Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Na jakie gry, programy, sprzęt i filmy czekacie w 2013?  (Przeczytany 3621 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Na jakie gry, programy, sprzęt i filmy czekacie w 2013?
    « dnia: Stycznia 02, 2013, 23:05:02 »
    Jak pewnie wielu z Was zauważyło przy rozrastającym się rynku filmowym, gameingowym, komputerowym i RTV wzrasta również liczba zapowiedzi i premier (co jest oczywistą oczywistością). Z roku na rok coraz ciężej jest się połapać w zalewającym nas zapowiedziami internecie. Jest tego wszystkiego tak dużo, że paradoksalnie coraz ciężej jest wybrać coś dla siebie. Dlatego właśnie powstał ten temat, może w kimś kto przeczyta ten wątek zrodzi się jakaś nowe ziarnko niecierpliwości?:D Ciekawy jestem jakie są Wasze preferencje na ten rok, na co czekacie z niecierpliwością i jakie premiery w 2013 są Waszym zdaniem godne uwagi.

Jeśli chodzi o gry, osobiście czekam na Total War: Rome II, chyba każdy kto jest fanem tej serii czekał na powrót do Rzymu! Moją pierwszą styczną z TotalWar była właśnie pierwsza część Rome. Czekam również na SimCity ( http://www.youtube.com/watch?v=TqUCmlbkkS0 ) i jeśli plotki się potwierdzą, że premiera będzie w 2013 to również na Watch Dogs. O BannerLord nawet nie napisze;)

Jeśli chodzi o film to nic ciekawego jak na razie nie przykuło mojej uwagi. Czekam tylko na ostatni odcinek Walking Dead i 3 sezon Gry o Tron.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Na jakie gry, programy, sprzęt i filmy czekacie w 2013?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 02, 2013, 23:28:06 »
    Film? Nowe filmy Ridley'a Scott'a, Clint'a Eastwood'a (mimo ich różnych poglądów politycznych :D) i różne inne porządne filmy, jakieś filmy Clooney'a by się przydały.

Z gier czekam na wspomnianego BannerLorda :> Tak samo rozglądałem się za SimCity i wygląda ciekawie, oczywiście (zaskoczenie) Dragon Age III, szczególnie po wielu zapowiedziach i samym fakcie jak długo nad nią siedzą. Nowego Fallout'a, który ma rzekomo być wzorowany na San Francisco I ostatecznie czekam na EU IV-kę. To tak w wielkim skrócie, bo z pewnością parę groszy wchłoną, ot jakieś nowości i małe gierki. Aha no i jakaś porządny sandbox/przygodówka/sportowa na PS 3-kę, jak wspomniane Watch Dogs, The Last Of Us lub FIFA.

Sprzęt - nowe mikro... ;)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2013, 00:39:47 »
    Ja czekam tylko na film, a dokładnie na drugą część Hobbita. Mam nadzieję, że będzie co najmniej tak dobra jak pierwsza i że nie powtórzą kilku minimalnych błędów z jedynki.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2013, 00:53:38 »
    Po obejrzeniu wczoraj hobbita się przekonałem. Jak wyżej. Gry? EU IV- nie wymaga wyjaśnień ;)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2013, 01:05:38 »
    Ja czekam tylko na film, a dokładnie na drugą część Hobbita. Mam nadzieję, że będzie co najmniej tak dobra jak pierwsza i że nie powtórzą kilku minimalnych błędów z jedynki.

Gwoli ścisłości premiera Hobbita odbyła się jeszcze w 2012 roku. Tak czy inaczej polecam film wszystkim, którzy są w jakikolwiek sposób spokrewnieni z twórczością Tolkiena. Dla własnego dobra unikajcie wersji z dubbingiem.

/ A no tak, późna pora robi swoje. Swoją drogą nie myślałem, że uda im się wydać 2 część już w tym roku.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2013, 02:57:01 wysłana przez Oktawian »

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2013, 01:53:29 »
    Oktawian, czytanie ze zrozumieniem.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2013, 07:28:12 »
    Cóż, ja czekam EU IV, Rome II, Company of Heroes 2, Remember Me, Aliens Colonial Marines, Bioshock Infinite, Star Wars 1313, StarCraft II Heart of the Swarm, Castle Story, Stronghold Crusader II, Citadels, StarCraft II: Legacy of the Void (mam nadzieję że zgodnie z obietnicą będzie w 2013), The Dark Eye: Demonicon, i mam nadzieję że Star Trek spełni moje oczekiwania, chociaż z ostatnich informacji z CD-Action wynika, że jednak nie. Jak widać sporo tego jest :) Rome, hmmm :D Od dawna czekałem na nowego Roma, mając nadzieję że zachowa klimat z jedynki i dostanie rozbudowanie takie, jakie ma Shogun II. Chodzi mi o dyplomację, rozwój itp. Company of Heroes II to będzie z kolei najbardziej realistyczna strategia jaka istnieje. StarCrafty bo lubię StarCrafta i jestem ciekaw jak się dalej potoczy historia. Citadels zapowiada się ciekawie, podobnie jak Aliens i Remember Me. Ten rok będzie rokiem wielu dobrych premier, mam nadzieję.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2013, 07:34:11 »
    Gra o Tron, The Walking Dead, druga część Hobbita. Na gry nie mam co czekać z takim złomem.

Offline Spiderek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2013, 10:03:34 »
    Wspomniany Walking Dead, a także World War Z, z Pittem w roli głównej.
    W końcu film o zombie w iście Hollywoodzkim wykonaniu, z zajebistymi efektami, i prawdziwymi scenami zmasowanej walki sił Amerykańskich(które tym razem nie pozabijają wszystkich). Mam nadzieję że Pitt dostanie za tą rolę Oscara.
    Z filmów będzie jeszcze REC 4, mam nadzieję że utrzymają klimat 1, i 2.
    Z gier:
    -TW:Rome 2
    -Nowa wersja M&B z MP.

Offline xeran95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 03, 2013, 22:42:02 »
    The walking dead sezon drugi (gra).

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 03, 2013, 22:48:33 »
    TWD serial kontynuacja sezon 3
    TWD Gra sezon 2
    M&B 2
    CoH 2

W sumie chyba tyle :)
    (click to show/hide)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 03, 2013, 23:01:21 »
    Dużych ambicji nie ma, zamierzam obejrzeć nowy sezon Spartakusa, reszta wyjdzie w praniu ;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 09, 2013, 20:32:06 »
    Z gier:

EU IV, Rome 2 TW, CoH2 i Arma III chociaż znowu przesunęli datę.

A z filmów to głównie 2 część Hobbita.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 09, 2013, 21:13:59 »
    Dokładnie :D Z seriali to Gra o Tron a z gier to  Rome Total War najbardziej :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 09, 2013, 21:27:56 »
    Europa Universalis IV! Kolejny sezon Gry o Tron też nie zaszkodzi.