To zwykły model z dopisanym nowym specjalnym shaderem. Jutro Pojutrze się trochę podobijaj to dam więcej info bo juwenalia i nie tentego.
EDIT: @DOWN Przecież zrobiłem. W przeciwnym wypadku ta rozmowa by się nawet nie zaczęła.
I tu się mylisz. To nie tak zostało zrobione. Dlaczego próbujesz tak podkopać to osiągnięcie? "Zwykły model". To nie jest zwykły model. Zajęło mi wiele czasu by opracować dobre rozwiązanie i mozolnie dopełnić szczegóły, a jeszcze nie jest wszystko skończone.
Zrobiłeś centaura? Więc jak on działał. Możesz pokazać? Wysłać? Potwierdzić to jakoś? Jak galopował?
Jeśli chodzi o edytowany shader to chętnie bym się dowiedział jak coś takiego zrobić i co to daje. Rozpocząłem przygodę modowaniem Mount & Blade niedawno, bo tegorocznej zimy i nadal niewiele wiem. Przy mojej skromnej wiedzy o silniku M&B i tak dużo zrobiłem.
Do miłośników smoków, powiem Wam tak. Lordowie zazwyczaj mają armie... Dużą armie. Czasami też zwołują kampanie do szturmu na zamek. Smok jest duży, bardzo duży, miałby w dodatku latać, co wymaga szybkich animacji. Zakładam, że duża część z Was ma komputer na węgiel, a internet musi przynosić wiaderkami, więc jak sobie wyobrażacie bitwe z ponad 50 takimi smokami? Już widzę tą fale "EJ KRASZUJE MI MOD UNSÓP!!!!!!!!!!!!1111oneone". Więc uspokójcie się ze smokami :)
Ja wskazywałem na to by smok był boss'em. Alex zaskoczył mnie dodając całą falę tych stworzeń...Mod nie będzie wywalał, bo smok działa używając animacji, które już są. Do tego nie jest przesadnie skomplikowanym modelem. A i jeszcze ma tzw. lod'y dla widoku z daleka. Potrzebna jest jeszcze broń by zionął ogniem, ale poproszę Bad Idea by coś takiego zrobił. Schodzimy z tematu, to dział modu CoM&M.
o tyle jednak muszę was zasmucić, zwyczajnie obawiam się, że w przypadku smoków musielibyśmy iść z silnikiem Warbanda na zbyt wiele kompromisów.
Ja tam bym się zabawił i szedł na całość. Gracze by wybaczyli xd. W końcu Warband grany bez wyobraźni wydaje się strasznie prostą i brzydką grą, ale jak tam chcecie : ).
Pamiętajcie, że może jeszcze wyjdzie uaktualnienie do Warband Script Enhancer.