Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1647 czy 1655 ?  (Przeczytany 4268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: 1647 czy 1655 ?
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 01, 2013, 20:11:49 »
    Dobra mój błąd, pisałem Ci na pw, ale widzę, że nie ogarnąłeś.
    Po prostu nie sprawdzałem gry, tylko wyczytałem na M&B wiki, że "gra rozpoczyna się od 1648 roku"
    Dzisiaj włączyłem grę i Dzikie Pola mają datę rozpoczęcia 1655 rok. Nie wiem gdzie widziałeś tą datę 1648 ale wątpie. Tak jak już mówiłem - to nie ma żadnego, wielkiego znaczenia w którym roku się zaczyna gra. Po prostu graj, temat jest rozwiązany.
    POzdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: 1647 czy 1655 ?
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 09, 2013, 21:32:07 »
    Cóż, ja zauważyłem pewne rzeczy między tymi dwoma rocznikami, co chyba trochę wpływa na grę ale nie jestem pewny. Kiedy jest rok 1648, to Rzeczypospolita ma pokój ze Szwecją (albo z nią walczy lecz najczęściej przy tym roczniku mieli z nimi pokój), za to Kozacy często atakują na Rzeczypospolitą(tak ja zauważyłem). Kiedy jest rok 1655, to Rzeczypospolita ma wojnę ze Szwecją (czasami może nie mieć, ale po jakiś 10 dniach zaczynają ze sobą walczyć, przynajmniej ja tak mam) gdzie Szwedzi często atakują Rzeczypospolitą i dużo ziem im zabierają. Zauważyłem nawet, że zanim dostałem zadanie od króla, że mam schwytać jakiegoś żołnierza Szwedów do niewoli to oni już podbili Warszawę(a kiedy dostałem to zadanie polegające na schwytaniu jakiegoś żołnierza Szwedów to kiedy powinno być, że Warszawa i Kraków są pod kontrolą Szwedów to w tych miastach powiększył się bardziej garnizon, zamiast tylko na 200, to zwiększył się z tym garnizonem jaki był kiedy Szwedzi zdobyli Warszawę). Więc sądzę, że między tymi rocznikami po prostu różnie państwa się zachowują i albo gorzej albo lepiej walczą przeciw danym państwom. Tak ja uważam, ale mogę się mylić.
    PS: Wybaczcie jeżeli piszę na temat, który był już dawno napisany ale chciałem pokazać jak ja zauważyłem różnicę między tymi rocznikami.