Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][5pp] 5. Pułk Piechoty [01.08.2011-19.02.2016]  (Przeczytany 124506 razy)

Opis tematu: Niepokonany pułk piechoty w Polsce.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Jędruś
    Odp: [Napoleonic Wars][L'AIGLE][5pp] 5ty Pułk Piechoty [Legii Nadwiślańskiej]
    « Odpowiedź #435 dnia: Października 12, 2014, 21:03:30 »

1
    Imperium Francuskie
    5pp

9
    Imperium Brytyjskie
    92nd

Dnia 12.10.2014 nasz pułk rozegrał ligową bitwę przeciwko 92nd. Ciężko było oczekiwać zwycięstwa, lecz ruszyliśmy ochoczo do boju. Pierwsza runda pokazała, że wystarczy się trochę postarać i damy radę wygrać z przeciwnikiem. Niestety, pierwsza połowa meczu należała całkowicie do naszego przeciwnika. Druga połowa zaczęła się od licznych salw, zwieńczona "pyrrusowym zwycięstwem" MacDonalda. W kolejnej rundzie jego oddział został wyrżnięty w pień. Była to jedyna ugrana runda. W następnych mało nie brakowało, a ubilibyśmy kilka rund przeciwnikowi. Ostatecznie starcie zakończyło się wynikiem 9:1 dla Szkotów.

Prosto z frontu dla "Gońca piątki"
    Sierżant Jędruś
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline MrSzycha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Października 12, 2014, 21:06:26 »
    Gratuluję wyników ! Dobrze się spisaliście !

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #437 dnia: Października 12, 2014, 21:40:07 »
    Niestety są poza naszym zasięgiem , jednam my bardziej ubolewamy ,że po raz kolejny odrzucacie naszą propozycję bitwy z wam.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #438 dnia: Października 12, 2014, 22:30:52 »
    Niestety są poza naszym zasięgiem , jednam my bardziej ubolewamy ,że po raz kolejny odrzucacie naszą propozycję bitwy z wam.

Może nie chcą się do końca skompromitować albo coś...? :<
    :D:D

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #439 dnia: Października 12, 2014, 22:53:52 »

Ktoś całkiem niedawno też chwalił się wynikiem 1-9 w swoim wątku z tego co pamiętam.
    Proszę, bez hipokryzji.
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2014, 23:06:43 wysłana przez Rizzet »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #440 dnia: Października 12, 2014, 23:29:51 »

Może nie chcą się do końca skompromitować albo coś...? :<

Powodzenia z 22nd.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Ito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Października 16, 2014, 15:33:14 »
    Witam.

Jestem nowy i nigdy nie grałem w Warbanda. Przyznam że natknąłem się na ten produkt przypadkowo. Pooglądałem trochę filmików na youtube i widzę że to jest coś dla mnie. Chciałbym dołączyć do waszego zespołu. Co mam zrobić żeby zagrać ?

Pozdrawiam.

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #442 dnia: Października 16, 2014, 16:21:06 »
    Witam.

Jestem nowy i nigdy nie grałem w Warbanda. Przyznam że natknąłem się na ten produkt przypadkowo. Pooglądałem trochę filmików na youtube i widzę że to jest coś dla mnie. Chciałbym dołączyć do waszego zespołu. Co mam zrobić żeby zagrać ?

Pozdrawiam.
    Napisałem ci wszystko na PW.

Offline Ito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Października 17, 2014, 08:06:03 »
    Ok. Dzięki.

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #444 dnia: Października 17, 2014, 22:48:53 »
    Dla niektórych samodzielne poszukiwanie informacji i czytanie chyba pozostanie poza zasięgiem. Ja wiele rozumiem, ale naprawdę wszystko jest napisane w pierwszym poście tego tematu. [to tak ku przestrodze].

Offline Nidden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • 5pp_Kpt_Nidden
      • Forum 5pp
    « Odpowiedź #445 dnia: Października 18, 2014, 01:18:25 »
    Dla niektórych samodzielne poszukiwanie informacji i czytanie chyba pozostanie poza zasięgiem. Ja wiele rozumiem, ale naprawdę wszystko jest napisane w pierwszym poście tego tematu. [to tak ku przestrodze].

Tyle hejtu w dwóch zdaniach to jeszcze nie widziałem ze strony 3pp. Dla typowego świerzaka na scenie warbanda/nw, a do tego kogoś kto nie gra w gry komputerowe nałogowo, sposób rekrutacji może być czymś nowym i niezrozumiałym, więc to naturalne, że pyta kulturalnie czy prosi o pomoc. Do nas nie przychodzą sami uciekinierzy (albo raczej wyrzuceni) z innych regimentów, którzy przerabiali to kilkukrotnie. Stawiamy również na młodych, świeżą krew, która zapewni nam kolejne lata egzystencji, nawet gdy wszyscy weterani 5pp już odejdą.

Zastanawiam się tylko kogo ty tu ostrzegasz i przed czym? Czyżby przeszkadzali ci nowi użytkownicy pytający jak dołączyć do 5pp?

A tak na marginesie zastanawiam się czy w ogóle zauważyliście, że cba.pl ma problemy z serwerem od około 3 dni...

Offline Nidden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • 5pp_Kpt_Nidden
      • Forum 5pp
    « Odpowiedź #446 dnia: Października 18, 2014, 02:02:05 »
    Wybaczcie, że się wtrącę, ale mowa tu w kontekście forum 5pp działającym na hostingu cba.pl? Bo samo cba nie ma żadnych problemów z serwerem, wszystkie inne fora działają bez zarzutu. W Waszym przypadku (o ile o tym mowa :D) po prostu ktoś źle nadpisał pewien plik :D Dokładnie jest tam napisane, które plik jest do przejrzenia/naprawy, a nawet w której linii wykryto ten błąd. Jak wasz administrator nie ma pojęcia, co tam jest nie tak, to polecam podmienić ten plik ze standardowej bazy SMF (bo z tego chyba korzystaliście o ile pamiętam ;o).

Nie chodzi tu tylko i wyłącznie o forum http://5pp.cba.pl . Jak znajdziesz czas to poczytaj sobie te o to dwa tematy na forum cba.pl to zrozumiesz o co chodzi. Bo piszesz tutaj negatywną opinie o naszym administratorze pomimo tego, że jak sam przyznałeś nie wiesz na ten konkretny temat nic.
    http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=25744
    http://www.cba.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=25774

A ten błąd, który zresztą wczoraj się nie wyświetlał, bo strona w ogolę nie działała, jest najprawdopodobniej spowodowany uszkodzeniem jednego z plików. A jak mogło dojść do uszkodzenia dowiecie się z owych dwóch tematów. Nie będzie tl;dr dla leniów, sorry. Co z tym dalej zrobimy to będziemy się martwić jutro, może pojawią się jakieś dogłębniejsze wyjaśnienia na forum lub samo w automagiczny sposób się naprawi.

Poszczególne posty zostały usunięte na życzenie 5pp.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2014, 15:54:38 wysłana przez Dyktator »

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #447 dnia: Października 18, 2014, 08:44:51 »
    Nidden misiaku, ja wiele rozumiem, ale proszę Cię, żyjemy w internecie jakkolwiek to nie brzmi. Tu nie chodzi o przypadek 5pp konkretnie. Denerwuje mnie niezmiernie, jak ktoś nawet nie przeczyta tematu, sam nie szuka informacji, tylko wpisuje bezmyślnie pytanie, licząc na to, że wszyscy mu będą pomagać. Na pierwszej stronie jest gigantyczny napis Zapraszamy w nasze szeregi, a powyżej są kontakty do Was. Naprawdę, jak ktoś nie umie z tego niczego wywnioskować to ja odpadam. Kolega powyżej może być zaiste usprawiedliwiony, bo zauważyłem, że Wam stronę wywaliło, ale mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. Samodzielności trochę.
    Dodam jeszcze, że serio nie chodzi o Was, bo nawet jakby ktoś coś takiego napisał w temacie 3pp też bym zareagował podobnie.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #448 dnia: Października 18, 2014, 09:44:37 »
    Mnie denerwujesz ty i muszę cie jakoś znosić :<
    :D:D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #449 dnia: Października 18, 2014, 11:27:49 »
    Czoło, po kie licho pchasz paluchy między drzwi? Koniecznie chcesz je sobie przyciąć???
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"