Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Scaedumar 2  (Przeczytany 7769 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Scaedumar 2
    « dnia: Grudnia 30, 2012, 14:55:31 »

Scaedumar - wymyślone słowo, które oznacza cień, słowo które doskonale opisuje atmosfere w tym modzie - ciemne i bardzo trudne środowisko. Scaedumar 2 to przerobiona wersja Scaedumar, stworzonego dla lepszych komputerów, gdzie Warband spełni się przed twoimi oczami. Przeżyj dogłębną fabułę gry, gdzie możesz mieć co chcesz, z rozbójnika przeistocz się w żołnierza lub dumy króla - lorda.
    Calradia będzie bardziej wroga i bezwzględna niż kiedykolwiek wcześniej. Małe wioski znajdujące się na odludziu, w lasach czy w górach są ciągle rabowane przez bandytów i wrogów pana wsi. Zamki są teraz trudniejsze do obrony - wróg będzie korzystał z większej ilości drabin. Muzyka, odgłosy gry będą całkowicie zrobione od nowa, a wiele nowych tekstur jest dodawane prawie codziennie. Wojska są przerobione i bardziej wyważone. Jednym z takich oddziałów będzie rhodocki górski kusznik (lekka kawaleria) i swiadiański feudał, jest to jedynie tylko mały przykład.
    Teren bitwy został całkowicie przerobiony, kawaleria często będzie napotykała przeszkody na swojej drodze, już nie bedzie się tak łatwo rozjeżdzało przeciwników. Drzewa również będą miały większą rolę, łatwiej schronić tam swoich żołnierzy przed przychodzącymi strzałami czy bełtami. Efekty pogodowe takie jak deszcz czy śnieg spowolnią kawalerię i uczynią ją bardziej wrażliwą.
    Czas gry również został mocno zmodyfikowany. To nie jest jż 1257 rok. Teraz będzie to 1153 - nazwany "najciemniejszym rokiem" w historii Calradii. Tą ciemnością jest święta wojna, oskarżony król, Herman II przeciwko sułtanowi Muhammadowi Ibn-Nasqbandiemu. Oddziały dla każdej frakcji, modernizacja nie znaczy, że będziesz miał teraz w posiadaniu lepszych żołnierzy - drzewko jest tak utrzymane by nie odbiegało od pierwotnego pomysłu. Mając kilku halabardników zamiast awansując ich wszystkich do włóczników bardziej przydatni mogą być jeśli zostawisz ich do halabardników i natrafisz na brutali uzbrojonych w młoty i topory. Warto również wspomnieć, że w tej grze możesz umrzeć.
    Jeśli zdarzy ci się dostać w trakcie bitwy strzałę w głowę, jesteś już skończony. Możesz przeżyć strzał w pierś, oczywiście, jeśli nie będziesz posiadał dobrego uzbrojenia zostaniesz przykuty do łóżka. Jeśli zdecydujesz się stoczyć bitwe opóźnisz odzyskanie zdrowia i będzie on negatywnie wpływał na twój stan zdrowia.
    Dobre sklepy będą sprzedawały pakiety medyczne, materiały eksploatacyjne takie jak piwo, wino, gorzała i różne inne narzędzia, które będą potrzebne do specjalnych zadań przydzielonych przez wójta (mistrz gildi to ch**owa nazwa, powinno się powiesić tego, co wpadł na taką nazwę). Płatnerze mają teraz o wiele większy repertuar swoich prouktów, w tym ponad 250 nowych zbroi, około 56 hełmów plus 32 tarcze i wiele więcej niezliczonych nowych broni, takich jak kucze, miecze, noże, krótkie miecze, topory, halabardy, piki i inne, nawet prymitywne bronie oblężnicze które są i tak bardzo niebezpieczne.

Odnośniki

Sygnaturka
    [url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,251527.0.html][img]http://i47.tinypic.com/167qdg9.png[/img][/url]
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Prußak

• Użytkownik
    Odp: Scaedumar 2
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2012, 14:58:07 »
    *Garść screenów*

Zalecam nieotwieranie wszystkiego naraz - zdjęć jest 134!

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2013, 11:52:59 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline aSniegu

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 30, 2012, 15:59:10 »
    Ładne, ładne! Z chęcią poczekam na modyfikację! :)

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 30, 2012, 18:20:46 »
    Prawie jak Skyrim.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2012, 19:07:42 »
    Ładne ale czy doczekamy się końca czy niestety   będzie tak jak z równonocą

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2012, 19:12:19 »
    ten początek brzmi jak wstęp do książki a nie opis wstępny moda :)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 30, 2012, 20:23:41 »
    Ładne ale czy doczekamy się końca czy niestety   będzie tak jak z równonocą
    Hmmm... A skąd mam to wiedzieć, jak to nie ja tworzę moda, a jedynie napisałem tutaj temat?

Prawie jak Skyrim.
    Może nie zauważyłeś, ale spójrz na podanym niżej screenie w lewym górnym rogu.
    (click to show/hide)

ten początek brzmi jak wstęp do książki a nie opis wstępny moda :)

No tak, mi się jednak taki styl przynajmniej podoba, zaciekawiłaby mnie powieść umieszczona w Calradii jak to było wcześniej.

Pozdrawiam, Prußak

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 30, 2012, 21:52:09 »
    Oooo tak, kolejny mod usadowiony w Calradii. Żadnych udziwnień i historycznych krain. Mroczny klimat, ekstremalna trudność gry... tyle właśnie wystarczy, abym mógł uznać moda za coś wspaniałego :)
    Już nie mogę się doczekać!
    Ta noc na screenach... i to niebo... och, ach!
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 06, 2013, 19:02:40 »
    Nieźle, fajnie będzie sobie pograć, czekam. A ten klimat, mmmmm... :)
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 06, 2013, 20:36:36 »
    Widziałem już opis moda na moddb.com, i wygląda interesująco ze względu na innowacje jakie mają zostać wprowadzone. Oby tylko mój blaszak jako tako udźwignął tego moda, na którego mimo wszystko będę czekał :).

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2013, 18:44:55 »
    Wrzucę filmiki, które prezentują soundtrack, który usłyszymy w modzie. Jak dla mnie nie najgorsze, chociaż słyszałem lepsze w modach do M&B.

Scaedumar II ost - Ambush
    Scaedumar II ost - Desert Warriors
    Scaedumar II ost - Scaedumar
    Scaedumar II ost - Swadian mourning
    Scaedumar II ost - Distant travels

Kiedyś można by było dodać wzorem innych forów (dajmy taleworlds) by można było wrzucać na stronę filmy z yt (nie wiem czy to duży problem by coś takiego zrobić).
    Pozdrawiam, Prußak

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 21, 2013, 11:54:09 »
    Nowe screeny
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 21, 2013, 20:40:34 »
    Oby ta część w ogóle wyszła... no i przed premierą M&B2...

Ta mapa jest strasznie górzysta, mam nadzieję, że autor zrobił coś ,jeśli chodzi o generowanie pola bitewnego.... bo te górki są czasem absurdalne...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 21, 2013, 20:53:28 »
    Mapa to jak dla mnie strasznie wygląda. Nie wiem po co mu tyle gór... Trzeba było tylko lekko przerobić kosmetycznie, a nie dodawać multi małych gór. Mam nadzieję, że poprawi to. No i czas, kiedy to wyjdzie.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 02, 2013, 19:27:59 »
    Mod dalej jest w fazie produkcji, coś tam twórcy od czasu do czasu piszą, ale za wiele to to nie jest. A szkoda by było, gdyby mod upadł, mimo iż ma potencjał. No i ładne teksturki.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)