Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z ucztami oraz z poznaniem jakiejś lady  (Przeczytany 2111 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline El Naznaczony Maciek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z ucztami oraz z poznaniem jakiejś lady
    « dnia: Grudnia 26, 2012, 15:38:14 »
    Witam, mam problem z ucztami i poznaniem jakiejś lady.
    Najpierw zacznę od uczt: problem jest taki, że nie ważne w jakim kraju (w moim też) bo po wygraniu przeze mnie turnieju nie ma uczt! Po wygraniu turnieju przeze mnie pisze mi że wygrywam te ileś tam denarów i że zyskam reputacje itd. ale potem na zamku nie ma uczty! Przez to też nie mam jak poznać żadnej lady, co w dalszym ciągu owocuje iż nie mam prawa do rządzenia (moja wersja gry to 1.134). Problem z lady jest taki że jak ktoś w jej królestwie (tak samo dzieje mi się w każdym królestwie) powie mi w jakim ona jest zamku to jak tam pojadę to jej nie ma! Jest tylko jej matka, ewentualnie brat lub ojciec! Raz tylko fartem spotkałem lady Arjis jak odwiedziłem zamek Khanatu, a dokładnie chyba to był zamek Sungutchu coś tam, a przez to że źle coś powiedziałem jej relacje ze mną spadły do -2 i nie mogę jej odwiedzić. Pomocy!

Offline Szpak

• Użytkownik
    Odp: Problem z ucztami oraz z poznaniem jakiejś lady
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2012, 18:31:59 »
     Wygranie turnieju w zamku? Prędzej w mieście. Jeśli jesteś wasalem królestwa, po prostu wejdź do uczty, i będziesz miał lady, jeśli nie - to masz ten bug z turniejem. Jeśli chodzi o lady w zamkach - możesz je odwiedzać jeśli je znasz - czyli 'spróbuj odwiedzić damę', i tam masz napisane, jeśli masz z nią dobre stosunki. I po ty jak jej się przedstawisz, a ona będzie mówiła, że musi iść, nie ma czasu - to znaczy, że cię 'nie lubi', ale jak będzie pisać coś innego - chętnie pospędza z tobą wolne chwile. Zresztą, z tego co wiem, jeśli nie jesteś wasalem królestwa/królem to nie możesz mieć żony, z powodu braku posiadłości - miasta/zamku.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2012, 19:56:12 »
    ...bo po wygraniu przeze mnie turnieju nie ma uczt! Po wygraniu turnieju przeze mnie pisze mi że wygrywam te ileś tam denarów i że zyskam reputacje itd. ale potem na zamku nie ma uczty!
    Jeśli minie choćby sekunda na zegarze gry od wygranej("Wyjdź>>>Wejdź do miasta"/"Czekaj..."), to nie masz możliwości wejścia do sali lordów; Jeśli czekasz zbyt długo, to uczta może się po prostu skończyć.

Offline El Naznaczony Maciek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 26, 2012, 22:56:35 »
    Nie działa, nadal nie ma uczty