Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Smierc?  (Przeczytany 4928 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fred16

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Smierc?
    « dnia: Października 09, 2008, 14:44:47 »
    Witam, mam pytanie odnosnie gry mianowicie czy mozna zginac? Gram od wczoraj i przegrałem juz wiele bitew np z bandytami i zawsze byłem brany do niewoli i troche mnie to wkurzało(mało realistyczne) wiec maam pytanie czy w tej grze mozna zginac? Zawsze tez po ucieczce z niewoli mialem swojego konia ktory podczas bitwy tez ,,padł" prosze o odpowiedz :D

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Smierc?
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 09, 2008, 15:09:52 »
    Nie można umrzeć w tej grze (niestety). Fakt jest to mało realistyczne, ale z tego co pamiętam na starszych wersjach były mody w których była możliwość zginięcia w bitwie, więc i na tą wersje takowe się pojawią (miejmy nadzieje). Konie także "nie potrafią porządnie umrzeć" jedynie co potrafią to stać się "lame". Muszę także podkreślić, że lordowie... no zgadnij.... brawo! Lordowie także nie umierają :/. Niestety, ale takie już realia M&B. :(
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 09, 2008, 15:19:36 »
    W wersji 1.003 konie nawet niemoga byc okukawionea co dopiero zginąć, w poprzedniej wersji0.960 łatwo możnabyło stracić konia nawet mocno opancerzonego, teraz chyba ułatwili grę przez to ze te szkapu sa nieśmiertelne

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2008, 17:00:12 »
    Dziwne. Grając w wersje 1.003 zginął mi crouser czy to jakies cuda u mnie? :/

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 09, 2008, 19:08:02 »
    W wersji 1.003 konie nawet niemoga byc okukawionea co dopiero zginąć, w poprzedniej wersji0.960 łatwo możnabyło stracić konia nawet mocno opancerzonego, teraz chyba ułatwili grę przez to ze te szkapu sa nieśmiertelne
    Jest i to i to. Chociaż rzeczywiście, rzadko. Koń zawsze, jak już padnie, powinien nie nadawać się do ponownego użytku - łatwe do zrobienia, a chyba nieco podniosłoby realizm.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 10, 2008, 10:43:37 »
    U mnie musi być coś nie tak, moja załoga jeździ na Rumakach i Koniach Stepowych, prawie za każdym razem gdy dochodzi do walki ich konie padają a niezauważyłem żeby te szkapy były później choć draśnięte, w wersji 0.960 kiedy koń obrywał i dostawał około 40 obrażeń było pewne że będzie "uszkodzony"

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 10, 2008, 12:53:12 »
    U mnie musi być coś nie tak, moja załoga jeździ na Rumakach i Koniach Stepowych, prawie za każdym razem gdy dochodzi do walki ich konie padają a niezauważyłem żeby te szkapy były później choć draśnięte, w wersji 0.960 kiedy koń obrywał i dostawał około 40 obrażeń było pewne że będzie "uszkodzony"
    Nawet w starszych wersjach koniom kumpli nic się nie działo po śmierci... Działo się tylko twojemu koniowi, a w nowej wersji jest to nezwykle rzadkie
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 13, 2008, 21:04:25 »
    Zdaje mi się, że w wersji 0.903 (i pewnie wcześniejszych, w które nie grałem) Najemne Ostrze zaraz po wynajęciu dostawał konia, jednak gdy już został zabity, musiał biegać pieszo. Albo dostawał jakiegoś przejętego po wrogu. Może mi się wydaje.

Offline brujah

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 13, 2008, 21:15:35 »
    a ja mysle ze nie ma co sie czepiac to co daje ta gra i tak przebija reszte ona caly czas jest udoskonalana i to mi sie podoba  nie sa to jakies dupereli ja w przypadku inyg gier tu to wszystko wida  tak dalej NORD  ODYN OG THOR
    #

Offline Noise-B

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 22, 2008, 16:11:34 »
    Też mnie to denerwuje, Lord Larqueen reprezentujący Swadian (miałem bardzo dobry dzień) przegrał ze mną bitwę, złapałem drania - ale ostatecznie uznałem, że walczył dzielnie, dlatego darowałem mu wolność. Jaką ceną? Dostałem parę punktów honoru, by na następny dzień Lord Larqueen ze swoimi kolegami oblegał jeden mój zamek. Oczywiście panowie dostali łupnia, ale wszyscy uciekli. Wiecie co? Wnerwiające, jeśli chcecie się zemścić na Lordzie, któremu darowaliście wolność, polecam wybudowanie lochów w zamku - trwa to sporo czasu, w zależności od Twojego poziomu inteligencji - ale, jaką daje satysfakcję, fakt, że lord wrogiej Ci frakcji gnije w lochu? Dla mnie to gorsze od śmierci. ^^

EDIT: Sorry, chodziło mi o inżynierię... Musiałem być bardzo nieprzytomny. xD Btw, im większa inteligencja - tym więcej możesz ładować skillpointów w Inżynierię, także trochę sensu w tym co napisałem było, ale jak napisałem, tylko trochę, przepraszam za błąd. :D
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2008, 18:59:37 wysłana przez Noise-B »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 22, 2008, 16:17:52 »
    Co ma inteligencja do budowy? To ile czasu budujesz budynki zależy od poziomu Inżynieri. Polecałbym też wzięcie to drużyny Artimenera, bo on ma tą umiejętność na 4 poziomie, a Ty nie musisz w to nic pakować, co zaoszczędzi Ci punkty.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 28, 2008, 12:57:35 »
    A propo nieśmiertelnych koni mam wersje 1.011 i tylko raz mi się zdarzyło że po bitwie w której straciłem konika z rąk wrednych koniobijców zniknął ci on na zawsze z moje inwentarza ??? Ciekawe jaka tego przyczyna ? 

Offline Ramirez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 28, 2008, 22:29:47 »
    Jeśli chodzi o "umierające konie" to po kilku pseudo zginięciach robią się kulawe (lame) a z czasem jak dalej gina w końcu znikają z ekwipunku. Można powiedzieć, że maja kilka żyć

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 29, 2008, 18:34:50 »
    PEWNIE 7 JAK KOTY !!! :)

Offline Ramirez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 30, 2008, 13:34:02 »
    Hehe ale koty mają 9 żyć XD