Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: www.mbrepository.com  (Przeczytany 8180 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lumpi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    www.mbrepository.com
    « dnia: Października 04, 2008, 08:43:04 »
    Ostatnio mam problem z pobieraniem modyfikacji ze strony www.mbrepository.com.Gdy chcę pobrac plik wyskakuje mi okienko z tekstem:
    Error: Direct Download Blocked

Click here to go to the main site

The main mbrepository.com domain has been hit by too many connections lately, causing it to be unavailable much of the time. To partly take care of the problem, downloads are now served by several subdomains which are chosen by the site's standard download script.

Unfortunately, since direct download links bypass this and cause the main domain to overload with too many connections, I've had to change my policy and disable direct download links.

Please contact the person who gave you this direct download link and let them know to change their link.

To give an example, the direct download link for the Battle Size Changer would be:
    http://www.mbrepository.com/files/battlesizer_install.exe
    If linked to from another site, the above link will bring you to this error page.

The correct download link for it which would work would be:
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=8&lid=107

Note: If you are trying to download from a link within the Repository site and are still ending up seeing this page, you are most likely using firewall software which blocks the "referer" info from being sent by your browser. This "referer" info is what lets our servers know the download request is valid and not a direct download attempt. Go here for instructions on enabling "referer" info to be sent in Norton Internet Security, or go here for info on doing the same in ZoneAlarm Pro. If you are using ZoneAlarm Free version, you can go here for one user's suggestion.

If you continue to see this message after reviewing the above, post about it in this topic on the TaleWorlds forum.
    Pytanie, co z tym zrobic ? Mój angielski jest z leksza ograniczony,więc nie mogę napisac na forum TaleWorlds.Zadnych Antywirusów ani Firewalli nie mam włączonych podczas instalacji.Z góry dziękuje za pomoc.

PS.Jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: www.mbrepository.com
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2008, 10:52:59 »
    Jak a tak miałem to na nastepy dzień działało już....
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 04, 2008, 11:28:59 »
    Mi wyskakuje to od ponad 2 tygodni.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 04, 2008, 12:43:00 »
    A dzieje się to z każdym plikiem czy tylko z jednym??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 04, 2008, 13:41:52 »
    lumpi, a co próbujesz ściagać? Bo to wygląda tak, jakbyś próbował coś pobrać korzystając z bespośredniego linku. Spróbuj wejść na stronę główną mbrepository.com i wyszukać interesujący Cię mod. Jeśli tak robisz i dalej nie działa, to wyłącz na chwilę firewalla i spróbuj jeszcze raz.

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 04, 2008, 15:28:42 »
    Dzieje się tak z każdym plikiem.Firewalla nie mam a antywirusa wyłączam i też nie pobiera.Pobieram tylko ze strony głównej z żadnych odnośników np z tej strony.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 04, 2008, 15:29:26 »
    Daedalus ma rację. Ściągając coś z tej witryny poprzez link umieszczony w innym miejscu pokazuje się właśnie taka blokada, wiesz prawa autorskie, zabezpieczanie przez rozpowszechnianiem. Wejdź na www.mbrepository.com i bezpośrednio ściągnij stamtąd. Zapewniam, że będzie działało.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 04, 2008, 17:10:53 »
    Niestety nie działa, wszystko podczas ściągania mam wyłączone.Nie wiem co jest.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 04, 2008, 18:14:27 »
    A menedżer pobierania plików (FlashGet, Getright itp.) masz wyłączony? Bo MBR nie obsługuje ich.

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 04, 2008, 20:16:13 »
    Nie, nic nie mam włączonego jak pisałem wyżej.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 05, 2008, 16:30:42 »
    Jaką masz przeglądarkę internetową??

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 05, 2008, 18:52:37 »
    To raczej nie ma znaczenia bo mam ten sam problem na 2 roznych przegladarkach - Operze i Mozilli. Tu czas raczej nie whodzi w rachube bo po uplywie tygodnia nadal to samo, wyglada na to ze trzeba czekac na jakies rozwiazanie :)

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 05, 2008, 23:10:57 »
    Na gwiazdkę z nieba? Musisz działać w tej sprawie.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 06, 2008, 13:52:40 »
    Mam firefoxa, próbowałem na IE i Operze ale nic nie działa.

Offline Grejaton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 07, 2008, 19:07:28 »
    Ja właśnie spróbowałem i mi działa. normalnie ręcznie poszukałem moda co mnie interesuje i właśnie go ściągam. Więc wina leży po stronie twojego kompa(przeglądarki/zabezpieczeń). a jak na mój angielski to jest tak. admin serwera zablokował linki odnoszące do forum bo ma za dużo połączeń. Pisze tam, ze powinieneś ręcznie poszukać moda. Jeżeli cały czas masz problemy to oznacza że masz firewalla.  podaje tez 2 przykłady programów (firewalli) które mogą powodować błąd : Norton Internet Security oraz ZoneAlarm Pro. podaje też prawdopodobnie odnośnik do instrukcji jak wyłączyć funkcje blokujące w tych programach.

Jeżeli nie mam racji to niech mnie ktoś poprawi bo aż tak obyty z angielskim nie jestem by być pewnym tego mojego wyjaśnienie :p