Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: EVENT  (Przeczytany 13033 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    EVENT
    « dnia: Grudnia 20, 2012, 17:37:27 »
    Witam wszystkich i zapraszam każdy Polski klan w wzięciu udziału w evencie.
    Bitwy pod Hittin
    Zostanie on rozegrany przez mój klan czyli Zakon Templariuszy(ZT).
    Będzie to bitwa na naszej własnej stworzonej mapce czyli pustynia  będą dwie frakcje czyli Rhodokowie i Sułtan Sarranidzki , będzie kasy max , każdy z klanów który chce dołączyć do naszego eneventu proszę o napisanie poniżej posta tak jak ten przykład:
    1. Nazwa Klanu.
    2. Liczba Klanowiczów waszego klanu.
    3. Zdjęcie waszego banera.
    4. Jaką frakcje z tych chcecie.
    5. Co wasz klan preferuje jakie jednostki ( konnica ,  piechota , łucznicy i kusznicy ).
    6. Kontakty z przywódcą klanu np : wasz ts , forum lub nick steam.
    Zasady eventu:
    - każdy klan będzie miał np tylko konnice albo np: 5 łuczników i 5 piechoty
    - nie ma obrażania innych i kłócenia się bezsensownie na servie bo będą kicki albo bany
    - nie ma temkilowania się
    - każdy klan ma się dostosować do zasad
    Historia bitwy:

Tło bitwy:
    30 czerwca 1187 r. Saladyn przekroczył Jordan. Po rozbiciu obozu 15 km od obozu krzyżowców w Seforii, sułtan wystawił część wojsk, które przystąpiły do uderzenia na Tyberiadę. Miasto padło, zaś twierdza utrzymała się i była broniona przez łacinników pod dowództwem Eschivy, żony Rajmunda z Trypolisu. Za namową wielkiego mistrza templariuszy Gerarda de Ridefort król Gwidon 3 lipca postanowił iść na pomoc oblężonej przez wojska Saladyna w Tyberiadzie Eschivie. Nie posłuchał przy tym rozsądnych rad samego Rajmunda, aby się powstrzymać od tego kroku, albowiem ani czas, ani miejsce nie sprzyjały Frankom i wojsko nie miało przygotowanych odpowiednich zapasów wody na wyprawę. Poza tym uznał, że ważniejsze jest dobro i bezpieczeństwo Królestwa Jerozolimskiego (troska o nienarażanie armii na klęskę i utraty możliwości ofensywnych i defensywnych państwa) i w tym celu gotów był poświęcić Tyberiadę wraz z obecną tam żoną. Ponadto obozowisko w Seforii miało dobre zaopatrzenie w wodę i paszę dla koni a Gwidon nie zdążył zabrać na wyprawę dostatecznych zapasów wody.
    Liczebność stron:

Armia Królestwa Jerozolimskiego liczyła 1200 ciężkozbrojnych rycerzy, 4000 lekkiej jazdy – turkopoli i do 18 000 piechoty. Twierdz i zamków Królestwa strzegły nieliczne garnizony.
    Liczebność wojsk Saladyna jest trudna do określenia, historycy szacują ją na 30 000 do 50 000. Wśród nich było 12 000 zawodowej jazdy, w tym oddziały mameluków, którzy opancerzeniem nie ustępowali europejskim rycerzom. Reszta armii to piechota, w tym 8000 wyszkolonych oddziałów plus piesi ochotnicy zwani Muttawija.
    Czas i miejsce bitwy:
    Do starcia doszło pomiędzy wzgórzami znanymi jako Rogi Hittinu, nieopodal wioski Hittin (Hattin) – dzisiejsze Kfar Zeitim w Izraelu, około 10 km na Zachód od jeziora Genezaret. Miało ono miejsce 4 lipca, w dniu świętego Marcina, patrona chrześcijańskich rycerzy, zwanego – z racji przypadających na ten okres największych w tej części świata upałów – Wrzącym.
    Nasz server to:
    1_ZT_server
    Kontakty ze mną wrazie potrzeby:
    Mój steam pelczi2
    Nasze forum:www.zakontemplariuszy.aaf.pl
    Proszę jeszcze adminów o nie usuwanie tego posta ani go nie zamykanie , ponieważ nie wiem gdzie coś takiego napisać.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2012, 17:15:02 wysłana przez tomekq13 »
    Liczba postów przeniesiona na konto: Vizioner.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: ENEVENT
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 20, 2012, 17:42:15 »
    Eeee?
    Enevent? A nie event?
    Po drugie, wątpie by ktoś się zgłosił. Po pierwsze - jesteście mało znanym klanem, a po drugie, to jakbyś zauważył rozgrywany jest właśnie Puchar Polski na Warbandzie. A'propo, bo albo zapomniałeś, albo nie masz najważniejszej rzeczy by to zorganizować - serwera. Nie widzę żadnej informacji właśnie o nim. Nie widzę w takim razie najmniejszego sensu takowej rzeczy.
    Pozdrawiam serdecznie, Prusak
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    Odp: EVENT
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 20, 2012, 17:59:13 »
    Przepraszam za małe błędy zostały już poprawione i jak byś nie zauważył server mamy na 100 slotów i poza tym organizuje event byśmy byli rozpoznawani bili na scenie warbanda ale Puchar Polski i tak się kiedyś skończy , a ja daty i tak jeszcze nie podałem eventu ale i tak dzięki za zimnie słowa:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2012, 17:06:19 wysłana przez tomekq13 »

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 20, 2012, 18:50:32 »
    No nieee, hcemy to jeszcze nie widziałem ;x

Event nie wypali, to moje zdanie. Zbyt mało pracy w to włożone jest, zdecydowanie za mało...
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 21, 2012, 01:57:11 »
    Jak dla mnie spoko sprawa, sam kiedys robilem podobne rzeczy heh. Tylko powiem tak, gdyby byly to ogarnięte pulki z NW mialoby to sens, a jezeli hołota z native i randomy to tak bardziej bez sensu ale mimo to życze powodzenia.

A no i sprawa chwytu reklamowego ;x enevent - troche smieszene

Zasady eneventu:
    - każdy klan będzie miał np tylko konnice albo np: 5 łuczników i 5 piechoty  - nie wypali
    - nie ma obrażania innych i kłócenia się bezsensownie na servie bo będą kicki albo bany  - marne szanse
    - nie ma temkilowania się  - dałoby rade
    - każdy klan ma się dostosować do zasad  -  imposibul

Przydałoby sie Wam pare zmian

WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Dunno

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 21, 2012, 09:03:43 »
    Jak dla mnie spoko sprawa, sam kiedys robilem podobne rzeczy heh. Tylko powiem tak, gdyby byly to ogarnięte pulki z NW mialoby to sens, a jezeli hołota z native i randomy to tak bardziej bez sensu ale mimo to życze powodzenia.

A no i sprawa chwytu reklamowego ;x enevent - troche smieszene

Zasady eneventu:
    - każdy klan będzie miał np tylko konnice albo np: 5 łuczników i 5 piechoty  - nie wypali
    - nie ma obrażania innych i kłócenia się bezsensownie na servie bo będą kicki albo bany  - marne szanse
    - nie ma temkilowania się  - dałoby rade
    - każdy klan ma się dostosować do zasad  -  imposibul

Przydałoby sie Wam pare zmian
    Hehe sam jestes w malym polskim klanie nieogarow wiec sie nie wypowiadaj. Polska scena native to syf przez tak denne klany jak PK czy Sarracens ktore nie maja skilla ani mozgu.Byly dobre polskie klany ale one raczej takich jak ty nie braly xD zreszta kazdy wie ze gracze NW to noskille

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 21, 2012, 16:13:36 »
    Mam prośbę do was Teblar i Alpka co wy pierdolicie że za mało pracy zostało w to włożone jak nawet nie wiecie ile. Po drugie wszystko się da zrobić i nie mówcie że w Nativa nie ma już ogarniętych klanów jak w Delugu albo w NW jakoś eneventy da się tam robić to czemu tu by nie wyszło. Po trzecie skąd wiecie że to lipa jak nawet mnie nie znacie i nie wiecie na co mnie stać , rozumiem was myślicie że stworzyłem temat o tak o z nudów ale dajcie mi szanse i pokażcie że Polskie klany w Nativa na coś stać a nie tylko na komentowanie i trolowanie. Wiem że słowa nic nie świadczą o człowieku tylko czyny ale dajcie szanse i zaprzestańcie spory między klanowe bo inaczej będą dale uważać Polskie klany za bandę debili i dzieci neo.
    PRZEPRASZAM ZA WULGARYZM.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 21, 2012, 16:27:32 »
    Mam prośbę do was Teblar i Alpka co wy pierdolicie że za mało pracy zostało w to włożone jak nawet nie wiecie ile. Po drugie wszystko się da zrobić i nie mówcie że w Nativa nie ma już ogarniętych klanów jak w Delugu albo w NW jakoś eneventy da się tam robić to czemu tu by nie wyszło. Po trzecie skąd wiecie że to lipa jak nawet mnie nie znacie i nie wiecie na co mnie stać , rozumiem was myślicie że stworzyłem temat o tak o z nudów ale dajcie mi szanse i pokażcie że Polskie klany w Nativa na coś stać a nie tylko na komentowanie i trolowanie. Wiem że słowa nic nie świadczą o człowieku tylko czyny ale dajcie szanse i zaprzestańcie spory między klanowe bo inaczej będą dale uważać Polskie klany za bandę debili i dzieci neo.

Najpierw zapoznaj się ze słownikiem, później rób "evenementy" - jak to określiłeś.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 21, 2012, 16:40:05 »
    Heh śmieszny jesteś nawet tak nie napisałem ale nie chce mi się kłócić

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 21, 2012, 16:43:10 »
    Witam wszystkich i zapraszam każdy Polski klan w wzięciu udziału w enevencie.
    Przepraszam za małe błędy zostały już poprawione i jak byś nie zauważył server mamy na 100 slotów i poza tym organizuje eneventy byśmy byli rozpoznawani bili na scenie warbanda ale Puchar Polski i tak się kiedyś skończy , a ja daty i tak jeszcze nie podałem eneventu ale i tak dzięki za zimnie słowa:)

@DOWN
    Huth, ty dowcipnisiu :D
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 21, 2012, 16:45:06 »
    Ten event to prawdziwy ewenement.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 21, 2012, 17:08:19 »
    Z tego co wiem bitwa jest raczej znana jako Rogi Hittinu, a tak na temat to marne szanse przy PP
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 21, 2012, 17:13:58 »
    Masz racje jurdas ale i moja nazwa nie jest błędna :)
    A co do sprawy eventu Bloomy napisał że ja napisałem event przez "m"
    Pomyliłem się że napisałem eneventu zamiast eventu. Błędy rzeczy ludzka a i po za tym ten post nie jest by się kłócić tylko do zapisania się w evencie.

Offline tomekq13

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 21, 2012, 17:20:48 »
    Widzę że wam sprawia przyjemność  nabijanie się z mojego eventu. Motyla noga, a później się dziwić czemu uważają Polaków za chamów i debili.

Na razie to ty tym postem robisz z siebie chama, Polaku.
    Aczkolwiek miło, że przyznałeś się do błędu wcześniej. // HUtH
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2012, 22:55:10 wysłana przez HUtH »

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 21, 2012, 17:32:57 »
    Nie przeklinaj ty wspaniały Polaku, który nie jesteś cham i debil, masz warna gościu :p

Ty masz warna też. // HUtH
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2012, 22:50:55 wysłana przez HUtH »
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca