Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusje ogólne  (Przeczytany 11959 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Odp: Dyskusje ogólne
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 12, 2013, 03:04:46 »
    Fajnie wyszedł centaur. Mat skoro to zwykły model z dopisanym shaderem to czemu wcześniej takiego nie zrobiłeś?
    Cóż, z tego co mi mówi nasz google project, dlatego, że jest zajęty pisaniem skryptów do czarów i nowych trybów gry na multi. Sprawa centaurów oczywiście pozostanie otwarta, jednak zgodnie doszliśmy do wniosku, że mod nie poniesie większej szkody przy ich nieobecności. Co do smoków, to niestety muszę uciąć dyskusję: nie będzie ich. Nawet jeśli sam system latania (a raczej coś co przypomina lot) jest w zakresie naszych możliwości, to jednak sprawienie by owa animacja wyglądała płynnie i na poziomie zwyczajnie pochłonie zbyt wiele czasu. Nie mówiąc już o oskryptowaniu AI oraz samego systemu walki z takim stworzeniem. Z gier RPG które znam, jedyną, która naprawdę dobrze i w pełni satysfakcjonująco opanowała taki system jest TES V: Skyrim. O ile cieszy mnie fakt, że porównujecie jakość tworzonych przez nas rzeczy do Bethesdy, o tyle jednak muszę was zasmucić, zwyczajnie obawiam się, że w przypadku smoków musielibyśmy iść z silnikiem Warbanda na zbyt wiele kompromisów.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 12, 2013, 11:28:37 »
    Do miłośników smoków, powiem Wam tak. Lordowie zazwyczaj mają armie... Dużą armie. Czasami też zwołują kampanie do szturmu na zamek. Smok jest duży, bardzo duży, miałby w dodatku latać, co wymaga szybkich animacji. Zakładam, że duża część z Was ma komputer na węgiel, a internet musi przynosić wiaderkami, więc jak sobie wyobrażacie bitwe z ponad 50 takimi smokami? Już widzę tą fale "EJ KRASZUJE MI MOD UNSÓP!!!!!!!!!!!!1111oneone". Więc uspokójcie się ze smokami :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2013, 12:05:20 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 15, 2013, 19:04:37 »
    To zwykły model z dopisanym nowym specjalnym shaderem. Jutro Pojutrze się trochę podobijaj to dam więcej info bo juwenalia i nie tentego.

EDIT: @DOWN Przecież zrobiłem. W przeciwnym wypadku ta rozmowa by się nawet nie zaczęła.

I tu się mylisz. To nie tak zostało zrobione. Dlaczego próbujesz tak podkopać to osiągnięcie? "Zwykły model". To nie jest zwykły model. Zajęło mi wiele czasu by opracować dobre rozwiązanie i mozolnie dopełnić szczegóły, a jeszcze nie jest wszystko skończone.
    Zrobiłeś centaura? Więc jak on działał. Możesz pokazać? Wysłać? Potwierdzić to jakoś? Jak galopował?
    Jeśli chodzi o edytowany shader to chętnie bym się dowiedział jak coś takiego zrobić i co to daje. Rozpocząłem przygodę modowaniem Mount & Blade niedawno, bo tegorocznej zimy i nadal niewiele wiem. Przy mojej skromnej wiedzy o silniku M&B i tak dużo zrobiłem.

Do miłośników smoków, powiem Wam tak. Lordowie zazwyczaj mają armie... Dużą armie. Czasami też zwołują kampanie do szturmu na zamek. Smok jest duży, bardzo duży, miałby w dodatku latać, co wymaga szybkich animacji. Zakładam, że duża część z Was ma komputer na węgiel, a internet musi przynosić wiaderkami, więc jak sobie wyobrażacie bitwe z ponad 50 takimi smokami? Już widzę tą fale "EJ KRASZUJE MI MOD UNSÓP!!!!!!!!!!!!1111oneone". Więc uspokójcie się ze smokami :)

Ja wskazywałem na to by smok był boss'em. Alex zaskoczył mnie dodając całą falę tych stworzeń...Mod nie będzie wywalał, bo smok działa używając animacji, które już są. Do tego nie jest przesadnie skomplikowanym modelem. A i jeszcze ma tzw. lod'y dla widoku z daleka. Potrzebna jest jeszcze broń by zionął ogniem, ale poproszę Bad Idea by coś takiego zrobił. Schodzimy z tematu, to dział modu CoM&M.

o tyle jednak muszę was zasmucić, zwyczajnie obawiam się, że w przypadku smoków musielibyśmy iść z silnikiem Warbanda na zbyt wiele kompromisów.

Ja tam bym się zabawił i szedł na całość. Gracze by wybaczyli xd. W końcu Warband grany bez wyobraźni wydaje się strasznie prostą i brzydką grą, ale jak tam chcecie : ).
    Pamiętajcie, że może jeszcze wyjdzie uaktualnienie do Warband Script Enhancer.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2013, 19:30:49 wysłana przez Agrest »

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 15, 2013, 21:07:54 »
    Za to na pewno wyjdzie do samego WB

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 15, 2013, 21:21:08 »
    I tu się mylisz. To nie tak zostało zrobione. Dlaczego próbujesz tak podkopać to osiągnięcie? "Zwykły model". To nie jest zwykły model. Zajęło mi wiele czasu by opracować dobre rozwiązanie i mozolnie dopełnić szczegóły, a jeszcze nie jest wszystko skończone.
    Zrobiłeś centaura? Więc jak on działał. Możesz pokazać? Wysłać? Potwierdzić to jakoś? Jak galopował?
    Jeśli chodzi o edytowany shader to chętnie bym się dowiedział jak coś takiego zrobić i co to daje. Rozpocząłem przygodę modowaniem Mount & Blade niedawno, bo tegorocznej zimy i nadal niewiele wiem. Przy mojej skromnej wiedzy o silniku M&B i tak dużo zrobiłem.
    Ale ja o dżinie mówiłem :D Muszę sobie chyba zamontować alkomat przy komputerze bo przez te juwenalia wygadywałem jeszcze większe głupoty niż normalnie :)
    Dzisiaj mam jeszcze dużo do zrobienia ale moglibyśmy się dokładnie zgadać co i jak jutro/pojutrze wieczorem.

Offline mrgolec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 26, 2015, 12:56:13 »
    Proponuje aby twórcy zamieścili moda na steam workshopie, da to modowi rozgłos i graczy.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 06, 2015, 19:04:37 »
    Mod jest świetny, zrobiony z poczuciem humoru i pasją. Zainstalowałem go 30 minut temu, ale już jestem w nim zakochany.
    Punkowa grafika, klimacik jajcarski, całkowicie o 180' odwrócony od trendów realistyczno-historyczno-nudzących, kapitalna zabawa.
    Jest tam plansza do walki Koloseum, potężna magia, mechaniczny pająk, diabeł walczący kosą i tacy rycerscy rycerze i małe stworki...
    Pięknie zachęcam do ściągania wahających się i gratuluje twórcom.
    Zaczynam podziwiać styl Filcfixa, no ma chłop charakter.
    Dark Messiah wymięka.

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 06, 2015, 21:55:13 »
     Emmm, chciałbym zaznaczyć, że akurat najwięcej modeli żyjątek to zrobił Mr.Bio. Ja umiem robić tylko dziwolągi w postaci pająków, gołych bab, i minetaury ze słabą teksturą. No i tak zbalansowanego impa, że 80 nie mogło zabić 20 krzyżowców :D

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 06, 2015, 22:45:08 »
    Mod genialny, szkoda że nikogo na razie nie mogę spotkać :p Dlatego popieram pomysł z wrzuceniem moda na Stima.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 22, 2015, 19:13:20 »

Hello!
    Już jutro w piątek zapraszamy na wspólne rżnięcie czarami, startujemy od godziny 20:00. W programie przewidujemy między innymi: noc żywych zombiaków/wampirów, bitwę turową, jeśli będą chętni sparing multiklanowo-randomowy i wiele innych co dusza zapragnie.
     W celu lepszej komunikacji zapraszamy na tsa, gdzie również zostanie podane hasło jeśli takowe będzie.

Adres TS: 91.239.66.41:1337

Serwer: CoMM_Official

Offline Galdor

• Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 07, 2015, 14:39:38 »
    Ja bym sobie chętnie pograł z kimś :)

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 02, 2016, 14:37:01 »

Hello!

Zapraszamy wszystkich serdecznie, na wspólna grę,
    która odbędzie się dziś, o godzinie 19:00, na oficjalnym serwerze CoMM.

Jeśli jeszcze nie masz moda:
    http://www.moddb.com/mods/chronicles-of-might-and-magic/downloads/comm-06

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 25, 2017, 22:45:18 »
    Takie pytanie,  czy ten mod jest żywy?  Bo tak nie ma nikogo na multi i wersja 0.6 jest od dawna.