Nie wiem czy tylko ja to zauważyłem lub czy mi się wydaje, ale 1 i 2 poziom maga bojowego i barbarzyńcy są słabe, a 3 poziom nagle taki koks.... Poza tym Mag bojowy wygląda bardziej na kogoś, jak np. strzelec lub zabójca ...
Przede wszystkim pytanie, czy mag bitewny z dłuższą bronią nie będzie paradoksalnie lepszy od "czystego" wojownika.
Hm, to ja może nieco objaśnię mechanikę. Jak już wspomniał Bio, jeden z naszych trybów gry będzie polegał na wcieleniu się w Heroes'owych bohaterów i stawianiu czoła różnym przeszkodom (na razie nie będę spojlerował jakim). Przedstawione poziomy zbrój będą do wykupienia w początkowym menu za określoną ilość funduszy, tak jak w nativie. Przy naszym trybie jednak, gracz będzie musiał dokładniej przemyśleć swój zakup, gdyż będzie on warunkował strategię jego gry. Oczywiście, gracz może zainwestować w wielki miecz maga bitewnego i "wykoksowany" pancerz, jednak nie starczy mu wtedy funduszy na zakup odpowiednich zaklęć, które będą stanowiły ważny aspekt rozgrywki. Jeśli zaś chodzi o klasy, które nie posiadają w swoim asortymencie zaklęć, to mamy tutaj dla was kilka niespodzianek, o których na razie jednak nie będę mówił, gdyż szykujemy dla Was większy materiał.
Co do strony wizualnej, to cóż, chcieliśmy żeby poszczególne poziomy różniły się od siebie, a jednocześnie były utrzymane w klimacie swoich HoMM'owych pierwowzorów i taka jest nasza ich wizja, co nie oznacza, że są to ich finalne wersje i oczywiście zapraszam do dyskusji na ich temat, o tym co byście zmienili, o czym zapomnieliśmy itp.
Pozdrawiam!