra?
    Na NW jest więcej lig i turniejów, niż na Native.
    https://www.youtube.com/watch?v=Oy7i7zs6xu8

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 20, 2015, 21:24:27 »
    Na NW jest więcej lig i turniejów, niż na Native.

Nie sądzę :D

W tej chwili na Native trwa 5aside, WPL, WMT (z tych dużych turniejów), a zaraz też rusza WNL (który jest jeszcze większy). Z indywidualnych za to trwają teraz  WDT i jeszcze jakieś 3v3, 2v2 (sorry, jak coś przekręcę, ale przepisuję z TW :D). I wszystko to są realne turnieje, z dużą ilością uczestników.

A jeśli mówisz o ich ilości na przestrzeni lat, to również nie prawda, bo w NW po prostu nie potrafią się zorganizować i co turniej zmieniają nazwę, podczas gdy na Native taki WNL już piąty raz będzie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 20, 2015, 21:32:23 »
      Na native, było równie wiele zmian nazw. Od ENL, po WNL z masą różnych innych zmian dotyczących rozgrywki, dywizji itd. Biorąc pod uwagę, że samych turniejów piątek na NW odbyło się z 15+(GF'y hekka były bardzo prestiżowe, plagiatów było od smętnej pyty) + różne ligi, organizowane przez różne osoby w różnych odstępach czasu. Sezonów NWL'a odbyło się 5 czy 6, w kulminacyjnym momencie to były 3 dywizje po 14 drużyn z czego każda miała obowiązek wystawić minimum 15 graczy na mecz, a maximum 35. Średnio drużyny wystawiały po 25.
     Patrząc na Native, gdzie dochodziły dziwne zachowania twórców turniejów, a NW gdzie ligi były bardzo fair podzielone na dywizje, to nie wiem skąd takie wywyższanie native.
       Poza tym, na NW codziennie odbywają się po 2-3 bitwy w których gra po 150-200 osób na każdą. Turnieje są o wiele bardziej różnorodne, od walk wyłącznie na bagnety po mecze, wreszcie turnieje kawalerii. W obecnej sytuacji, we wrześniu rusza NWL a trwa liga Spartan, więc będą dwie ligi w tym samym momencie, co już nie raz się zdarzało.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 20, 2015, 21:54:02 »
    Tak właściwie, to te GFy to turnieje trwające jeden wieczór, także przy kilkumiesięcznych turniejach Native wygląda to  po prostu blado. ENL i WNL to nie jest też zmian nazwy, tylko dwa zupełnie różne turnieje, organizowane przez różne osoby. ENL był serią turniej spod jednego szyldu, gdzie były dywizje i na podstawie wyniku z poprzedniego sezonu, w kolejnym klany przechodziły pomiędzy dywizjami. WNL wygląda zupełnie inaczej. Te same osoby prowadzą WNL i ECS, więc może o to ci chodziło. Jednak to też dwa zupełnie różne turnieje, bo ECS ( w przeciwieństwie do lig, jakimi były ENL i WNL) jest pucharem, z grupami, kwalifikacjami i całą resztą. Jednak być może też się niejasno wyraziłem, bo chodziło mi głównie o NC, które za każdym razem nazywa się inaczej na NW.

I nie ma tu żadnego wywyższenia Native. Właściwie nie da się żadnego wywyższyć, bo to zupełne inne typy community. NW i WB mają zdecydowanie różne typy prowadzenia turniejów (widać to choćby po podejściu do graczy- wolno mieć invite'ów, czyli merców, przekładając na nejtiwowski, a także nikt nigdy nie sprawdza ID, przez co często pod pewnymi nickami grają nie te osoby, które powinny). Mówiąc, że na Native jest ich więcej, liczyłem te wszystkie trwające jeden wieczór bardziej jako eventy, bo takie coś nie podchodzi pod definicję turnieju na Nativie. Ale można powiedzieć, że się myliłem, bo nie wziąłem poprawki na zupełnie inny typ organizacji społęczności- i nie używam tutaj wcale słowa "inny" w znaczeniu "gorszy". Po prostu, co kto lubi.

EDIT
    Sezonów NWL'a odbyło się 5 czy 6, w kulminacyjnym momencie to były 3 dywizje po 14 drużyn z czego każda miała obowiązek wystawić minimum 15 graczy na mecz, a maximum 35. Średnio drużyny wystawiały po 25.
    No to skoro tak porównujemy, to w kulminacyjnym momencie WNLa drużyn było 48. Co prawda gra się po 8 graczy, ale sam doskonale wiesz, że średnie rostery były znacznie większe. Po 25-30 z hakiem tak średnio. Niektóre miały trochę mniej, inne więcej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 20, 2015, 22:04:05 »
    Turnieje na Native są lepiej zorganizowane, posiadają własne podfora przez co wszystko jest ładnie i czytelnie rozpisane. O tych NWL'ach wiadomo mniej, wszystko jest jakby zbite w 1 wiadomość, przez co na szybko jest mi się gorzej zorientować. Oceniam to tak jak sam to pamiętam, brałem kiedyś w tym udział i średnio to ogarniałem o ile nikt mi tego z regimentu nie wyjaśnił.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 20, 2015, 22:24:10 »
    Śmieszne te bitwy ;D Nie wiem gdzie tam miejsce na skila ale każdy lubi coś innego pewnie w tym cały urok, że jest to bardziej noob-friendly. To też się liczy a więc spoko. Najważniejsza jest grywalność i satysfakcja z rozgrywki.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 20, 2015, 22:36:50 »
    Beka z Napoleonów, Neto nie dałby wam nawet tarczy, bo wy tylko dolne bloki znacie *PROWO*

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 20, 2015, 22:59:04 »
    Śmieszne te bitwy ;D Nie wiem gdzie tam miejsce na skila ale każdy lubi coś innego pewnie w tym cały urok, że jest to bardziej noob-friendly.
       Friendly? Nie znasz tego community. Miejsce na skilla jest, tylko zasady gry są inne, bardziej drużynowe, nastawione na współpracę. I jeden gracz, potrafi zrobić olbrzymią różnicę, jeśli bardzo dobrze gra. Staty 20+ fragów na mecz 10 rundowy, zdarzają się.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 20, 2015, 23:03:10 »
    Beka z Napoleonów, Neto nie dałby wam nawet tarczy, bo wy tylko dolne bloki znacie *PROWO*

dokładnie, nie da bo bez tarczy nie umi blokofać, tak jak cały nejtif Pozdro600 "DAL SIE SPROWO"

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 21, 2015, 15:02:36 »
    dokładnie, nie da bo bez tarczy nie umi blokofać, tak jak cały nejtif Pozdro600 "DAL SIE SPROWO"
    O nie Rivet, teraz przegiales. Wyzywam cie na pojedynek, chodzmy na AK!

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 21, 2015, 15:04:18 »
    O nie Rivet, teraz przegiales. Wyzywam cie na pojedynek, chodzmy na AK!

Nikt ci tego chyba jeszcze nie powiedział ganczo, ale.... AK już nie istnieje :O
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 21, 2015, 15:16:12 »
    Nikt ci tego chyba jeszcze nie powiedział ganczo, ale.... AK już nie istnieje :O
    Miałem bana, to skąd miałem wiedziec xD

Rivet, zmieniamy garaże, idziemy na Ludusa

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 21, 2015, 21:03:29 »
    Miałem bana, to skąd miałem wiedziec xD

Rivet, zmieniamy garaże, idziemy na Ludusa

nie ma problemu, ale ja biorę kij z kolcem !!!

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta