Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Grafika - Tekstury robią sie czerwone.  (Przeczytany 2679 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daritto

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Grafika - Tekstury robią sie czerwone.
    « dnia: Października 05, 2008, 18:49:10 »
    Witam
    Jestem całkowicie nowym graczem i dopiero co poznaję grę.
    Chciałbym się jednak dowiedzieć, czy jest jakiś sposób na to, by uniknąć problemu z grafiką. U mnie wygląda to tak, że postać, broń, spotkane osoby często wpadają w czerwony kolor - tzn wszystkie tekstury są na czerwono. Czasem też zdarza się, że poruszając się, dajmy na to po wiosce, widzę odbicie nieba w ziemi...

Nie wiem, czy Wam przydarzyło się coś podobnego - jeśli tak to proszę o jakieś sugestie.
    Posiadam grafikę Radeona 4850, na najnowszych sterownikach.

Z góry dzięki za odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2008, 22:20:59 wysłana przez Oktawian »

Offline lumpi

• Użytkownik
    Odp: Problem z grafiką
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2008, 19:40:45 »
    Zaktualizuj DX i sterowniki może.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2008, 20:42:28 »
    Było już dwa razy opcja szukaj nie gryzie...
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 05, 2008, 20:45:19 »
    To nie wina sterowników ani Direct X. Po prostu gra gryzie się z większością kart AMD i jak na razie nikomu nie udało się rozwiązać tego problemu, ale Armagan pracuje nad poprawką. Jeśli jednak nie możesz poczekać, wykonaj standardowe czynności: zmień renderowanie z DX 9 na DX7, obniż detale itp. Może to coś da, a jak nie to trzeba jednak zaczekać.

Link do tematu na TW: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,45559.0.html

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 05, 2008, 22:58:14 »
    Ja polecam to co zawsze, reinstall gry. A nóż widelec :p
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 05, 2008, 23:19:27 »
    Ja polecam to co zawsze, reinstall gry. A nóż widelec :p

Arathorn - jeśli Kolba podał przyczynę oraz po części jej rozwiązanie (tzn cierpliwość w oczekiwaniu na poprawkę), to nie wiem po co potrzebny jest Twój post. W tym przypadku reinstal nic nie da. Sam swojego czasu tego próbowałem i traci się tylko przez to czas.
    Na chwilę obecną jedyne co pomaga, to zmiana na ustawień na DX7 - jak już w tym i innym wątku było wspomniane

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 05, 2008, 23:34:22 »
    Masz rację wodzu.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili