Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: W jaki sposób dobierane są jednostki do bitwy i system posiłków  (Przeczytany 1705 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kila11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam
    Tak jak w temacie. W jaki sposób dobierane są jednostki z naszej puli do bitwy. Ogólnie mam już z 50-ciu ludzi a do bitwy wybiera mi okolo 20. Jaki jest system doboru tych jednostek. Drugie pytanie dotyczy posiłków jakie są dosyłane podczas bitwy. W jaki sposób ten sytem działa. Kiedy sa wysyłane jednostki, w jakich ilościach i jakiego rodzaju.
    Czy istnieje jakiś mod, który pozwala przed każda bitwą osobiście dobrać skład drużyny i uporządkować system posiłków.
    Za odpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    Odp: W jaki sposób dobierane są jednostki do bitwy i system posiłków
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 30, 2008, 03:35:56 »
    A więc tak. Jednostki są dobierane wedle ich kolejności w zakładce z drużyną. Jeśli limit jednostek podczas bitwy masz ustalony na 90, przykład, i nie posiadasz skila TAKTYKA to Ty jak i Twój przeciwnik wystawiacie pierwszych 45 wojowników z listy, 45+45=90. Mam nadzieję, że to rozumiesz.

Co do posiłków to nie mam pojęcia kiedy wchodzą na mapę gry. Podejrzewam, że wtedy gdy 50% wystawionych przez Ciebie wojowników na samym początku bitwy zostanie zabitych lub ogłuszonych. A wchodzą analogicznie jak ci pierwsi, zgodnie z kolejnością na liście.

Mod do tego nie istnieje, po po co? Na mapie strategicznej wchodzisz w zakładkę PARTY i tam ustalasz kolejność danych jednostek poprzez MOVE UP(w górę) MOVE DOWN(dół)

Mam nadzieję, że pomogłem skutecznie.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 30, 2008, 06:35:19 »
    ... z tym, że proporcje nie są równe 1:2.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 30, 2008, 07:50:06 »
    ... z tym, że proporcje nie są równe 1:2.

Niekoniecznie, liczebność oddziałów wchodzących do walki są bezposrednio zależne od proporcji pomiędzy nimi oraz od wartości skila "taktyka" naszego i przeciwnego lorda.
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 30, 2008, 11:28:17 »
    ... no to chyba powiedziałem, że nie są równe. Źle mnie zrozumiałeś ... albo to ja napisałem nielogicznie.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 30, 2008, 20:57:35 »
    Adam masz rację. W podawanym przykładzie założyłem, że obie strony mają identyczną liczbę wojowników. Dzięki że poprawiłeś.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili