Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: było dobrze a teraz się zepsuło  (Przeczytany 2528 razy)

Opis tematu: Proszę o pomoc !

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nOWO

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    było dobrze a teraz się zepsuło
    « dnia: Stycznia 07, 2013, 21:36:57 »
    Witam !

Zaczne od tego ze przed formatem komputera wszystko dzialalo, tzn ze moglem hostowac serwery prosto z gry oraz dedykowane, moglem laczyc sie z kazdym serwerem. Nie bylo z tym problemu.
    A teraz, moge tylko tworzyc serwery w sieci lokalnej, nie moge sie polaczyc z zadnym serwerem gdyz ich nie widze : (

Z tego co patrzylem to ( chyba ) mam zewnetrzne ip, ale nie jestem pewien. Jezeli chodzi o porty to nic nie rozumiem ! Nie wiem jakie porty odblokowac aby to dzialalo ! Szukalem wszedzie i nic nie znalazlem ! Albo szukac nie umiem :/

Mam zwykly internet kablowy. Nie mam routera !!!

Proszę o pomoc. O cokolwiek !

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    Odp: było dobrze a teraz się zepsuło
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2013, 21:42:43 »
    pirat?

Offline Spiderek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 07, 2013, 21:46:43 »
    Porty Steam-owe, czyli 7240/7241 tyle jestem w stanie pomóc.

Offline Ghazi

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ghazi
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2013, 22:05:21 »
    a masz wyłaczone hamachi czy tunngle? Jeśli masz właczone jedno z tych programów to wyłacz albo odinstaluj bo to tez blokuje.
    PS: Jeśli nie masz hamachi czy tunngle to poprostu wyłacz zapore systemu windows(to czasu trwania twojego serwa ;))

Offline nOWO

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2013, 17:30:40 »
    tak mam pirata. dodalem porty i nic. hamachi juz dawno odinstalowalem a tunngle nie mialem. czyli dalej tak samo, nie moge grac multiplayer. moze ponowny format zrobic?

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 08, 2013, 17:41:07 »
    ahahaha, żegnaj dobry człowieku, który sam szuka bana :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 08, 2013, 19:42:15 »
    Miałem napisać piękną historyjkę o tym, że piractwo nie popłaca, ale to nie miałoby sensu.

nOWO, wstyd. Piractwo to kradzież jak każda inna.
    A jeśli już piracisz to idź sobie gdzie indziej. Użyj mózgu w sieci globalnej można wszystko znaleźć.
    Dosłownie 10s szukania.

Proszę oto crack, znalazłem specjalnie dla ciebie, działa na 100%.

A jak napisał Jurdas, tylko mod czy admin zainteresuje się wątkiem i już dostajesz banika ^^
    Jeszcze jedna rada na przyszłość i na pożegnanie, nigdy nie usprawiedliwiamy się tym, że piracę aby przetestować grę, od tego są DEMA.

serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 08, 2013, 20:18:43 »
    Jeszcze jedna rada na przyszłość i na pożegnanie, nigdy nie usprawiedliwiamy się tym, że piracę aby przetestować grę, od tego są DEMA.
    Cóż, gdy się spojrzy na to z perspektywy posiadacza pełnej wersji to ten max 6 lvl, to nie ma się nawet okazji zasmakować choćby odrobiny gry(No, poza ustawionymi bitwami).
    Sam najpierw sprawdziłem podstawkę M&B przez pirata i gra pokazała o wiele większy potencjał, niż to co miałem z dema(Newb nawet nie zdąży zostać wasalem ani zrobić nic ciekawego), oryginał kupiłem następnego dnia, a jakiś czas potem Warbanda(Nie piraciłem!).

Nie można powiedzieć, że pirat jest zawsze złem, ale niestety zbyt wiele osób używa tego tylko jako usprawiedliwienie do kradzieży itd. zamiast po prostu sprawdzić i podjąć decyzję o zakupie lub poszukaniu czegoś innego.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 08, 2013, 20:44:18 »
    A mi w zupełności wystarczyło DEMO w CD-Action, aby po półtora roku kupić M&B i 2 tygodnie później Warbanda :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Spiderek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 08, 2013, 22:04:51 »
    A mi w zupełności wystarczyło DEMO w CD-Action, aby po półtora roku kupić M&B i 2 tygodnie później Warbanda :)
    Ja gram w M&Blady 2 lata, dorobiłem się 3 WB, 3 DP, i 1 DLC...
    Jak przechodzę obok WB, albo DP w sklepie to mam syndrom "Buszującego w zbożu"...
    Ostatnio 20 minut patrzyłem się na piękne wydanie DP i WB z książkami i aż Mnie świerzbiło żeby wydać te 40 zł...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2013, 23:16:39 »
    tak mam pirata. dodalem porty i nic. hamachi juz dawno odinstalowalem a tunngle nie mialem. czyli dalej tak samo, nie moge grac multiplayer. moze ponowny format zrobic?

Format raczej nie pomoże. Hamachi też nie ma tu za wiele do powiedzenia. Problemem wydają mi się porty. Poczytaj jak je odblokować, w internecie jest mnóstwo informacji na ten temat.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 09, 2013, 08:18:16 »
    Huth widzę ostrzeżenie przyznał, prawidłowo. Ja od siebie dodam, że jedyną pomoc jakiej możemy ci na tym forum w takim przypadku udzielić to TO. Temat zamykam.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"