Witam. Gram na wersji 1.1, i mój problem polega na tym, że nie da się w żaden sposób przyśpieszyć gry. Grając w M&B with Fire and Sword dowiedziałem się, że można przyśpieszyć czas kombinacją klawiszy "ctrl + spacja", lecz w Warbandzie Ctrl chyba nic nie robi, a spacja zatrzymuje mój oddział na mapie i czas leci, ale wcale nie jest przyspieszony. Jeśli wszystko dzieje się tak wolno i chociażby dostarczenie wiadomości od jednego lorda do drugiego zajmuje mi nie wiadomo ile, to tracę zarówno dużo czasu, jak i odbiera mi to chęć do gry ;/
Żeby nie zaśmiecać forum zapytam o jeszcze jedną małą rzecz, a mianowicie dlaczego w Warbandzie 1.1 jest tak pusto na mapie? W podstawowej wersji M&B co chwila napotykało się jakichś bandytów czy karawany, już nie mówiąc o With Fire & Sword, gdzie w każdym zakątku mapy aż roi się od dezerterów, bandytów, zwiadowców, a w Warbandzie ani żywej duszy, jedynie co jakiś czas spotka się lorda lub chłopów przechodzących z wsi do wsi, ale bandytów to w ogóle nie ma. Raptem raz na jakiś czas się ich spotka, podczas gdy w innych M&B można by spokojnie kilka grupek rozgromić. Jest do dość irytująca rzecz, gdyż na początku nie będę lał się z lordami, ponieważ byłoby to samobójstwem, a wiadomo że najlepiej na niskim poziomie jest gromić małe grupki bandytów i tak powoli rosnąć w siłę, lecz tu nijak się nie da.