Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak celować?  (Przeczytany 2168 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Jak celować?
    « dnia: Stycznia 08, 2013, 17:29:18 »
    Może głupia nazwa tematu, ale dawno nie grałem i zapomniałem gdzie celować jeżdżąc cavą w M&B:). Gram oczywiście w moda crpg. Otóż bezpośrednie celowanie w cel mija się z celem, bo broń po prostu przechodzi przez wroga i nic mu nie robi. Gdzie jest zatem hitbox odpowiedzialny za impakt? Czy trzeba celować w tzw. "koński łeb" czy może "zmieścić gracza w promieniu pomiędzy trzonem włóczni a twoim ciałem? Zaczyna to być troszke frustrujące, bo podczas oczywistych "trafień" w cel nie zalicza mi hita, a podczas dziwnych wymachiwań, które nawet nie stykają się z wrogiem zalicza mi impakt, co jest trochę dziwne i chcę  rozkminić ten system.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    Odp: Jak celować?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 08, 2013, 17:43:59 »
    ahh, nasz przyjaciel od problemów :) System walki na konnicy w crpgu jest co najmniej dziwny, radzę zresetować staty i pograć łucznikiem lub łucznikiem konnym, irytuje o wiele bardziej niż zwykły konny :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 08, 2013, 17:50:00 »
    ahh, nasz przyjaciel od problemów :) System walki na konnicy w crpgu jest co najmniej dziwny, radzę zresetować staty i pograć łucznikiem lub łucznikiem konnym, irytuje o wiele bardziej niż zwykły konny :)

Na crpgu mam melee 2h, łucznika i kawalerzyste na 30 poziomach każdy. Nie będę resetować cavy, bo to całkiem niezły build. Chodzi mi bardziej o mechanikę samej walki niż o to jak przydzielać staty:)

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 08, 2013, 19:18:55 »
    Wszytko jest do wyćwiczenia :)

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2013, 20:22:06 »
    Według mnie celuj we wroga to pomaga xD
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 08, 2013, 23:13:53 »
    Wciskasz X i czekasz aż coś samo się nadzieje na twój miecz (yyy, znaczy lance). Strategia sprawdzająca się nie tylko w cRPGu!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012